Subforum custom modding!

RE: Subforum custom modding!

Het lijkt me zinvol om een topic ""custom modding"" aan het forum toe te voegen, hierbij denk ik aan zelfgemaakte dashboard`s middenconsole`s, hoe werk je zo mooi mogelijk een luidspreker weg!, of een speciale manier om je verstralers te monteren, en vooral hoe je het gedaan hebt, dit lijkt me namelijk niet iets voor "techniek algemeen", maar meer voor het opfleuren van je mini!

[Titel even aangepast - EB]

RE: Subforum custom modding!

je hebt helemaal gelijk! :D

RE: Subforum custom modding!

Nana schreef:
je hebt helemaal gelijk! :D




Als ik het zo zie is het topic gedeelte ""Mini Chat"" een soort rommel plaats, en erg onoverzichtelijk, het zou een stuk verminderen als er een aparte topic over modding wordt gestart! en dus overzichtelijker en meer in mijn straatje en waarschijnlijk van meerdere mensen op de list,
iig geen overbodige luxe! 8)

RE: Subforum custom modding!

Eerst even zodat we elkaar goed begrijpen: volgens mij bedoel jij wat ik meestal een subforum noem. Topic = onderwerp = thread = draadje :), dus wat je in een subforum vind. Het is maar hoe je het noemt, maar het beestje moet een naam hebben en als we dezelfde term voor verschillende dingen gaan gebruiken wordt het ook onduidelijk.

en dus overzichtelijker en meer in mijn straatje en waarschijnlijk van meerdere mensen op de list




Zelf heb ik altijd de indruk dat er op de list voornamelijk technische vragen van het type dat prima in Techniek Algemeen thuishoort langskomt. Maar dat is "slechts" mijn indruk, wat je zelf meer interesseert valt je ook meer op, natuurlijk.

Mini Chat is inderdaad een beetje een allegaartje. De afweging is tussen een perfect geschikt subforum voor elk onderwerp dat iemand kan verzinnen en een lijst van subforums van tig schermen lang. Mini Chat is als het ware een vergaarbak voor alles wat geen thuis kan vinden, zoals ook in de omschrijving staat. Er zijn vast een aantal "rode draden" erin te ontdekken, waar in principe een eigen subforum voor aangemaakt zou kunnen worden. Het is alleen de vraag of die rode draden dik genoeg zijn om een eigen subforum enigszins in leven te houden. De activiteit die op zo'n nieuw subforum zou bestaan moet wel opwegen tegen het toevoegen van "nog weer een extra" subforum (in dat opzicht is het bijvoorbeeld de vraag of het forum "Nieuwe Mini" wel bestaansrecht heeft - omdat berijders daarvan toch ook welkom zijn bij de club laat ik het toch maar bestaan als signaal dat dit ook voor het forum geldt).

Nu heb ik na je opmerking eens een blik geworpen in Mini Chat en het lijkt inderdaad zo te zijn dat er een behoorlijk dikke rode draad is over "customizing en modding". Foto's van aanhangers en nieuwe velgen, verhalen over ondersteltuning, vragen over het zelf maken van dashboards... En dat is als er geen apart subforum voor is (en de aanwezigheid van zo'n forum lokt ook eerder discussie uit, denk ik).

Dan zit ik me alleen even af te vragen: waar moet dit subforum precies over gaan? Customizing en modding, dus het monteren van niet-standaard onderdelen, zeg maar? Al dan niet zelf gemaakt? Gevoelsmatig hoort daar dan ook tuning bij. Ik zit nu te denken aan een subforum getiteld "Customizing, modding en tuning". Zijn er nog andere mensen die hier iets over te zeggen hebben?

[Edit: Beetje verduidelijkt]

RE: Subforum custom modding!

Klinkt als een leuk subforum
lijkt mij inderdaad genoeg animo voor

kom maar op....

(aan mijn ene mini is al vrijwel niets meer "normaal" de andere is wat meer jouw smaak... ;)

RE: Subforum custom modding!

