Links naar topics werken niet

RE: Links naar topics werken niet

[size=75:33a3dktb][Edit: titel verduidelijkt - Eelke][/size:33a3dktb]
Hallo,

Ik heb een probleem met de site,

De site werkt goed als ik gewoon op een forum zit! Maar als ik op een link van een Topic wil klikken omdat daar toevallig hetgene staat wat ik wil weten zodat ik zelf niks hoef te plaatsen doen hij het niet

Hij kan dan geen verbinding maken, en aangezien ik nja geen computerNERD ben maar er wel erg veel van af weet kwa internet en systemen. Weet ik dat het probleem niet aan mijn verbinding ligt.

Mischien omdat ik 'Opera' gebruik in plaatst van Explorer. En ik toevallig ook Linux draai?

Iemand enig idee,

RE: Links naar topics werken niet

Lukt het met deze willekeurige link.
Misschien wilde je toevallig oudere links bekijken die intussen niet meer bestaan, of van locatie veranderd zijn.

RE: Links naar topics werken niet

hmm nou nu werkt het wel maar soms niet ;)

RE: Links naar topics werken niet

Dan zit je in een oud topic en is de link dood ;)

RE: Links naar topics werken niet

aha je had me topic al gezien, je gaf me net een link demelza op die vraag over de Ronde van noordwijk,

Maar heb dus het probleem dat die link niet werkt?

En je zal vast geen oude link plaatsen neem ik aan?


GReetz

RE: Links naar topics werken niet

Nee, dat niet nee. Die moet gewoon werken ;)

Hij opent een nieuw scherm. Misschien wordt dat ergens door Opera tegen gehouden?

RE: Links naar topics werken niet

het is echt irritant, haha zeker omdat ik dan steeds iets nieuws plaats terwijl het er al is. Maar ben er nu achter dat die met Explorer ook niet werkt :?

Hmmm

RE: Links naar topics werken niet

Allereerst, wat is nu precies het probleem? In eerste instantie dacht ik dat het probleem was dat alleen links die mensen in een post plaatsen niet werken.

het is echt irritant, haha zeker omdat ik dan steeds iets nieuws plaats terwijl het er al is.



Dat snap ik dan niet, werkt de zoekfunctie ook niet?

En wat gebeurt er precies? Ik haal uit je verhaal dat de server gewoon niet reageert (duurt lang, en op den duur zegt je browser iets van, "Server took too long to respond" of iets in die geest). Klopt dat?

En dat probleem treed zowel op met Opera op Linux als met Internet Explorer op...? Windows? In dat geval kunnen we inderdaad wel er vanuit gaan dat het niet aan de browser of het besturingssysteem ligt.

Het is belangrijk om bovenstaande informatie (wat gebeurt er precies, bij welke omstandigheden) zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen, anders is het geen doen om een probleem op te lossen.

Als het inderdaad het onderscheid is tussen links die het forum zelf maakt en links die mensen plaatsen in hun posts, dan zijn er twee verschillen tussen die twee soorten die ik kan verzinnen:
[list:1ory8ksi][*:1ory8ksi]forum-genereerde links zijn relatief, links die iemand plaatst zijn absoluut.

Relatief:
[code:1ory8ksi][/code:1ory8ksi]
Absoluut:
[code:1ory8ksi]
[/code:1ory8ksi][/*:m:1ory8ksi]
[*:1ory8ksi]aan links, die in een post worden geplaatst, wordt automatisch target="_blank" toegevoegd, zodat de link in een nieuw scherm/venster/tab geopend wordt[/*:m:1ory8ksi][/list:u:1ory8ksi]

Blijft een raar probleem, want kennelijk ligt het dan niet aan je browser (meest waarschijnlijke gezien de verschillen tussen de links) of je besturingssysteem (aangezien met twee verschillende browsers en twee verschillende besturingssysteem [i:1ory8ksi]precies hetzelfde[/i:1ory8ksi] probleem optreed - toch??). Ik kan me echter ook niet voorstellen dat dit aan de web server ligt; die handelt gewoon requests voor bepaalde URLs af, en het kan hem echt niet schelen of die request nu van Opera, IE, Windows, Linux, of wat dan ook komt, of dat de URL het resultaat is van een relatieve of absolute link (een relatieve link wordt door de browser vertaalt in een absolute URL, niet door de web server), of dat een target-attribuut de browser de instructie heeft gegeven om de ontvangen informatie in een nieuw venster te laten zien. Gebruik je iets van een proxy server ofzo? Firewall?

