Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Hallo allemaal,

Bij mijn nieuwe baan hoort ook een lease-auto, die ik voor zover ik nu kan nagaan helemaal zelf mag uitzoeken. Ik zal dus ook zeker gaan kijken naar een BMW Cooper. Alleen nu vraag ik me af: is het interieur ook leverbaar met de delen die normaal zilver zijn in het zwart of iets dergelijks? Hoogglans is best (iets als zwart of donkergrijs metallic lijkt me heel mooi), maar dat zilver vind ik wel erg over the top.

Groeten,

Eelke

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

He Eelke,

Volgens mij is het zo dat het dashboard in de kleuren antraciet en hoogglans zilver leverbaar is. Wat ik weet is dat het verschil met de 's' is dat het dashboard dan Patina is (een soort geborstelde alu-look) en als optie leverbaar is voor de One en Cooper. Maar ook daar blijven de 'kniepaaltjes' en de deurpanelen (deels) hoogglans zilver.
Misschien is het nu alweer anders want de optielijst verandert met de week (lichtelijk overdreven ;) ).
Je kunt natuurlijk even langs de dealer gaan er er een mooi pakketje folders en prijslijsten meenemen ;) .

Groeten,

King Q.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Langs de dealer gaan zal ik zeker doen, maar ik wacht even tot ik wat concreter weet wat kan en mag. Als de dealer nou naast de deur zat was het wat anders, maar ik moet er toch behoorlijk voor omrijden.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Bij mijn nieuwe baan hoort ook een lease-auto, die ik voor zover ik nu kan nagaan helemaal zelf mag uitzoeken. Ik zal dus ook zeker gaan kijken naar een BMW Cooper.




Ja denk... Eelke in een BMW MINI :?

;)

Eelke":l16z32up]Alleen nu vraag ik me af: is het interieur ook leverbaar met de delen die normaal zilver zijn in het zwart of iets dergelijks? Hoogglans is best (iets als zwart of donkergrijs metallic lijkt me heel mooi), maar dat zilver vind ik wel erg over the top.[/quote:l16z32up]

Als je nou ff [i:l16z32up]in[/i:l16z32up] mijn COOPER had gekeken toen je hier was voor het stoplichtsprintje had je mijn donkere dashboard ff kunnen bekijken. ;)

Maar dit is het lichte type dashboard die in de MINI's zaten bij de voorproefritten, die jij volgens mij niet mooi vindt:



En dit is het dashboard dat in mijn MINI zit. De donker grijze, die in het Pepper optiepakket zit.

[voor foto zie onderstaande bericht van Eelke]

De kleur komt misschien niet helemaal goed over, maar vergelijk het maar eens met de licht grijze kleur dat in het stuur verwerkt zit

En als je een COOPER van de zaak krijgt, probeer dan ook te regelen dat de baas de boetes betaald |:(

[Edit: Foto licht interieur toegevoegd]

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Jeroen schreef:
Ja denk... Eelke in een BMW MINI :?



Tja, als je moet kiezen tussen dat of een of andere Ford of Opel, dan moet je wat, heh ;)

Als je nou ff [i:2ha5eb1i]in[/i:2ha5eb1i] mijn COOPER had gekeken toen je hier was voor het stoplichtsprintje had je mijn donkere dashboard ff kunnen bekijken. ;)



|:( Doh!! Ik heb het laatst wel een keer gezien, maar ik wist niet of het standaard was of dat iemand het zelf had geregeld.

Die foto's zie ik trouwens niet :( Zal wel achter een of andere beveiliging zitten.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Als de dealer nou naast de deur zat was het wat anders, maar ik moet er toch behoorlijk voor omrijden.




Je kunt het ook aanvragen via www.mini.nl dacht ik...

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Die foto's zie ik trouwens niet :( Zal wel achter een of andere beveiliging zitten.