Oh, begrijp me niet verkeerd, hoor. Ik hou best van een goeie gemodificeerde Mini. Alleen houd ik meer van de klassieke look dan de moderne. Dus liever Mk.1 grille op een mooie pickup, 10 inch wieltjes en een dikke motor erin dan een vette Zeemax met 13 inch. Wat mij aan modificaties aanspreekt valt ook meestal op het eerste gezicht niet op als modificatie. Zoals een mooie grille op een pick-up, zoals ik al zei. Of een twin-enigine'd Cooper ofzo. Voor eigen gebruik zou ik het qua motorisering wat milder houden. Het moet wel leuk blijven om in te rijden. Specsheets zijn leuk voor de (digitale) buurman, maar je moet er toch zelf in rijden.

Maarre, ik was meer uit op wat inhoudelijke reacties. Vooral de vraag of tuning (motorisch) wel of niet bij dat nieuwe subforum zou moeten horen.

RE: Subforum custom modding!

Maak dan een sub-forum over styling in het algemeen. Je krijgt dan "techniek algemeen" over alles onder de kap, remmen, subframes en van alles wat er nu in staat. Alles over interieur, velgen, zeemax en wat met het optisch tunen en uiterlijk van je Mini te maken heeft gooi je in "styling algemeen". Dan krijgt veel uit Mini Chat en Techniek algemeen een duidelijkere plaats. Je krijgt dan natuurlijk ook weer randverschijnselen maar dat zul je bijna altijd houden.
Ik vind niet dat alles wat met "modden" te maken heeft in een aprt forum hoort. Speciale dingen onder de kap uitvoeren is ook modden, en dat hoort toch echt in techniek thuis.

slecht voorbeeld:
het zeilersforum, veel te veel subfora.

RE: Subforum custom modding!

Zinnige overweging. Ik zal het meenemen (ga toch niet zomaar ff een nieuw subforum aanmaken, eerst even goed over de inhoud nadenken).

RE: Subforum custom modding!

Over modden dacht ik toch meer over "zelfgemaakte en aangepaste" modificaties.
Ik zoek meestal naar zulke onderwerpen zodat je beter je mini kan inrichten, en ideeen kan opdoen, als er iemand is die een compleet nieuwe dashboard heeft gebouwd of een middenconsole dan hoort dat niet bij techniek algemeen!, dan past dat mooi in modding!, kan genoeg dingen bedenken die er thuis horen, zelf een luchthappertje bouwen, inbouwen van luidsprekers, of een oliedruppelaar >:), controlelampjes plaatsen enz enz,
Ik zie tecniek algemeen meer iets voor motorische gebied, wat voor carb wat voor naald enz enz,
Ik denk dat het een veelbekeken plek wordt! :)

RE: Subforum custom modding!

Ik ben bang dat er een nogal groot grijs gebied is tussen wat een modificatie is op technisch gebied en wat er in "Techniek Algemeen" thuishoort. Ik heb het gevoel dat we het in wezen over drie subforums hebben:
[list=1:1p9shqy7]
[*:1p9shqy7]Het bestaande "Techniek Algemeen"[/*:m:1p9shqy7]
[*:1p9shqy7]Een eventueel subforum "Styling en interieur" (over dashboards, Zeemax-kits, velgen, etc.)[/*:m:1p9shqy7]
[*:1p9shqy7]Een eventueel subforum "Modding" (over het zelf aanbrengen van modificaties op allerlei gebieden).[/*:m:1p9shqy7][/list:o:1p9shqy7]
Ik denk dat er tussen nummer 3 en de beide andere subforums een groot grijs gebied ligt. Zou je ervoor kiezen om nummer 3 toe te voegen, dan levert dat grote grijze gebied tussen 3 en 1 problemen op voor gebruikers en moderators. Bovendien zou het deel van de topics dat in 2 thuishoort maar niet binnen het grijze grensgebied met 2 valt alsnog in Mini Chat terecht komen. Ten derde geloof ik dat de topics in Mini Chat die het toevoegen van een nieuw subforum lijken te rechtvaardigen allemaal binnen 2 te vallen. Misschien ook in 3, maar in sommige gevallen wel op het randje.