[size=75:1ory8ksi]Dat het topic niet meer bestaat is geen verklaring waarom de server helemaal niet zou reageren. Wordt er een topic opgevraagd dat niet (meer) bestaat, dan zegt het forum dat gewoon netjes; "Dit topic bestaat niet."[/size:1ory8ksi]

RE: Links naar topics werken niet

Eelke schreef:
[size=75:1vbechlk]Dat het topic niet meer bestaat is geen verklaring waarom de server helemaal niet zou reageren. Wordt er een topic opgevraagd dat niet (meer) bestaat, dan zegt het forum dat gewoon netjes; "Dit topic bestaat niet."[/size:1vbechlk]




Ik neem aan dat je daarmee doelt op mijn opmerking?
Ik doelde niet op dat het topic niet meer bestaat, maar dat in een oud topic een link kan staan die niet meer werkt. Als dan een apart scherm opent gaat het forum niets zeggen, want het gaat om een externe site ;)

RE: Links naar topics werken niet

Het klinkt een beetje als het probleem wat ik al heel lang heb, alleen dit probleem heb ik niet op de MSCN site.
Op sommige sites heb ik het probleem dat als ik op een link klik (ik hoor dan wel het geluid van het klikken op de link), maar er gebeurt helemaal niks. Dus net alsof ik niet op die link heb geklikt.
Ik denk dat het aan mijn virusscan ligt, maar daar ben ik nog niet achter.

RE: Links naar topics werken niet

@Demelza: Ik denk dat het meer een reactie was op Racing Green.

Racing Green schreef:
Misschien wilde je toevallig oudere links bekijken die intussen niet meer bestaan, of van locatie veranderd zijn.



Achteraf bezien zal hij wel hetzelfde bedoeld hebben als jij, maar ik vatte het op alsof hij het over links naar topics op het forum had, ook omdat ik de indruk kreeg dat Wats vooral/alleen problemen had met links naar topics op het forum. En omdat ik aanneem dat Wats zelf wel begrijpt dat links verouderd kunnen zijn en daardoor niet meer werken, hij zegt immers veel verstand te hebben van internet en systemen.

Maar dat brengt me wel bij een vraag die ik ook nog had willen stellen, heb je het alleen bij links naar topics op het forum, of ook bij links naar andere sites? (In dat laatste geval klopt niet hoe ik de titel heb veranderd).

RE: Links naar topics werken niet

ik kan er heel kort over zijn, de link geeft een scherm met de tekst site kan niet geopend worden, geen bestaand URL code etc etc, met andere woorden hij zegt dat die link ( site ) Niet bestaat.

Van het weekend wordt er naar gekeken dan meer duidenlijkheid hoop ik

RE: Links naar topics werken niet

Wats schreef:
ik kan er heel kort over zijn



Dat kan, maar dat beantwoord niet alle vragen... Succes, zonder meer informatie kunnen we vanuit hier niet helpen.

RE: Links naar topics werken niet

Eelke schreef:
@Demelza: Ik denk dat het meer een reactie was op Racing Green.
Racing Green":3mitdofg]Misschien wilde je toevallig oudere links bekijken die intussen niet meer bestaan, of van locatie veranderd zijn.



Achteraf bezien zal hij wel hetzelfde bedoeld hebben als jij, maar ik vatte het op alsof hij het over links naar topics op het forum had.[/quote:3mitdofg]
Ik had het inderdaad ook over externe links en niet naar links naar andere topics binnen het forum, achteraf maakte ik uit andere posts van Wats echter op dat eerder dat het probleem was.

RE: Links naar topics werken niet

Wats heeft heel wat verwarring gezaaid :) Laat je nog wel even weten wat het was, Wats?

RE: Links naar topics werken niet

er zouden links in topics kunnen staan die verwijzen naar topics die gepruned zijn .. (maar dan zou je de standaard foutmelding moeten krijgen)

Misschien moet Wats een voorbeeld geven ? Een link naar een topic waar een link in staat die niet werkt
:P

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Links naar topics werken niet

Okeej we zijn er achter,

Het probleem lag bij XS4all mijn internet provider, door een of andere fout is mijn systeem verandert door hun systeem terwijl ze een ander moesten hebben. Jammer genoeg moet ik 3 weken wachten :? .

Het lag dus niet aan de site,

Mischien een tip voor de mensen die hetzelfde probleem hebben, vraag na of je provider niet loopt te rotzooien.

Mvg

RE: Links naar topics werken niet

Ik geloof dat het nog niet helemaal duidelijk is wat nu [i:3d13bzm6]precies[/i:3d13bzm6] het probleem was...

RE: Links naar topics werken niet

het probleem was,

Als iemand verwees naar een topic onderdeel door middel van die link die direct naar dat onderwerp gaat. En ik klikte daarop deed hij het niet, hij maakte dan in ene geen verbinding. Dit was het probleem met explorer in windows, en met Linux en opera op mijn pc.

Maar dat is opgelost

RE: Links naar topics werken niet

En dus alleen links naar topics op deze site, links naar andere sites werkten wel goed? Erg verrassend, kan niet bedenken wat de provider fout kan doen waardoor dat niet werkt.