forum ,hoe te gebruiken

RE: forum ,hoe te gebruiken

hoi mini -vrienden
ik heb een vraag,eigenlijk een mededeling
ik ben sinds 2008 in bezit van een mini en wil deze,als beginneling,zelf wat opknappen,gewoon als hobby en daarom bij de minisevenclub gegaan.
Ik heb al verschillende vragen gesteld bij standaard techniek nadat ik uren op het forum heb zitten zoeken,en al heel wat wijzer ben geworden,maar toch nog technische ondersteuning kan gebruiken voordat ik aan mijn klusje begin.
dan moet het toch mogelijk zijn om gewoon je vraag te kunnen stellen op het forum zonder dat het OP SLOT wordt gezet ,zodat er niemand meer kan reageren ,en je volgens mijn mini -colega beter moet zoeken voordat je wat post
geloof me ik heb al heel wat afgezocht voordat ik wat post ,ik wil gewoon meningen en ervaringen van andere horen,word je nooit dommer van!!
in de van dale staat letterlijk bij FORUM -GROEP DESKUNDIGEN DIE MET HET PUBLIEK DISCUSSEREN OVER EEN BEPAALDE KWESTIE en er staat zeker niet FORUM = ZOEKSITE??

default

RE: forum ,hoe te gebruiken

Daar heb je inderdaad deels gelijk in en je moet ook maar net onder de juiste zoekterm weten te zoeken naar iets. En zelfs dan kun je vaak nog niet specifiek genoeg zoeken, waardoor je nog honderden resultaten krijgt.

Toch is het wel zo prettig als er goed gebruik wordt gemaakt van de zoekfunctie alvorens een nieuw topic te openen, omdat je anders een hoop dubbele topics krijgt, waardoor het overzicht volledig zoek raakt.

Gelukkig hebben we nog altijd de moderators die als het echt niet lukt met de zoekfunctie wel heel veel weten te vinden en zonodig topics splitsen of koppelen d:)b

RE: forum ,hoe te gebruiken

We hebben er geen problemen mee om ergens over te discussieren. In sommige gevallen echter gaat de discussie een verkeerde kant uit, worden er persoonlijke dingen gezegd, of zit men op het randje van de gestelde regels.

Voor de moderators is het vaak ook moeilijk om te beslissen wat er wel en wat er niet kan. Voor de gebruiker natuurlijk wel een reden om de regels eens goed door te lezen. Vele daarvan stoelen op logisch nadenken en zo moeilijk zijn ze niet.

RE: forum ,hoe te gebruiken

baggerbelhamel schreef:
dan moet het toch mogelijk zijn om gewoon je vraag te kunnen stellen op het forum zonder dat het OP SLOT wordt gezet ,zodat er niemand meer kan reageren ,en je volgens mijn mini -colega beter moet zoeken voordat je wat post



Als je hier voorbeelden van hebt, dan ontvang ik die graag in een PM om onderling te bekijken of de ingreep wel terecht was. Het is niet de bedoeling dat jouw mogelijkheid om een oplossing te vinden voor je technische probleem wordt beperkt door het op slot zetten van topics (mits het gaat om op slot zetten om inhoudelijke redenen). De moderators zijn ook mensen en zijn niet perfect, dus niemand zegt dat wat een moderator doet iets is waar je je maar naar te voegen hebt. Je kunt altijd via PB extra uitleg vragen over een ingreep, en als dat niet tot een bevredigend antwoord leidt, dan kun je het ook bij mij neerleggen.

We proberen er wel naar te streven om informatie die over hetzelfde onderwerp gaat zoveel mogelijk bij elkaar te houden. (Wat de Van Dale over "forum" zegt is niet zo heel relevant, er zijn maar weinig Internet-forums die daaraan voldoen. Wat je van dit "forum" kunt verwachten is te lezen in de forumregels). Daarom zul je soms naar een bestaand topic gedirigeerd worden. Als het nieuw aangemaakte topic echt niks toevoegt aan zo'n bestaand topic, dan kan het zijn dat het nieuwe topic op slot wordt gezet, met een link naar het bestaande topic. Op die manier wordt voorkomen dat informatie verder verspreid raakt. Meestal is het geen overduidelijke herhaling van hetzelfde en wordt het nieuwe topic aan het oude topic geplakt, zodat eventuele vragen die nog niet beantwoord zijn wel beantwoord kunnen worden, maar een en ander toch bij elkaar staat. Dat gaat dan wel over op slot zetten om puur inhoudelijke redenen. Het kan ook zijn dat verdere reacties in het topic om een andere reden niet wenselijk zijn, zoals Bengeltje aangeeft.

Hoe dan ook moet je zo'n ingreep niet zien als een terechtwijzing. Het is bekend dat niet iedereen even goed met de zoekfunctie om kan gaan, dat geeft niks. Volgens mij ben je er [i:2pbyfbpf]zelf[/i:2pbyfbpf] ook bij gebaat als je naar informatie wordt geleid die al beschikbaar is, in plaats van dat je moet wachten tot iemand die informatie opnieuw intypt (of niet).

Recent zijn er stemmen op gegaan om dit anders aan te pakken, maar dat vergt meer dan alleen een verandering van beleid, want dan zou het streven om informatie logisch te groeperen helemaal verloren gaan zonder dat daar iets voor in de plaats komt. We zijn aan het bekijken wat we hiermee kunnen doen, maar dat kost tijd.

RE: forum ,hoe te gebruiken

Zoeken is vrij lastig ja. Ik ervaar dat ook steeds. Probeer als je bijvoorbeeld een wielbout-vraag hebt je zoekfunctie als volgt te omschrijven: +wielb* +wielm*
Dan heb je de meeste kans op vinden. Want de een schrijft Wielbouten, de ander wielbout of wielmoer(en).
Tis me wat, maar het lukt je vast!

Nog even:
Zoek naar trefwoorden
Plaats een + voor woorden die moeten voorkomen en een - voor woorden die niet mogen voorkomen. Een lijst woorden waarvan slechts één woord moet voorkomen plaats je tussen haakjes met een | tussen de woorden. Gebruik het jokerteken * voor gedeeltelijke overeenkomsten.
Zoek naar elke term afzonderlijk of gebruik de opdracht zoals opgegeven
Zoek naar één van de woorden

Zoek volgens auteur

Gebruik het jokerteken * voor gedeeltelijke overeenkomsten.

Doorzoek forums
Selecteer de forums waarin je wenst te zoeken. Subforums worden automatisch meegenomen, als je dit niet wilt selecteer je alleen het forum en schakel je de optie 'doorzoek subforums' uit.

RE: forum ,hoe te gebruiken

De redenatie dat alle informatie bijelkaar moet blijven zorgt er voor dat veel topics totaal onleesbaar zijn geworden en vaak toch niet het gewenste antwoord opleveren. Vaak is het eenvoudiger wat mij betreft om direct een antwoord te geven, misschien staat het dan wel dubbel, maar is voor de vrager wel eenvoudiger.

Dat wil niet zeggen dat er dan maar te pas en te onpas topics moeten worden geopend, maar iets meer speelruimte zou wel handig zijn.

Dennis