Tja.. dat zal wel weer aan MSN Communities liggen :(

Ik heb de foto's via mail naar je gestuurd. Misschien dat jij een plekkie hebt om ze op internet te zetten :?

ff off-topic. Ik schijn bij Quicknet (kabel internet provider) ook 20 MB homepageruimte te hebben. Maar om dit te vullen heb ik een of ander programma nodig. Iemand een idee wat voor programma je daar het beste voor kan gebruiken :?

[Via PM een uitgebreide beschrijving van FTP van Tincu ontvangen (daarvoor mijn dank :D) dus reactie hierop is niet meer nodig]

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Jeroen schreef:

ff off-topic. Ik schijn bij Quicknet (kabel internet provider) ook 20 MB homepageruimte te hebben. Maar om dit te vullen heb ik een of ander programma nodig. Iemand een idee wat voor programma je daar het beste voor kan gebruiken :?



Ja, gewoon ff een FTP programmaatje downloaden. Voor de legale manier: ga naar www.download.com en zoek op Cute FTP of TurboFTP ofzo. De niet zo legale manier: start kazaa op en zoek daar ff op hetzelfde. 20 mb is wel lekker :) ik zit hier met 2x 5mb.
En nu maar weer ontopic :)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Mini-Philip schreef:
En nu maar weer ontopic :)




Ben ik voor :D

Ik heb via PM van Tincu een hele rits met links naar uitleg over FTP... dus ik ga als ik weer normaal met mn pc kan werken (de XP versie die ik nu heb wil maar niet werken op mijn pc :() zal ik het eens uitproberen.

Dus wat betreft FTP: nu weet ik het wel!!! ;)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Terug on-topic: hier is 1 van de foto's die Jeroen me gestuurd heeft.



Is niet helemaal wat ik in gedachten had, als je me die foto had laten zien zonder dat je erbij had gezegd dat het "donker" is, dan had ik het helemaal niet als afwijkend gezien. Zal het dus bij de stoplicht-challenge misschien wel gezien hebben, maar toen is het me ook niet opgevallen.

Maar als ik het goed begrijp is dit dus 1 mogelijkheid, nog lichter een andere? Kan niet zeggen dat ik er opgewonden van wordt...

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Zo zie je maar, foto's zeggen toch niet alles :) Ik ben net even bij Mini Hilversum langsgegaan (we zijn met de Brooklands een beetje aan het rondcrossen geweest omdat we het idee hadden dat de benzinemeter wat leugenachtig is en nu toch wel eens wilden weten hoeveel er nou echt in de tank gaat - met een reservetankje achterin voor als hij leeg was, natuurlijk :)). Daar stond nogal wat aan BMW-tjes buiten, waaronder twee exemplaren met het antraciet dashboard en deurpanelen.

Dat scheelt toch wel een stuk, vind ik persoonlijk echt veel mooier dan het lichte silver. Alleen jammer dat de toerenteller wel in het zilver is (kun je hierboven ook zien, zie ik nu ineens) en dat ook de details op het stuur licht zijn.

Als ik wat meer weet ga ik hier toch wel echt heel erg goed naar kijken, want via die site die iemand noemde (directlease.nl) ben ik er wel achter gekomen dat je hem ontzettend gunstig kan leasen. Daar kan geen MG tegenop. En dan wordt zo'n BMW Coopertje met Chili-pakket ineens wel heel erg interessant >:) Gelukkig heb ik dan mijn echte Mini nog, anders zou ik me wel heel erg schamen :)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Tjonge jonge... straks rij je echt in een BMW Mini ;)

Maar net als de meeste mensen die de BMW Mini helemaal niets vinden, worden ze toch steeds milder in het commetaar. :D

Bijvoorbeeld mijn broer. Na het zien van de eerste (spionage) foto's van de BMW Mini vindt hij het helemaal niks. Deze mening heeft hij gehouden tot de voorproefrit in Maarssen. Daar zijn wij met zn tweeen op afgestapt. Ik wilde de nieuwe Mini wel eens in het echt zien, en mn broer liever niet... hij bleef liever thuis, maar ging toch mee.

