Site behoorlijk dood

default

Site behoorlijk dood

Ingediend door Marcos op

Hallo,

Het kan aan mij liggen, maar ik heb het idee dat deze site na de vernieuwing een beetje aan het doodgaan is.

Als ik kijk bij de "onderdelen gevraagd" is de laatste post ruim een maand geleden geplaatst. Bij "markt" kunnen er geen foto's geupload worden, reacties komen er niet op vragen. Ik als betalende sponsor van deze site vind dit wel zorgwekkend. Langzaamaan zakt de interesse in deze site en misschien wel in het enthousiasme van mensen weg. Dit kan toch niet zo zijn?!

Ik snap dat dit allemaal op vrijwillige basis moet gebeuren, maar goed. Had dan de oude site gelaten voor wat ie was....

Voor mij persoonlijk gaat de interesse in ieder geval wel weg om nog langer te sponsoren.

Mvg.

Marco

 

 

RE: Site behoorlijk dood

Dag Marco,

De nieuwe website is er vooral gekomen omdat de Drupal versie van de oude website minder en minder ondersteund wordt. Dit kon op termijn stabiliteits- en veiligheidsproblemen geven. De nieuwe website is vandaag nog steeds 'work in progress', zoiets is eigenlijk nooit echt af. 

Maar kijk, vandaag weer iets opgelost: de foto's op de markt! 😀 Zo wordt de website stap per stap een beetje beter.

Vriendelijke groeten,
Maarten

default

RE: Site behoorlijk dood

Hey Maarten,

 

Super! Meteen foto's geplaatst. Uiteindelijk komt het best goed.

Mvg.

Marco

default

RE: Site behoorlijk dood

En hoe/waar kan ik mijn lidmaatschap koppelen? Ben ruim 30 jaar lid maar niet volgens deze site :)

RE: Site behoorlijk dood

Dag Marco, de site was de laatste weken inderdaad niet zo levendig, maar intussen begint de activiteit toch wat op te leven. Ik denk dat dit voortkomt uit de 'intelligent lockdown' die we nu enige tijd kennen. Dat weerhield velen ervan de gebruikelijke voorjaars activiteiten te ontplooien. Wat ook meegespeeld heeft is de opknapbeurt die de site onlangs ondergaan heeft. Voor velen heeft dit betekent dat het'automatisch inloggen' uitbleef, en als je niet echt iets in te vullen had lieten velen het erbij zitten. Dat je als clublid niet automatisch 'lid' bent op dit forum, komt doordat het bestuur van de club zich verre houdt van verantwoordelijkheid voor wat er op dit forum voor wijsheden uitgewisseld worden. Je moet dus echt 'actief' inloggen. Hoe dat gaat kan ik je niet vertellen, want een paar weken geleden is me dat weer eens gelukt, maar ik kan niet reproduceren hoe ik dat gedaan heb. In de rode balk op de forumpagina is rechts een leeg veldje met een vergrootglas erin. Als je daar inloggen intikt, krijg je een heel aantal items wat over dit onderwerp gaat. Zou kunnen zijn dat daar een bericht bij is wat ooit gepubliceerd is over 'hoe het moet'.

RE: Site behoorlijk dood

@Marcos, Het koppelen van je lidmaatschap gaat nu automatisch via de ledenlijst die we elke maand uploaden en dat is vorige week voor het eerst gedaan op de nieuwe site. Maar ik zie nu dat ik ook niet als lid sta, dus ga het melden bij de webmaster. Hij voegt het toe aan de issuelijst. Er staan meerdere dingen met diverse prioriteiten op de lijst dus het kan wel even duren voordat het veranderd. 

 

default

RE: Site behoorlijk dood

Om eerlijk te zijn was het voor de nieuwe website ook al niet heel erg in leven. Wellicht wel iets meer dan nu. Maar denk niet dat je hier de technologie de schuld kan geven.

Maar ik snap Marcos zijn punt. Ik vraag mezelf ook regelmatig af waarom ik überhaupt nog steeds lid ben.

RE: Site behoorlijk dood

Sommige dingen zullen makkelijker via andere Social Media gaan dan anderen dingen. Voordeel van een forum is dat het daar veel makkelijker is om dingen terug te vinden, en dus voor de technische topics zijn het technische forum en de Wiki op deze website een pluspunt.

Daarnaast heb je natuurlijk diverse forumprogramma's waarbij het ene systeem meer kan dan het andere. Bij de keuze voor het systeem moet je rekening houden met de mankracht en systeemeisen, en dat heeft de keuze voor het huidige systeem bepaald. 

Is dit het ideale systeem? Binnen onze huidige mogelijkheden wel. En dat is allemaal mogelijk dankzij de contributie die jullie betalen. Daarvan betalen we deze website, organiseren we evenementen en geven we een clubblad uit. Zonder contributie is er geen website en dus ook geen uitgebreide Nederlandstalige databank met informatie. 

Willen we meer en beter? Dat ook en daar werkt Maarten hard aan. Maar het is een hoop werk dus zoeken we altijd naar leden met programmeerkennis die samen met hem willen bouwen aan het nog beter maken van deze site. Laat maar aan mij weten als dat een uitdaging is die jij wel wilt aangaan. 

