Ergonomie-experts vallen over dashboard R56

RE: Ergonomie-experts vallen over dashboard R56

De ergonomie-experts van usercentric.com hebben zich gebogen over het dashboard van de 2007 Mini (dat ook te vinden is in de Clubman en de nieuwe cabrio) en ze hebben er weinig goede woorden voor over.

Thoughtful engineering and design have made Minis ‘zippy' and fun to drive, roomier than expected and, let's face it, cool. Take the Mini Clubman for example. Compared to its cousin the Mini Cooper, it is approximately 10 inches longer, which affords more leg room for rear seat passengers and greater trunk space while not compromising on performance.

Unfortunately, this same thoughtfulness does not carry over to the user interface (UI) of the car dashboard [...]. The dashboard suffers from awkward relationships between buttons and the display, inefficient layout of controls, poor error recovery and some labeling issues.



Vrij vertaald: [i:n8do83vn]Doordacht ontwerp op zowel technische als esthetisch vlak heeft Mini's 'zippy', leuk om in te rijden, ruimer dan verwacht en, eerlijk gezegd, gewoon cool gemaakt. Neem bijvoorbeeld de Mini Clubman; hij is ongeveer 25 cm langer, met meer beenruimte voor achterpassagiers en meer bagageruimte tot gevolg, zonder de prestaties geweld aan te doen.

Helaas is dezelfde doordachtheid niet terug te vinden in de user interface van het dashboard. Het dashboard gaat gebukt onder stuntelige relaties tussen knoppen en het display, inefficiente layout van de bedieningselementen, slechte foutafhandeling en een aantal problemen met opschriften.[/i:n8do83vn]

In de rest van het artikel krijgen met name de radiobediening (die zich voornamelijk - maar niet uitsluitend, een van de kritiekpunten - ophoud in de enorme snelheidsmeter) en de bediening van het display van de boordcomputer in de toerenteller een veeg uit de pan.

[size=75:n8do83vn]Bron: What’s Driving the Mini Cooper? Not the User Experience @ usercentric.com[/size:n8do83vn]

RE: Ergonomie-experts vallen over dashboard R56

Ik was er zelf ook al nooit echt over te spreken (echt niet, beter gezegd), maar toch leuk dat ook experts er zo over denken. Laten we hopen dat Mini de kritiek ter harte neemt en er wat aan doet bij de volgende facelift. In ieder geval heeft ook MotoringFile het verhaal opgepikt, en het is bekend dat de executives bij Mini die site ook volgen, dus wie weet.