Tijdens de voorproefrit werd er door de bijrijder gevraagd of hij misschien ook een stukje wilde rijden.. en na een tijdje stemde hij toch toe. Na 10 minuten rijden heeft hij zijn mening bijgesteld en vindt hij het geweldig rijden. :D

En het uiterlijk van een BMW Mini moet je ook aan wennen... tis tenslotte niet meer het kleine hoekige model van 40 jaar geleden. Hij ziet er een stuk moderner uit.

Aan het uiterlijk van een nieuwe auto moet je gewoon wennen. Een nieuwe Renault Megane bijvoorbeeld vond ik in het begin afschuwelijk, met name de achterkant.. maar na hem regelmatig op de weg gezien te hebben vind ik het een prachtige wagen...

Maar Eelke, ook als je alleen een BMW Mini rijdt, mag je nog steeds op het forum komen hoor en hoef je je echt niet te schamen ;)

En de prijzen op directlease.nl zijn indicatieprijzen. Je kan ook leasen via BMW Lease, en dan worden de prijzen nog interessanter ;)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Ik heb geen idee wat de voorwaarden zijn, hoe ik moet leasen. Maar ik kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat mijn nieuwe baas zomaar met elke willekeurige leasemaatschappij zaken doet, maar gewoon een heeft uitgekozen. Misschien is dat wel Lada Lease en kan ik een BMW Mini wel op mijn buik schrijven :P Of misschien is het wel BMW Lease, en dan moet ik wel :) Hopelijk is het een meer algemene maatschappij en heb ik een wat bredere keuze.

Anyway, op het uiterlijk van de nieuwe Mini heb ik nooit zoveel commentaar gehad. Ik heb juist altijd de mensen die liepen te zeuren dat het helemaal geen Mini is erop gewezen dat het misschien geen logisch vervolg is op een Austin Seven uit 1959, maar dat hij ineens een stuk logischer is als je hem naast een Rover Cooper uit 2000 zet. Aan de buitenkant is het enige dat hij wel erg groot is voor een "Mini".

Mijn enige echte gripe is altijd dat zilver in het interieur geweest, dat vond ik te schreeuwerig (kermis heb ik het ooit genoemd, geloof ik :)), en dat vind ik nog steeds. Maar in antraciet is het een stuk mooier. Jammer dat de hendels aan het stuur (vind ik zowiezo niet mooi van vorm, hebben wel wat van het starship Enterprise), de toerenteller en de accentjes in het stuur zilver blijven.

Wat ik wel altijd heb gezegd is dat ik het feit dat nu de Mini in handen is van het Duitse BMW (en dan met name dat ze [i:2e20hhr6]alleen[/i:2e20hhr6] de Mini hebben gehouden en de rest van Rover bij het grof vuil hebben gezet) maar niks vind. En dat vind ik nog steeds wel een beetje. (En mocht iemand zich geroepen voelen: dit is geen uitnodiging tot discussie, daar is alles al wel over gezegd, het is gewoon een gevoelsmatige kwestie en uit ervaring blijkt dat geen enkel rationeel argument daar iets aan veranderd :)).

Hoe dan ook zal ik ook zeker nog even een rondje gaan sturen met een MG ZR160, en ook de Alfa-dealer gaan vragen wat voor 147 hij me voor mijn budget kan voorschotelen. Misschien nog even bij Renault gaan kijken, want een vlotte Clio is ook wel leuk en de nieuwe Megane is wel mooi (maar ik heb liever een iets kleinere auto met wat meer speeltjes dan een kale grotere auto). Keep you posted.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

@ Eelke, ik kan alleen maar zeggen dat qua rij-eigenschappen er geen andere auto tegen de Mini en MINI op kunnen.
Niet van de weg af te branden dus !!!
Succes met de diverse auto's uitzoeken, maar als je de kans krijgt..........