 

 

default

RE: Site behoorlijk dood

Wim, bedankt voor je reactie.

Ik wil wel even benadrukken dat is het super vind wat de vrijwilligers van deze club allemaal doen en heb respect voor het feit dat ze er zoveel tijd in stoppen!

Zelf ben ik a technisch wat een computer betreft, doe mij maar een auto om aan te sleutelen, dus helaas kan ik Maarten niet helpen.

Voor mezelf vind ik het fijn als ik mijn handel (complete Mini's) aan kan bieden en kan zien wat een ander lid te koop heeft. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk Mini's op de weg te krijgen en te houden en nieuwe Mini rijders op weg te helpen met het vinden van een geschikte Mini.

Verder ben ik niet heel actief op het forum. Had ik maar wat meer tijd........

Fijne dag allemaal

Groetjes,

Marco

RE: Site behoorlijk dood

Wat ik nog vergeten was te vragen, als je iets tegenkomt dat niet werkt mail dat dan alsjeblieft naar webmaster@minisevenclub.nl. Alle opbouwende feedback is welkom.

Binnenkort is er een evaluatie en gaan we de prioriteiten voor het vervolg bepalen. 

 

RE: Site behoorlijk dood

De site zal er niet veel levendiger van worden wanneer bijvoorbeeld bij bepaalde rubrieken wordt aangeraden om de vragen op facebook te zetten. Ikzelf ben geen lid van facebook maar ik begrijp dat er wel een vriendengroep is van de miniclub.Niet leden van facebook piessen zo aardig naast dd pot en raken hun interesse in de club kwijt Voor mij hoeft het lidmaatschap niet meer en zal dit dus ook opzeggen. Alle respect voor de vrijwillgers maar met o.a. verwijzingen naar facebook ondergraaf je natuurlijk je eigen site.

 

RE: Site behoorlijk dood

Dat is jammer te horen Willy1. Alleen samen kunnen we zorgen dat het forum in leven blijft en wij verwijzen op Facebook regelmatig naar dit forum voor technische vragen en de markt. Deze rubrieken worden goed bekeken en de leden worden goed door elkaar geholpen.

Daarnaast zijn er nu twee nieuwe moderators die druk bezig zijn met het verzinnen van plannen en ideeen om de website nog beter te maken. Jouw feedback zullen ze dan ook zeker meenemen.  

Het is een feit dat mensen oor de gezellige chat/chat liever Facebook gebruiken, deze tendens is al heel wat jaren aan de gang en juist om die mensen voor onze club te behouden is de Facebookgroep in het leven geroepen. 

Voor de technische informatie en de markt kiezen de meeste leden voor het forum. Voor de techniek is deze website namelijk een bron van kennis en makkelijker doorzoekbaar dan Facebook. En de markt is het enige verkoopkanaal, dat mag niet op onze Facebookgroep. 

Om onze website en forum up-to-date te houden is de bijdrage van alle leden belangrijk. Want samen zorg je dat het forum levendig blijft. 

 

default

RE: Site behoorlijk dood

Dit was voor mij ook 1 van de redenen om op te zeggen. De levendigheid is er grotendeels uit. Je merkt dat er op het forum héél weinig activiteit is.

RE: Site behoorlijk dood

Maarten.

 

Vraag: hoe kan ik zelf foto's toevoegen bij te koop aangeboden ?

 

Groet,

Kees

RE: Site behoorlijk dood

Ha Kees,

Bedoel je het fotos toevoegen in de Markt? of bij een te koop bericht op het Forum?

Voor het toevoegen van foto's op het forum kun je hier meer info vinden: /site-algemeen/fotos-plaatsen

Ik gebruik zelf ook mijnalbum.

Gr Frank

RE: Site behoorlijk dood

Ik wil dit topic toch weer even nieuw leven in blazen....

waar is iedereen?!?!?!?!?

Ik heb GEEN facebook, en wil dat ook niet (om verschillende redenen).
Het is zonder dat zo een beetje alles lijkt te gebeuren op facebook?!

En waarom???
Je kunt er niets makkelijk terug vinden als je vragen hebt, als een ander eenzelfde vraag heeft kan hij moeilijk het juiste antwoord weer vinden.... etc etc etc.
Daar is JUIST een forum voor, maar helaas lijkt het zo te zijn dat alles naar facebook wordt doorgestuurd.....

ik zit dus NIET op facebook, met een beetje geluk hebben we binnenkort weer een mini, maar of ik dan weer lid wordt van de club, dat weet ik niet....was wel de bedoeling maar als zoals al eerder wordt geopperd overal verwijzingen naar facebook staan, tjah.... 

RE: Site behoorlijk dood

Beste mensen.

Dat hele Facebook zal best wel leuk zijn maar heeft een forum als dit een beetje om zeep geholpen,

ik ben zelf al vele jaren lid van een Brits Performance Mk1 forum wat leeft en waar je WEL zelf

foto's kan posten direct van je eigen computer dus geen geneuzel via andere foto opslag sites.

