default

RE: geluid tijdens achteruit schakelen

dag mannen,

ik heb een mini cooper chili uit 2003 waar in principe alles mee in orde is met nog maar 50.000 op de teller. toen ik heb 5000km eerder kocht had hij ook al het probleem dat er een krasgeluid van de versnellingsbak afkwam als ik hem in zijn achteruit zette. natuurlijk koppel ik goed en soms zelfs even meerder keren op en neer.. maar het geluid blijft. is dit normaal? weet dat de bakken van de mini`s in deze periode niet top zijn, maar dit geluid klinkt zo `verkeerd`. bij andere versnellingen hoor ik het geluid nooit, en als je gewoon rustig schakelt dan werkt het allemaal prima.

tijn

default

RE: geluid tijdens achteruit schakelen

Komt trouwens ook wel voor dat het schakelen feilloos gaat, maar meestal niet. Het lijkt net of hij voor zijn achteruit niet gesynchroniseerd wordt

RE: geluid tijdens achteruit schakelen

De achteruit is idd. niet gesynchroniseerd. Daarom hoor je het tandenknarsen.

Jouw probleem zit in de koppeling. Deze ontkoppelt niet goed. Het kan zijn dat je koppelingsplaat blijft kleven op de prise-as.
Je zegt zelf dat je soms het pedaal een paar keer intrapt. Dit zou duiden op lucht in het hydraulisch systeem ( een New MINI heeft toch ook hydraulische bediening ?)

In ieder geval zal je de slag van de koppeling even moeten controleren.

default

RE: geluid tijdens achteruit schakelen

Bedoel je dat hij zegmaar niet ver genoeg ontkoppelt? Want ik heb het niet bij andere versnellingen. ik weet ook niet of het helpt als ik hem een paar keer opnieuw koppel, maar ik hoop dat altijd dat dat ik geluid niet hoor als ik hem er vervolgens in zet. De achteruit is dus als enige niet gesynchroniseerd begrijp ik, is het dan niet enigzins normaal dat hij ruw in zijn versnelling gaat? Je hoort altijd wel iets, vaak schokkerig geluid of een soort korte kras. Niemand dit ook?