Nadelen bij Cooper S??

RE: Nadelen bij Cooper S??

Hallo minifanaten!

Ten eerste ff voorstellen:
Mijn naam is Roel en al vanaf m'n 18e, nu dus al 11jr, (ALAAF :+) ) *sorry* , bezitter van een classic mini(eerst mini 1000HLE nu austin seven 850).
Na een tweetal tootootjes (non-mini) versleten te hebben om de kilometertjes naar 't werk weg te tuffen, is mijn keuze nu gevallen op... RAPPAPA-RAPPAPAAAAA: :P

De MINI Cooper (S)!!!

Vond 'm, zoals velen eerst matig.. Leuk project, dat wel, maar geen mini....
ECHTER, dit nagelaten, ben ik toch wel erg gecharmeerd van de authentieke vormen die in deze auto naar voren komen. d:)b

Vraag:
Ik ben op de hoogte van allerlei LOVENDE berichten over 't rijgedrag, sturing, uiterlijk, etc.
ECHTER, ik wil graag weten of er ondertussen na 4jr MINI al nadelen (storingen / veel voorkomenden reparaties / irritaties / slijtage, etc) naar voren zijn gekomen..

Groets, Da Doink..

RE: Nadelen bij Cooper S??

Redelijke zwaargewicht voor een kleine auto (denk aan houderschapsbelasting en verzekering), behoorlijk verbruik en verder hebben alle type MINI's de nodige probleempjes gehkend (denk aan de daken en achterruitjes van de cabrio's en de voorwiel ophanging van de MINI's < 2002).

Typische problemen van de huidige series kan ik nu zo snel niet noemen. Voordeel is dat je 2 jaar garantie krijgt op een nieuwe of op een officiele MINI-Next. En doorgaans wordt er niet moeilijk gedaan over garantie aanspraken.

default

RE: Nadelen bij Cooper S??

Inmiddels mijn 2de MINI ingereden ruim 7000 kilometer na 27 januari. Tot op heden geen last van veelgehoorde klachten als kraken en piepen enzo. Had ik trouwens bij de vorige Cooper ook geen last van. Enige waar ik nog steeds aan moet wennen is dat de S behoorlijk aan het gas hangt en ook snel reageerd op het gaspedaal. Dit wil bij mij nog al een schokkerig overkomen voor mijn gevoel.
Ook het ploffen van de uitlaat na het loslaten van het gas moet ik erg aan wennen maar schijnt te horen en zelfs "ontworpen" te zijn.
Donderdag gaat bij mij een works uitlaat onder de Cooper S. Misschien dat het ploffen wat volwassener gaat klinken. Inmiddels ook al een inductie openluchtfilterunit geplaatst.
Je ziet: ook met de MINI2 valt zat te proberen en te sleutelen.

Geen klachten.