Aanpak boeken

RE: Aanpak boeken

[size=75:1nlzuvyk][Gesplitst- Eelke][/size:1nlzuvyk]
Ik heb gezien dat Theo een mooi lijstje met boeken heeft gemaakt. Nu heeft het forum er alleen wel gelijk meerdere topics van gemaakt. De eerst gaat over de boekenlijst. De rest is meer een boekvermelding. Ik vraag me alleen af of die vermelding ook moet. Die van de lijst wel, omdat er altijd mensen zijn met aanvullingen op de lijst.

RE: Aanpak boeken

Er zijn nogal wat boeken, dus 1 pagina waar ze allemaal bij elkaar staan leek me wel zo handig in de toekomst.

Ik heb 2 nieuwe toegevoegd, met de beschrijving van Amazon + mijn vertaling daarvan eronder: de vraag is dan ook of dat een goed format is voor dit soort content?

verder maakt de standaard boekvermelding een titel voor de pagina aan zonder (engelse) lidwoorden, vandaar dat de titels in het lijstje er soms net even anders uitzien dan de titels in de lijst van pagina's (waar de ingegeven titel volledig staat), misschien moet dus in de lijst geen dubbele [ ] gebruikt worden maar een url ingevoegd?

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: Aanpak boeken

[size=75:1iw9tbv5][Deze post verplaatst uit topic over specifiek boek - Eelke][/size:1iw9tbv5]
Super dat je deze boeken erbij zet, en ook super dat je er meteen een vertaling van de Engelse tekst op zet. Ik vraag me alleen af of het niet beter is om de vertaling eerst te laten komen, en pas dan het origineel. Misschien ook duidelijker maken dat de Nederlandse tekst een vertaling is.

RE: Aanpak boeken

Ik had al gereageerd in het discussie-topic over de boekenlijst, maar misschien is een apart topic iets handiger. Ik heb mijn twijfels of dit een handig aanpak is, omdat je nu naast het toevoegen van een nieuwe boekvermelding er ook bij moet denken om het aan die lijst toe te voegen. Ik denk dat dit misschien beter geautomatiseerd kan worden, eventueel gecombineerd met een taxonomie (categorie-indeling) speciaal voor boeken (voor zover het nodig is daar een aparte categorie-indeling voor te maken, ik zie in de boekenlijst Categorieen "Techniek", "Algemeen" en "Model-specifiek"). Dit kan/moet denk ik ook gecombineerd worden met de categorie-indeling die ik in dit topic aanhaal: http://beta.minisevenclub.nl/forum/view ... 63&t=52215. Sowieso is het maken van een lijstje van alle boeken op zich geen enkel probleem. Zoals gezegd, de lijst die nu de voorpagina vormt van de Wiki is slechts een quick-and-dirty iets.

De vraag is alleen ook of er niet gewoon hetzelfde voor geldt als voor andere WIki-artikelen: de zoekfunctie is je vriend. Op de voorpagina wil ik zeker minimaal 1 blokje toewijden aan boeken, bijvoorbeeld populairste boeken en/of laatst toegevoegde boeken. Maar als je gericht iets zoekt dan zou de zoekmachine alles moeten zijn dat je nodig hebt.

Maar goed, dat is nog even up in the air. Nogmaals, als een lijst toch als handig wordt ervaren, dan kan dat denk ik beter en mooier automatisch worden gedaan.

(b)engeltje schreef:
Ik vraag me alleen af of die vermelding ook moet. Die van de lijst wel, omdat er altijd mensen zijn met aanvullingen op de lijst.



Vraag je je af of er per boek een aparte pagina moet zijn? Of dat daar dan ook een topic voor op het forum moet komen?