Voor jou, met je uitgesproken interesse voor modificaties, is het misschien lastig dat je twee subforums moet bijhouden, maar al met al lijkt het mij logischer om een "Styling en interieur" subforum toe te voegen.

Voel je vooral niet geremd om te proberen om mij te overtuigen van het tegendeel :)

RE: Subforum custom modding!

:D ach en als je nog een moderater zoekt voor topic 2 en 3 hou ik me aanbevolen! :D

RE: Subforum custom modding!

De discussie verbreedde zich naar het bestaansrecht van Mini Chat, opdelen daarvan, eventueel tekort aan andere subforums, etc. Heb ik maar even gesplit naar een nieuw topic: http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=969

RE: Subforum custom modding!

Mischien is dit wat!

Maak een forum [i:33b5g7q3]alles onder de kap [/i:33b5g7q3](remmen, bobines, ontstekingen, vloeistoffen en subframes)
Maak een forum [i:33b5g7q3]interieur en modding [/i:33b5g7q3](pak de zaag en hamer en ram erop los friemel en knutsel)
Maak een forum [i:33b5g7q3]exterieur en modding [/i:33b5g7q3](heeft de buitenkant een likje verf nodig of heeft de slijptol zwaar werk post het hier! )
Het forum [i:33b5g7q3]Mini Chat [/i:33b5g7q3]kan nog mooi als vergaarbak dienen maar wordt wel stukken minder belast op deze manier
Omdat mensen weten waar ze iets kunnen gaan plaatsen!


Tis maar een ideetje!

RE: Subforum custom modding!

Vincent schreef:
Mischien is dit wat!

Maak een forum [i:d4zvw0tl]alles onder de kap [/i:d4zvw0tl](remmen, bobines, ontstekingen, vloeistoffen en subframes)
Maak een forum [i:d4zvw0tl]interieur en modding [/i:d4zvw0tl](pak de zaag en hamer en ram erop los friemel en knutsel)
Maak een forum [i:d4zvw0tl]exterieur en modding [/i:d4zvw0tl](heeft de buitenkant een likje verf nodig of heeft de slijptol zwaar werk post het hier! )
Het forum [i:d4zvw0tl]Mini Chat [/i:d4zvw0tl]kan nog mooi als vergaarbak dienen maar wordt wel stukken minder belast op deze manier
Omdat mensen weten waar ze iets kunnen gaan plaatsen!


Tis maar een ideetje!



dan kun je de laatste 2 even goed samen voegen en voor de mensen.
Eelke":d4zvw0tl]Voor jou, met je uitgesproken interesse voor modificaties, is het misschien lastig dat je twee subforums moet bijhouden, maar al met al lijkt het mij logischer om een "Styling en interieur" subforum toe te voegen.
[/quote:d4zvw0tl]
absoluut mee eens :)

RE: Subforum custom modding!

Voor jou, met je uitgesproken interesse voor modificaties, is het misschien lastig dat je twee subforums moet bijhouden, maar al met al lijkt het mij logischer om een "Styling en interieur" subforum toe te voegen.



Ik denk niet dat ik de enige ben die zich interreseert voor modificatie`s :)
maar een subforum "Styling en interieur" is mischien niet eens zo raar bedacht.

Het princiepe is gewoon dat als er iemand is die mooi weggewerkte speakers in zijn mini wil zetten dat ook snel kan vinden in het forum, en zich niet de pleuris moet gaan zoeken door 2 subfora`s! als ik zoiets nu zou moeten zoeken moet ik dus en het subje techniek algemeen en minichat doorbladeren dat zou neerkomen op 443 topics!
Door "Styling en interieur" toe te voegen zou me dat dus ook 443 topics zoeken schelen! :)

En een paar extra subs is echt niet zo erg! hierdoor hou je wel al je topics gescheiden en voorkomt het dat het op een hoop wordt gegooid zoals nu het geval is!

Als er goede duidelijke topic`s zijn dan hoef je ook topics niet te verschuiven omdat iemand het verkeerd geplaatst heeft! scheelt tijd en werk! :9.

RE: Subforum custom modding!