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Hoe dan ook zal ik ook zeker nog even een rondje gaan sturen met een MG ZR160



Ik las toevallig vorige week een trio-test tussen een snelle Polo, Ibiza en de MG ZR in Autoweek. In die test kwam de ZR er behoorlijk bekaaid vanaf. Viel mij enigszins tegen, maar vond een aantal kritiekpunten wel herkenbaar. Het is natuurlijk een ouder model en als je dat tegenover een MINI zet, dan wist ik het wel.... :9

Succes met kiezen!

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Patrick schreef:
Het is natuurlijk een ouder model en als je dat tegenover een MINI zet, dan wist ik het wel.... :9




Boeie! Als het een mooie auto is, wat maakt het dan uit of het een verouderd model is. Alleen als er een nieuw model op het punt van uitkomen staat en je binnen een paar maanden in een oude auto rijdt, dan is het een beetje jammer. Verder zal dat me echt roesten.

En: de MG heeft minstens 1 zeer overtuigend argument t.o.v de BMW: 160 PK !! (tegen 115 PK van de BMW Cooper - beetje schamel, als je het echt leuk wil maken).
default

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Of je haalt je motor rijbewijs en leased een Kawaski ZX12R Ninja of een Suzuki GSX1300 Hayabusa. 170+ pk, 230 kilo. :P

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

160 pk(MG) tegen 115 pk......(Cooper)
De NM is heel anders bij de cooper. Je kunt hem gerust erlangs zetten. Ze zijn net zo snel, en de bochten zijn met de MINI veeeel sneller te nemen.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Verder zal dat me echt roesten.




Kijk dat noem ik nou mini-minded :P

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Patrick schreef:
Eelke":3jm8ec7p]Hoe dan ook zal ik ook zeker nog even een rondje gaan sturen met een MG ZR160



Ik las toevallig vorige week een trio-test tussen een snelle Polo, Ibiza en de MG ZR in Autoweek. In die test kwam de ZR er behoorlijk bekaaid vanaf. Viel mij enigszins tegen, maar vond een aantal kritiekpunten wel herkenbaar. Het is natuurlijk een ouder model en als je dat tegenover een MINI zet, dan wist ik het wel.... :9
Succes met kiezen![/quote:3jm8ec7p]
ze hadden wel de goedkopere 105 pk versie van de MG gepakt, als er gereden was met de 160 versie hadden ze wel anders gepiept. Dat ding schijnt fantastisch te scheuren.

Verder nog wat droge specs:

MG ZR 1.8 160pk
topsnelheid 210 km/h
acceleratie 0-100 km/h 7,8 s

Mini Cooper
topsnelheid 200 km/h
acceleratie 0-100 km/h 9,2 s

Alfa 147 :P 2.0 16v T.Spark
topsnelheid 208 km/h
acceleratie 0-100 km/h 9,3 s

Clio Sport 2.0 16v
topsnelheid 220 km/h
acceleratie 0-100 km/h 7,2 s

Die laatste 2 zijn wel iets duurder maar ook in een goedkopere maar toch nog redelijk snelle 1.6 versie te krijgen (de Clio is dan alleen niet door de voormalige alpine fabriek geprepareerd).
Alemaal aan elkaar gewaagt en niet alleen de Cooper heeft een vreselijk goede wegligging, die andere mogen er ook zijn (met name de Clio Sport :9 )
Is meteen mijn favourite lijstje waar ik voor zou gaan kijken maar ik moet nog eerst ff mijn studie afmaken en een baan gaan zoeken :P
Een pluspuntje: dan is misschien de Megane CC uit en dat lijkt me wel leuk worden :)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Alfa 33? Onder welke steen ben jij vandaan gekropen? :)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Alfa 33? Onder welke steen ben jij vandaan gekropen? :)



ja foutje, is de 147 dus en ook de specs daarvan :P
Beetje in de war met mijn buurjongen (kwam zeker net langsscheuren toen ik dat opzocht ;) )

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Trouwens wel boeiend dat de Cooper nog sneller is dan de 147 2.0. Die laatste gaat namelijk ruimschoots buiten mijn budget vallen, volgens mij, het meeste dat erin zit is een 1.6 Veloce (dus de versie daaronder, die voor de 1.8 in de 145/146 in de plaats is gekomen).

