outbox?

RE: outbox?

hoe komt het dat mijn berichten die ik stuur soms wel en soms niet verstuurd worden? ik heb bv al sinds zaterdag 3 berichten in mijn outbox staan en ze worden maar niet verstuurd?

RE: outbox?

Volgens mij komt dat omdat de ontvanger nog niet weer op t forum is geweest, dus kunnen ze niet afgeleverd worden..

RE: outbox?

verstuurd zijn ze wel, MAAR de ontvanger heeft ze nog niet gelezen. OP het moment dat ze gelezen zijn gaan ze uit jouw Out-box

RE: outbox?

Ja, volgens mij klopt wat Tincu zegt. De pm's die in je outbox staan zijn nog niet door degene waaraan ze verstuurd zijn gelezen. Zodra ze gelezen zijn verplaatsen ze naar je sentbox. [flame was me voor :) ]

RE: outbox?

maar stel ik zie dat wat ik gestuurd heb niet helemaal goed is (bv een heleboel spelfouten of aan de verkeerde persoon gestuurd) en ik wis ze uit de outbox (dus voordat de ander ze gelezen had). zal de ander ze dan niet toch te lezen krijgen?

RE: outbox?

Nee. Er is maar 1 bericht, en dat staat of in jouw outbox, of in de inbox van de ander. Daarnaast zal hij in het laatste geval verschijnen in jouw sentbox, maar dat is maar een link naar dat ene berichtje.

Als je dat bericht verwijderd is het gewoon weg. Hetzelfde geldt in principe als je de post edit; zolang hij in je outbox staat kun je hem nog aanpassen.

RE: outbox?

ow dus daar komt het door dat ik soms mensen hoor die mijn bericht niet hebben ontvangen, omdat ik ze dan uit de outbox heb verwijderd om het zo overzichtelijk mogelijk te houden... |:(

RE: outbox?

Dat zal inderdaad de reden zijn ja. Echt logisch is het niet, dat geef ik onmiddelijk toe.

RE: outbox?

Zijn de berichten in je outbox onbeperkt houdbaar? En is er ook een limiet aan berichten wat in je outbox kan staan (zoals in inbox, sendbox en savebox)?

RE: outbox?

Ik heb er eentje in m'n outbox staan van 4 maart van vorig jaar, dat nog steeds niet gelezen is door de bestemmeling, dus de houdbaarheid is best lang zoniet onbeperkt.

RE: outbox?

Dat is ook een van de redenen waarom ik op deze vraag kwam, ik heb een bericht van 3 maart 2004 in mijn outbox.

[size=75:1khxaisj]Altijd baas boven baas ;) [/size:1khxaisj]

RE: outbox?

Ik heb nog 12 berichten van 3 maart 2004 in m'n outbox staan :P. Volgens mij zit er geen houdbaarheidsdatum aan. En lijkt mij ook geen maximum, aangezien je (in theorie) zoveel berichten moet kunnen versturen als je wilt.

RE: outbox?

Ik vermoed dat op een gegeven moment, als een limiet bereikt wordt, het oudste bericht verwijderd wordt. Maar dat weet ik niet zeker.

RE: outbox?

er zal wel een limiet zijn op het aantal berichten in je outbox. de inhoud van de outbox kan natuurlijk nooit groter zijn dan de inhoud van de sent bak omdat na verzending de berichten intern doorgeschoven worden van de outbox naar sent items.

maar wie voelt zich geroepen om dit uit te testen :? :P

~jw~

RE: outbox?

Waarom zal er een limiet aan de outbox zitten? De Sentbox heeft een limiet en die verwijdert vanzelf berichten als die limiet bereikt is.

RE: outbox?

Tincu schreef:
En is er ook een limiet aan berichten wat in je outbox kan staan (zoals in inbox, sendbox en savebox)?



Savebox..vandaag pas opgemerkt dat die bestond. Kan ik eindelijk al die pm's die de moeite waard zijn om te bewaren, bijhouden zonder dat de inbox uitpuilt.

RE: outbox?

