Functionaliteiten Forum

Functionaliteiten Forum

Ingediend door Fokko op

Hi, vooropgesteld vind ik het fantastisch dat deze hele site en forum door vrijwilligers opgezet is en onderhouden wordt! Wat ik me afvraag is of we nog meer functionaliteiten in het forum kunnen verwachten? Ik denk dan aan een lijst met recente topics, het volgen van topics, notificaties e.d. Het is nu vrij mager, zeker als ik het vergelijk met het Britse forum (http://www.theminiforum.co.uk). Kunnen jullie daar iets over zeggen?

Groeten,

Fokko

default

RE: Functionaliteiten Forum

Hi Fokko,

Vandaag kijk ik maar weer eens op de site van de miniclub. Helaas constateer ik dat er weinig te beleven valt. Ik zie dat jou vraag niet eens beantwoord is.....

Ik had al eens opgemerkt dat na de vernieuwing van de site er weinig leven meer inzat en ik zie dat het er ook niet meer in is gekomen. En ja, hoe komt het?

Mijn gevoel zegt dat het helaas niet gaat verbeteren...

Maargoed, heb je toch ff een reactie ;)

Mvg.

Marco

default

RE: Functionaliteiten Forum

Ik heb ook het idee dat het een beetje is uitgestorven. Wat ik jammer vind is dat je niet de nieuwe berichten ziet, voorheen stond hier een bolletje voor. Ook heb je bij sommige topics 1 lange pagina, als je de laatste post wil zien moet je helemaal naar beneden scrollen.  Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat het merendeel van de mensen nu op Facebook zitvenchet makkelijker is om daar een vraag te stellen.

Grt Stefan

default

RE: Functionaliteiten Forum

Ik ben het helemaal eens met de post van _mini_cooper_.
Ik heb toen de nieuwe site net functioneel was al een keer opgemerkt dat het vervelend is als je eerst een hele reeks berichten in een topic weg moet scrollen en niet start bij het laatste bericht in het topic en dat je af en toe in de berichten column alleen maar berichten ziet die over een en hetzelfde onderwerp gaan en niet meer kunt zien dat er ook nog andere nieuwe berichten of topics zijn.
Ook krijg je geen melding meer als je gereageerd hebt in een topic als daar weer op gereageerd is wat voorheen wel was via een mail.
Ik vind dat de hele site een stuk gebruiksonvriendelijker geworden is en ik kan me dan ook voorstellen dat de leden hoe langer hoe minder gebruik maken van de site
Voor wat facebook betreft daar kom ik heel weinig maar ik heb even gekeken en tenzij ik een hele boel mis dan zie ik daar in het laatste jaar drie (3) berichten.
19-10-2019, 07-04-2020 en 11-12-2020 wat ik dan ook een bedroevend klein aantal vindt.

Ondanks dat wens ik alle mini en MINI fans een prettig kerstfeest toe en een gelukkig en vooral gezond 2021.

Loek

RE: Functionaliteiten Forum

Hoi Loek,

Vreemd dat je op Facebook zo weinig ziet op zowel www.facebook.com/minisevenclub en www.facebook.com/groups/minisevenclub wordt meerdere keren per week wat gepost. En dan is er ook nog @minisevenclub op Instagram waar we minimaal eens per week wat op zetten. Kijk nog maar eens en laat het me vooral weten als je het niet ziet want dan moeten wij eens bij Facebook gaan aankloppen wat er mis gaat. 

We hadden met de keuze van de vernieuwing van de website de keuze tussen gebruik maken van het standaard drupal-forum en de website tijdig migreren voor de ondersteuning van de versie verviel of wat anders kiezen, maar risico lopen. Dus hebben we het eerste gekozen. Met de beschikbare capaciteit wat dit de beste keuze. 

Tegenwoordig zie je dat social media veel gebruikt worden maar vooral de Wiki en het technische gedeelte op het forum bevatten veel informatie die je toch minder goed op de socials terugvindt. We hebben zeker nog de wens om ons forum te verbeteren alleen kost dat veel tijd en we hebben maar een webmaster. 

De forumkolom op de voorpagina is een tijdje geleden al aangepast, daar zie je nu de nieuwste berichten en allemaal verschillende. Het scrollen binnen de topics staat nog op het wensenlijstje net als nog een rijtje van andere dingen. Een van die wensen is nog een of twee webmasters vinden die met deze zaken aan de slag gaan. Ken jij iemand die het leuk vindt om samen met Maarten deze website nog beter, leuker en nuttiger te maken verwijs hem of haar dan naar ons door. 

Hartelijke groeten, 

Natascha