Site op HTTPS, vermoedelijk gaan heel wat afbeeldingen kapot

RE: Site op HTTPS, vermoedelijk gaan heel wat afbeeldingen kapot

Hallo allemaal,

Zojuist is de site overgezet op HTTPS (met de S van secure, oftewel beveiligd). D.w.z. dat je nu een slotje ziet in de adresbalk. Daarnaast waren browsers begonnen om sites die nog via http werkten aan te merken als "onveilig" (wat zeker als je gegevens invult in formulieren niet geheel onterecht is).

Normaal gesproken zou je hier verder weinig van moeten merken, behalve dat een browser weigert om nog content in te laden binnen een pagina die zelf via https is geopend. Ik voorzie daarom dat er heel wat afbeeldingen zijn die niet meer ingeladen zullen worden op het forum, omdat die allemaal vanaf externe sites geladen worden en waar er waarschijnlijk veel via http zijn geplaatst.

Indien het om foto's gaat die je zelf in een bericht hebt geplaatst, dan kun je proberen om de URL aan te passen (vervang http door https). Dat werkt echter alleen als de betreffende site waar de foto staat (ook) via https werkt. Zo niet, dan is het enige alternatief om de foto opnieuw te plaatsen via een site die wel via https werkt.

Bij voorbaat excuus voor het ongemak.

Groet,

Eelke

RE: Site op HTTPS, vermoedelijk gaan heel wat afbeeldingen kapot

Begrijpelijk Eelke, dat het beheer van websites meebeweegt met de ontwikkelingen die zich op het internet voordoen.
Heel alert dat in het beheer van ons forum daar ook adequaat op wordt ingespeeld. Waardering daarvoor.
Wel jammer dat er hierdoor nu ook weer minder afbeeldingen tevoorschijn zullen komen wanneer we oudere berichten openen.
Dat was al een gemis, wanneer degeen die ze ooit plaatste de bron waar het vandaan moest komen niet langer onderhield. Dat wordt nu dus nog wat erger, als ik het goed begrijp. Het zou mooi zijn wanneer die plaatjes bewaard zouden kunnen blijven op een eigen server bij het forum. Een plaatje zegt vaak zoveel meer dan een hele alinea woorden. (Verzuchting)

Waardering ook, Eelke, voor de manier waarop je telkens weer de draad opneemt om de vitaliteit van ons forum te onderhouden.

RE: Site op HTTPS, vermoedelijk gaan heel wat afbeeldingen kapot

Van wat ik gezien heb tot nu toe lijkt het mee te vallen, ik zie nog diverse foto’s die via http geplaatst zijn.