Berichten kwijt.

RE: Berichten kwijt.

Is het mogelijk dat er zo af en toen een post zoek raakt op het forum of op de een of andere manier gewoon verdwijnt?

Ik heb een aantal dagen een aantal dingen gepost en nu zijn ze om wat voor reden dan ook spoorloos verdwenen. Ik weet zeker dat de posts op het forum hebben gestaan want ik heb ze nog nagelezen...

Hoe kan dit?

RE: Berichten kwijt.

het ligt eraan WAAR die posts gepost zijn, op de huiskamers zit een automatische verwijder-functie bijvoorbeeld...

ook worden er vaak discussies gevoerd in gevraagd of aangeboden, ook die verdwijnen na lange tijd...

verder zal Eelke de pecieze ins en outs vertellen

RE: Berichten kwijt.

ik heb ook het idee dat er maandagmiddag e.e.a. niet helemaal goed is gegaan?? ik had wat dingen in Techniek algemeen gepost (en net als Richard .. teruggezien en nagelezen) die ik nu niet meer terugzie ...

hickup in de database ?

een beetje lullig om dan weer opnieuw te moeten intypen / cut and pasten (ook al waren het in mijn geval maar 2 berichtjes) maar ik weet niet wat er verder dan nog weg is (aan eventuele reacties e.d.).

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: Berichten kwijt.

Ik zou het werkelijk waar niet weten. Als je iets hebt getypt en dat is het volgende moment weg, dan kan het niet anders dan dat er bijvoorbeeld een recente backup is teruggezet omdat er iets mis is gegaan.

Er zijn forums waar een autoprune op staat, dus dat wil zeggen dat topics waar een tijdje niet in gereageerd is automatisch weg worden gehaald. Maar de kortste periode die daarvoor geldt is een week, die staat op het Test-forum.

RE: Berichten kwijt.

backup is teruggezet




krijg jij als moderator daar dan ook melding van ? of zorgt de provider daar voor zonder verder iets te zeggen ?

.. ik heb me maandagmiddag maar koest gehouden, maar gezien de melding van Richard was ik niet de enige ..

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Berichten kwijt.

Ik hoop van niet. Ik heb nog nooit een melding gekregen, maar ook nog nooit aanleiding gehad om te denken dat zoiets gebeurd is.

Mogelijk dat dit ook nog iets te maken heeft met de mededeling in forum mededelingen.

RE: Berichten kwijt.

Mischien dat het iets met elkaar te maken heeft..

De berichten van mij waren net als die van Theo gepost in Techniek om en nabij hetzelfde tijdstip en ik geloof dat ze zelfs in dezelfde topic's gepost zijn...

RE: Berichten kwijt.

Ik ben er inmiddels achter dat er iets meer aan de hand was. Ik probeerde files naar de site te uploaden via FTP, en hoewel ik de bestanden zag veranderen op de FTP zag ik de site zelf niet veranderen.

Het blijkt dat het IP-adres van de server veranderd is. Omdat ik het IP-adres gebruikte om te FTP-en ben ik daar achter gekomen, anders had ik het niet eens gemerkt.

Wat ik vermoed dat er gebeurd is, is dat de provider e.e.a. heeft overgezet naar een nieuwe server en toen de DNS-entries veranderd heeft (de binding tussen de IP-naam www.minisevenclub.nl en het eigenlijke IP-adres, 212.203.14.54).

Doordat DNS niet instantaan update, maar langzaam naar alle uithoeken van Internet sijpelt, zullen tijdens de overgang sommige mensen nog op de oude server hebben zitten forummen, en anderen al op de nieuwe. Posts die in die periode op de oude server zijn gemaakt zie je nu natuurlijk niet meer.

RE: Berichten kwijt.

wel jammer dat de provider de klant (MSCN) niet heeft ingelicht over deze ingrijpende wijziging. wie is die provider? ik zoek nl. voor een klant van mij een provider om hun website daar te plaatsen, maar deze gast wil ik dan liever niet hebben als ze zo nonchalant omgaan met hun klanten / data.

~jw~

RE: Berichten kwijt.

Wat ik vooral storend vind is dat ik alleen maar het antwoord "nee hoor, geen backup teruggezet" kreeg toen ik informeerde naar een mogelijke reden van de verdwenen posts. De provider is De Heeg, maar ik moet er wel bij zeggen dat de service verder voortreffelijk is.