Ik denk niet dat ik de enige ben die zich interreseert voor modificatie`s :)



nee, maar die kun je ook rustig plaatsen en vinden in andere fora. Andere mensen ook.

maar een subforum "Styling en interieur" is mischien niet eens zo raar bedacht.

Het princiepe is gewoon dat als er iemand is die mooi weggewerkte speakers in zijn mini wil zetten dat ook snel kan vinden in het forum, en zich niet de pleuris moet gaan zoeken door 2 subfora`s! als ik zoiets nu zou moeten zoeken moet ik dus en het subje techniek algemeen en minichat doorbladeren dat zou neerkomen op 443 topics!
Door "Styling en interieur" toe te voegen zou me dat dus ook 443 topics zoeken schelen! :)



al van de zoekfunctie gehoord? Hebben ze op GoT ook hoor ;)
vul speaker in en je krijgt een paar hits en daar uit zoeken lijkt me niet zo heel moeilijk. Bovendien is dit ook weer eigenlijk een modificatie en die zou dan ook weer in jou subforum te vinden zijn :?

En een paar extra subs is echt niet zo erg! hierdoor hou je wel al je topics gescheiden en voorkomt het dat het op een hoop wordt gegooid zoals nu het geval is!



Maar er hoeft ook geen wildgroei ter onstaan van fora waardoor het ook nog onduidelijker wordt waat je het moet plaatsen. Sowieso vind ik een forum voor modden een beetje vaag. Wat houdt modden precies in? Is het modden als je je hele Mini omturned of is het al modden als je zelf een ophanging voor je uitlaat maakt? Ik ben bang dat het alleen maar vervaagt hierdoor.

Als er goede duidelijke topic`s zijn dan hoef je ook topics niet te verschuiven omdat iemand het verkeerd geplaatst heeft! scheelt tijd en werk! :9.



Hoe je het ook wend of keert, er zullen altijd grijze gebieden zijn en users die (per ongeluk) hun topic fout plaatsen. En zoals eerder gezegt, een subforum over modden maakt het in mijn ogen erger erger dan beter. :)

Mij lijkt het beter om een paar grove subfora te hebben op een duidelijk onderwerp gescheiden. Modificaties los passen naar naar mijn idee niet bij. Modificaties over interieur plaats je dan in interieur, mods op motortechnisch gebied in techniek algemeen. Is toch makkelijk te vinden.

uiteindelijk is het toch Eelke die het bepaald :)

RE: Subforum custom modding!

Nee, een paar extra subforums is ook niet zo erg, dat heb ik ook nooit gezegd. Wat wel erg is, is ondoordacht subforums toevoegen, er dan later achterkomen dat het toch niet de oplossing is en dan met de gebakken peren te zitten.

Maarre, als ik speakers wil wegwerken ga ik naar de zoek-functie en type in "speakers luidsprekers" (standaard staat hij al op OR-search) en zie wel wat er boven komt drijven. In welk subforum dat precies is kan me niet echt boeien. Wil ik verder niet mee zeggen dat ik geen subforums ga toevoegen of dat het geen nut heeft, maar het is lang niet zo dramatisch als jij het stelt... 443 topics doorspitten hoeft echt niet. UTFS*, zou ik zeggen :)

*: Wordt o.a. op Gathering of Tweakers nog wel eens geroepen, wat zelden gewaardeerd wordt. Staat voor "Use The Fine ;) Search".

RE: Subforum custom modding!

Eelke schreef:
Nee, een paar extra subforums is ook niet zo erg, dat heb ik ook nooit gezegd. Wat wel erg is, is ondoordacht subforums toevoegen, er dan later achterkomen dat het toch niet de oplossing is en dan met de gebakken peren te zitten.

Maarre, als ik speakers wil wegwerken ga ik naar de zoek-functie en type in "speakers luidsprekers" (standaard staat hij al op OR-search) en zie wel wat er boven komt drijven. In welk subforum dat precies is kan me niet echt boeien. Wil ik verder niet mee zeggen dat ik geen subforums ga toevoegen of dat het geen nut heeft, maar het is lang niet zo dramatisch als jij het stelt... 443 topics doorspitten hoeft echt niet. UTFS*, zou ik zeggen :)



ik was lekker eerder :P

*: Wordt o.a. op Gathering of Tweakers nog wel eens geroepen, wat zelden gewaardeerd wordt. Staat voor "Use The Fine ;) Search".