Als vraag 1: ik wil de mogelijkheid bieden om wat meer informatie per boek te geven. Bijvoorbeeld, je hebt misschien gezien dat er ook een ISBN-nummer wordt vermeld. Dat betekent dat het later relatief eenvoudig uit te breiden is met een knop die je direct mee neemt naar Bol.com, of zelfs al direct laat zien wat de levertijd is. Kan ook weer een leuk inkomstenstroompje voor de club zijn, aangezien Bol.com e.d. altijd wel een affiliate-programma hebben, waardoor je een klein percentage van de verkopen krijgt die uit jouw website volgen. Maar meer in de basis is het zo dat dit is hoe Drupal werkt; alles waar er "meer" van zijn, zoals boekvermeldingen, maak je al snel een zogenaamde "node" van. En een node krijgt automatisch een eigen pagina, naast dat je er nog veel meer mee kan doen, zoals opnemen in lijstjes.
Als vraag 2: misschien is een discussie-topic niet altijd nodig, maar ik kan me wel voorstellen dat voor sommige boeken de behoefte bestaat om te discussieren over de beschrijving (of, of het wel thuishoort op de site? of..?). Op zich is het misschien wel een goed idee om het gewoon te houden bij de omschrijving op de achterkant of van een site als Amazon of Bol.com, maar misschien wil je soms toch ook wel iets meer mee en is er behoefte om dat te bespreken. Zoniet, dan zakken die topics vanzelf naar onderen en heb je er verder geen last van.

RE: Aanpak boeken

Dit leek me een leuk voorbeeld om de vraag te illustreren: hoeveel moet het met Mini te maken hebben? Het leek mij een leuk boek, zeker ook voor Mini-liefhebbers (OK, het gaat over het [i:1pk456dt]huidige[/i:1pk456dt] Mini waar de die-hard classic fans misschien niks van moeten hebben, maar de club is voor alle Mini-fans). Dus als het nuttig of leuk is voor Mini-liefhebbers, gewoon vermelden, lijkt mij.

RE: Aanpak boeken

Ik doelde meer op antwoord 2.

RE: Aanpak boeken

In mijn eerste reactie staat al dat ik niet kapot ben van de node-naam die drupal voor een boekvermelding maakt; ik heb in het lijstje voor 2 boeken dan ook al een link gemaakt met de titel / auteur, wat naar mijn idee veel duidelijker is. Als Drupal zo'n lijst kan genereren is dat natuurlijk prima ... [edit: ik zie net dat Eelke al wat in de lijst had aangepast .. nu zijn de linkjes stuk :P ]

Voor boeken die niet direct (alleen) over Mini's gaan kan een eigen categorie gemaakt worden denk ik (mensen die dat niet interesseert kunnen het overslaan, denk aan biografieën van bijvoorbeeld Issigonis, Moulton of Paddy Hopkirk). Dit kan je ook terug laten komen in de taxonomie (in de bibliotheekwereld heet dat Thesaurus: lijst van termen -trefwoorden- die worden toegekend en die wordt beheerd, zodat er geen verschillende woorden/schrijfwijzen voor 1 begrip komen).

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: Aanpak boeken

Wat betreft de linknamen, in principe hoort de link hetzelfde te worden als je precies dezelfde tekst tussen blokhaken zet (dus inclusief spaties en dergelijke) als die je gebruikt hebt als titel. Die wordt namelijk door dezelfde functie heen gehaald die ook wordt gebruikt voor het aanmaken van de URLs. Daarnaast is het dus mogelijk om een alternatieve link-tekst op te geven.

De links werken niet meer omdat ik de instellingen voor de automatisch aangemaakt URLs heb aangepast zodat voor de boeken er ook /boeken in de URL voorkomt. Die instelling wordt gebruikt bij het genereren van de links, maar de al bestaande pagina's krijgen geen nieuwe URL. Heeft dus niks te maken met mijn bewerkingen.

Edit: Ik bedenk me wel net dat dat helemaal niet gaat, een afwijkende URL-structuur voor de boeken, omdat dan sowieso het genereren van de links in de Wiki niet gaat werken, omdat de filtering niet kan ruiken of iets een boek of een gewoon Wiki-artikel is. Dus ik heb het er weer tussenuit gehaald.