Aangepast: wiki en forum volgen

Aangepast: wiki en forum volgen

Ingediend door Eelke op

Weer wat aanpassingen om het leven op deze site wat aangenamer te maken.

Wiki

Het is nu voor alle (geregistreerde) gebruikers mogelijk om Wiki-artikelen aan te maken en te bewerken. Dit was tot nu toe alleen mogelijk met een speciale rol, en de instructies om die te bemachtigen, zoals die van de vorige versie van deze site waren overgenomen, werkten niet meer. In plaats van dit te herstellen, leek het ons een goed idee om het voor iedereen open te stellen, zonder nog door hoepeltjes te hoeven springen.

Forums en forumberichten volgen

Een gemis aan het forum was tot nu toe dat het lastig was om up to date te blijven; zo is er een tijd niks, zo is er ineens een bericht van een vragensteller van een week oud. Dat is voor niemand fijn. "The missing link" was dat je geen mailtje krijgt als er iets geplaatst is, maar dat is nu verleden tijd. Je vind nu bovenaan forums en forum-topics een linkje "Volgen". Klik je erop, dan veranderd het linkje in de tekst "Niet meer volgen". En, belangrijker, je krijgt nu een mail als iemand een bericht of reactie plaatst (je kunt forums en topics apart volgen). 

Daarnaast is standaard ingesteld dat als je een bericht plaatst, of als je een reactie plaatst, je automatisch het betreffende topic volgt, zodat je op de hoogte gehouden wordt van (andere) reacties. Dit kun je eventueel ook uitzetten, in het splinternieuwe voorkeuren-scherm. Je vind dit door bovenaan het scherm op "Mijn account" te klikken.

Ingelogd blijven (of niet)

Voorheen was het zo dat de sessie van de site behoorlijk lang was, zo'n drie weken. Als je dan niet uitlogt, dan ben je al die tijd ingelogd. Dit kan fijn zijn, maar op een computer die door andere personen gebruikt wordt, kan dat ook minder prettig voelen. Je kunt nu kiezen; wil je dat je inlog onthouden wordt, dan zet je het nieuwe vinkje aan dat bij het inlog-formulier staat. Het is dan bovendien zo dat, zolang je binnen 14 dagen terugkomt, je login verlengt wordt. Of, je laat het vinkje uit, en je moet de volgende keer dat je op de site komt opnieuw inloggen.

Met dank weer, uiteraard, aan Frank en Fokko, en Natascha voor het meedenken.

RE: Aangepast: wiki en forum volgen

Het lijkt erop dat er iets mis is met de link in de reactie-mail. Hopelijk kunnen jullie wel het bericht vinden terwijl we met een oplossing bezig zijn. 

RE: Aangepast: wiki en forum volgen

Zou weer moeten werken, er was een foutje ingeslopen bij de laatste aanpassingen.