Sent box is niet meer dan een verzameling links naar berichten die inmiddels in een ander zijn inbox staan, dus daar is waarschijnlijk geen limiet op, anders dan dat het bericht verdwijnt als het uit de inbox van de ontvanger wordt verwijderd.

ALs je een bericht schrijft komt het eerst in jouw outbox te staan. Als de ontvanger het bericht opent wordt het verplaatst naar de inbox van die persoon (althans, er wordt een nummertje veranderd ergens in de database).

RE: outbox?

[size=75:mpsngwct][Topics samengevoegd - Eelke][/size:mpsngwct]
Wanneer is je PB'tje nu verstuurd? als hij in de sentbox of in de outbox staad?

En als hij dan niet verstuurd is, hoe kan ik hem dan alsnog versturen?

dank!

RE: outbox?

Hij staat in de OUT box als ie weg moet.
In sent als ie op de pc van de ander is verschenen.

Als de mail in OUT staat wordt ie vanzelf gestuurd naar de ander, mits deze online is.

Ik heb er bijvoorbeeld al een in staan vanaf september (die andere persoon heeft niet meer ingelogd sinsdien)

Snappie?

RE: outbox?

PB is niet zoals email, ook al doet het forum je dat een beetje geloven. Als je een bericht maakt wordt dat in de database gezet, en daar blijft het. Het enige wat dan nog veranderd is een paar "vlaggetjes" die bepalen in welke mailbox het "staat" en of het gelezen is of niet.

Maak je een bericht aan, dan komt het in jouw outbox te staan. Opent de ontvanger zijn inbox, dan wordt het bericht "verplaatst" (er wordt dus eigenlijk alleen een vlaggetje omgezet) naar de inbox van de ontvanger. Jij krijgt dan ook een linkje naar het bericht in je sent box, maar daar telt het bericht niet mee voor hoe vol de box is.

De termen outbox en sentbox zijn dus een beetje verwarrend; zodra het bericht in de outbox staat kan het dus gelezen gaan worden door de ontvanger zodra die zijn inbox opent. Als het verplaatst is naar jouw sentbox weet je dat het bericht verplaatst is naar de inbox van de ontvanger.

[size=75:37w9bjfh][Edit: typos][/size:37w9bjfh]

RE: outbox?

Ok, bedankt voor de uitleg! :)

RE: outbox?

Demelza schreef:
Waarom zal er een limiet aan de outbox zitten? De Sentbox heeft een limiet en die verwijdert vanzelf berichten als die limiet bereikt is.



Ik kwam dit nog tegen wat onbeantwoord blijft. In een eerder bericht zei ik al dat er niet op de sent box een limiet zit, maar op de inbox van de ontvangers. Berichten die uit hun inbox verwijderd worden verdwijnen ook uit jouw sent box, waardoor het lijkt of er ook een limiet op de sentbox zit.

Een limiet op de outbox is waarschijnlijker, omdat die niet in toom gehouden wordt door de limiet op de inbox van anderen. Geen limiet zou betekenen dat 1 persoon door maar heel veel PM'etjes te versturen de database uit zijn voegen kan laten barsten. Ik denk dus dat er wel degelijk een limiet op de outbox zit. Bij normaal gebruik zal je die limiet niet zomaar bereiken, omdat de berichten uit jouw outbox gehaald worden en in de inbox van de ontvanger gezet zodra deze het bericht opent. Mocht je onverhoopt toch aan je outbox limiet komen, dan zullen de oudste berichten zeer waarschijnlijk behoorlijk oude berichten zijn aan mensen die al lang niet meer op het forum geweest zijn en naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer komen. Dus als die weggehaald worden is dat geen ramp.

PM wordt nogal eens gezien als volwaardig alternatief voor email, maar dat is het zeker niet.

RE: outbox?

Nu ken ik de forum software niet zo goed, maar ik denk niet dat je gelijk hebt.

Ik heb al eens 5 pagina's aan berichten in mijn outbox gehad, maar dat red ik niet in mijn sendbox.