Heeft het te maken met extra kosten, investeer daar in ga mee met de tijd, onze club is nu 60 jaar oud

en moet mee doen als we verdere willen en op deze manier de leden willen behouden en uitbreiden.

Verhoog desnoods de contributie met een paar euro als het nodig is maar doe wat, ik voorzie anders

een verdere leegloop op deze site. Nieuwe jonge Minirijders zullen hier niet meer hun verhalen posten

maar alleen nog Facebook Instagram en andere multimedia gebruiken. Ten derde zullen de o zo belangrijke

sponzoren ook afhaken met verdere gevolgen. Nu kan je denken, als je het dan zo goed weet doe het dan zelf,

maar dat gaat/kan ik niet, mijn verhaal is ook alleen maar om de boel wakker te schudden en geen beter weter.

 

Kees.

RE: Site behoorlijk dood

Ik ben het dus helemaal met Kees eens.....

Ik ben overigens eigenaar/beheerder van een andere auto club met forum, en daar zitten een stuk minder leden (t.o.v hier) maar is een STUK meer activiteit!

RE: Site behoorlijk dood

Ik kan alleen maar zeggen, jullie hebben gelijk.
Er zijn zat jonge mini rijders nu op instagram ed. die niet hier op het forum zitten.
Volg er met mijn MiniClubVeluwe insta account ook een paar. 
 

zonde als je het mij vraagt. 
Nu ben ik hier ook niet echt actief meer. aangezien ik nu ook meer met de R53 bezig ben dan met de Spi. ( afkeur door rotte bodem..)
Maar dan nog. 5 tot 9 jaar geleden was er in ieder geval nog wel wat verkoop actie. Waar ik dus veel spul via hier heb gekocht en verkocht.

Nu is er op het NewMiniClub forum een beetje hetzelfde aan de hand..iets je minder activiteit. maar nog wel voldoende.
Ook wel veel dezelfde mensen die posten. En hun Mini reis bij houden.

Pieter zit er nu ook op met de nieuwe R52 ;)

^Robbert
 

RE: Site behoorlijk dood

Ja robbert, het is gewoon echt zonde.... maar als het op het forum al "reclame gemaakt wordt" voor de facebook groep.... tjah.
Op ons forum (wat ik dus "run") roepen we juist op niet alleen fan FB gebruik te maken, maar JUIST het forum.

Maar ook jouw verhaal over de R53 mag gewoon hier he Robbert.... site is voor oud en nieuw :P

Ik zie zoals eerder gezegd op het new mini forum idd meer leven, daarom dat ik daar nu inderdaad ook zit ivm de R52, ik "durf" mijn vragen hier niet eens te stellen want ik vrees dat ik er nooit antwoord op ga krijgen :(

(al is dat natuurlijk dan ook weer niet de juiste insteek besef ik me net LOL)

RE: Site behoorlijk dood

Het forum is heel belangrijk zeker voor de technische zaken. Maar dat staat of valt met mensen die erheen komen. Andere kanalen afsluiten is daarvoor niet de oplossing, wat wel helpt is het levendiger maken. En daar zorgen jullie zelf voor.

Er is een koop/ en verkoopforum waar we regelmatig naar verwijzen, er is veel technische info te vinden en iedereen is vrij om zelf topics aan te maken. Minirijders zijn vrij om te kiezen welk kanaal ze gebruiken. Wij als club bieden alleen de mogelijkheden aan. We gebruiken onze verschillende kanalen om onze leden te informeren en nieuwe leden te werven. Vandaar dus dat er een website met forum maar ook een Facebook en Instagram zijn. Op die laatste twee wordt trouwens regelmatig verwezen naar de website/forum. 

Deze website/forum is en blijft ons belangrijkste kanaal en er is zeker een wensenlijst om hem nog beter te maken. Dit kunnen we niet alleen dus wil jij meehelpen? Meld je dan aan als moderator of webdesigner en maak samen met de andere vrijwilligers deze site nog beter. Ik hoor graag van je. 

RE: Site behoorlijk dood

Nu vertelde ik hierboven dat wel een moderator voor het forum kunnen gebruiken, maar wat de taken van zo'n persoon zijn is misschien niet helemaal duidelijk. Dus bij deze wat doet een moderator?

Deze persoon:

  • komt minimaal eens per dag op het forum 
  • kijkt of er nieuwe leden zijn en heet die welkom 
  • houdt in de gaten of er spam geplaatst wordt en zo ja, verwijderd dat
  • helpt leden die een vraag stellen zonder zelf technische informatie te geven
  • start zelf nieuwe topics waarin leden worden uitgenodigd om te reageren 

Dus mis jij het forum en wil je het graag weer actiever maken? Dan nodig ik je bij deze uit om daaraan mee te helpen door een paar minuten per dag erin te investeren.

 

Van de webdesigner die we zoeken vragen we kennis van het systeem waarop onze website draait, Drupal, of de wil dat te leren. Je wordt ondersteund door een ervaren Drupal-programmeur en werkt samen met de andere vrijwilligers aan het beter maken van onze website en forum zowel voor de computer als mobiel. 

RE: Site behoorlijk dood

over moderator zal ik eens nadenken :)