Ook wel "Use the f*cking search!!" in de meest voor de hand liggende zaken.

btw: Vincent, jij hebt laatst in een jappenbakken topic de Mini proberen te verkopen? Ik reageer daar op jou, promt een waarschuwing voor me :)

RE: Subforum custom modding!

Ook wel "Use the f*cking search!!" in de meest voor de hand liggende zaken.



Die ;) stond er niet toevallig :)

RE: Subforum custom modding!


btw: Vincent, jij hebt laatst in een jappenbakken topic de Mini proberen te verkopen? Ik reageer daar op jou, promt een waarschuwing voor me




jappenbakken heb ik nog nooit proberen te verkopen! geef me ff het draadje zodat ik het kan zien, er zit namelijk nog een vincent op dit forum maar die woont volgens mij in Den haag

RE: Subforum custom modding!

Philip, wat vind jij van dat "financiële" (bij gebrek aan een betere omschrijving) subforum? (Zie http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=969, reageer daar ook maar).

RE: Subforum custom modding!

Vincent schreef:

jappenbakken heb ik nog nooit proberen te verkopen! geef me ff het draadje zodat ik het kan zien, er zit namelijk nog een vincent op dit forum maar die woont volgens mij in Den haag



Ik druk me wat verkeerd uit, ik bedoelde dat jij een paar mensen de Mini aanbeveelde ipv een paar jappenbakken te kopen.
En dat was jij, dewoudloper, zelfde email adres.

Eelke: ok, ik ga ff in dat andere topic kijken

RE: Subforum custom modding!

Ik druk me wat verkeerd uit, ik bedoelde dat jij een paar mensen de Mini aanbeveelde ipv een paar jappenbakken te kopen.
En dat was jij, dewoudloper, zelfde email adres.




ooooh dat whahahahahaha dat was gaaf!!! in gathering was dat!
ja dat klopt dat was echt lachen!!!! :D paar van die lompe boeren die honda`s wouden kopen ging ik ze een mini aansmeren hahahahaha gaaf dat je die hebt gelezen!! klasse!

RE: Subforum custom modding!

Dat heb al zo vaak geprobeerd... de vriendin van een van die is wel gek op Mini´s :) en dus vroeg die eent ijdje aankopt tips over Mini´s. Ik heb al een topic of 2 helemaal volgelult over Mini´s daar :)

RE: Subforum custom modding!

//lolmodus aan\\\\

is het niet gewoon makkelijker om een subforum "ik heb roest" te maken ;) zal een veel bekeken topic worden!

// lol modus uit\\\\

RE: Subforum custom modding!

:?

RE: Subforum custom modding!

Vincent schreef:
//lolmodus aan\\\\

is het niet gewoon makkelijker om een subforum "ik heb roest" te maken ;) zal een veel bekeken topic worden!

// lol modus uit\\\\




wordt het niet eens tijd om gewoon over Mini's te gaan hebben voor je? Welgeteld 1 post over Mini's en de rest alleen maar over het forum :)

RE: Subforum custom modding!

eerst digicam kopen, zodat ik wat kan posten, ben nu nog actief in mailinglist.

RE: Subforum custom modding!

:? Het forum is geen fotoboek! Het is een pré dat je een plaatje kan laten zien als je dat wilt, maar in de basis is de functie eigenlijk sterk vergelijkbaar met de mailinglist. Alleen op een comfortabelere manier, NMBM.

RE: Subforum custom modding!

Het nieuwe forum genereert wel direct een hoop activiteit, trouwens. Was blij verrast met al die oranje ikoontjes, vanmorgen. Wat oude threads die weer interessant blijken :)

[size=75:3esu92d3][Edit: typos][/size:3esu92d3]

RE: Subforum custom modding!

het is blijkbaar een goede actie geweest
35 topics die er nu al thuishoren is toch al een mooi begin :)
gaat de goede kant op >:)
ik ga weer stukkie schrijven