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

zou die ook met een zilver dashboard te krijgen zijn?? ;)
Hoezo off topic?? ;) ;)

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Beetje wel ja :) Hoewel het er juist om ging of het ook zonder zilver dashboard te krijgen is, en dat is weer wat waarschijnlijker :)

Ik ga vrijdag eens een praatje maken met de Mini-dealer (en nog een stukje rijden). Helaas hebben ze welliswaar een Cooper met het Chilli-pakket staan, maar daar zit niet het opgewaardeerde/stuggere onderstel onder wat daar eigenlijk in hoort. Motivatie van verkoper: de meeste mensen vinden het standaard onderstel al behoorlijk stug, en met de grotere wielen die in dat pakket zit wordt het ook niet beter. Dus verkopen ze het Chilli-pakket voornamelijk zonder plus-onderstel. Silver lining (of juist niet): als ze zonder morren het onderstel uit het pakket laten, dan moet een antraciet in plaats van een zilveren dashboard ook geen probleem zijn. Net als die dakspoiler, want die hoef ik ook niet zo erg, eigenlijk.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Volgens mij zit die dakspoiler als optie op de Cooper en standaard op de 's'. Inderdaad, het ding is lelijk en heeft geen enkel nut...

Bij de weg, het sportonderstel én de grote wielen rijden nog steeds véél comfortabeler als een (echte) Mini. En de wegligging wordt er aanzienlijk beter van. Het is maar wat je gewend bent (en fijn vindt)...

En nog over het dashboard: Heb je de patina-versie gezien? Ook weer standaard in de 's' maar wel het mooiste van de drie, vind ik... Misschien is dat in middels ook wel als optie leverbaar voor de Cooper...

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Het is een optie op de Cooper, maar zit standaard in het Chilli-pakket dat ik in principe zou willen hebben.

Wat betreft de wegligging, ja, dst is ook wat ik dacht, het is maar wat je gewend bent. Daarom vind ik het ook jammer dat ze er geen hebben met het opgewaardeerde onderstel, omdat ik dat wel eens wilde meemaken. Het gewone ken ik al.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke schreef:
Het is een optie op de Cooper, maar zit standaard in het Chilli-pakket dat ik in principe zou willen hebben.




Dan zou je m alsnog kunnen skippen maar je betaalt er wel voor... Of kan dat ook niet?

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Ik zou het niet weten, maar dat zal ik ongetwijfeld allemaal te horen krijgen (het wordt dinsdag, ze hebben gisteren de auto waar ik mee zou gaan rijden in de soep gereden |:()

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Patina zit niet in het chili pakket van de Cooper Eelke.......
Dit zit in het pakket van de Cooper S.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Quicksilver: ik bedoelde dat de [i:1jwtvxkq]dakspoiler[/i:1jwtvxkq] in principe een optie op de Cooper is, maar dat hij standaard in het Chilli-pakket zit.

default

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Eelke,

In de autovisie van een maand terug staat het eindoverzicht van hun langduurtest met een MINI Cooper. Hier staan voor je een aantal interessante dingen in over hun bevindingen van de mini. Misschien kan je dat artikel bij ze bestellen.

RE: Interieur ook in niet-zilver leverbaar?

Niet nodig, heb het al gelezen. Ik ben een zeer trouwe abonnee van AutoVisie :) Uit dat verslag weet ik ondermeer dat je vooral de sportstoelen moet nemen als het even kan.