Kalender 50 Jaar Mini

RE: Kalender 50 Jaar Mini

Volgend jaar, op 26 augustus 2009, viert de Mini haar vijftigste verjaardag. Natuurlijk is dit het juiste moment om terug te kijken naar de historie van de Mini en naar alles wat bereikt is, maar het is ook een goed moment om vooruit te kijken. Het Mini design-team vond dat er geen betere manier is om dat te doen, dan met een kalender die verleden, heden en toekomst met elkaar verbind.

De leden van het designteam hebben hun best gedaan om scenes uit verleden, heden en toekomst weer te geven en met elkaar te mengen, met alle nostalgische, realistische en visionaire aspecten van dien.

Op 26 augustus 1959 was Sir Alec Issigonis aanwezig toen de allereerste Mini van de productielijn rolde in de Longbridge fabriek. Tegenwoordig worden er tot 1000 Mini's gebouwd in de Oxford (Cowley) fabriek. Niemand weet hoe Mini's eruit zullen zien in 2059, dus kunnen we alleen speculeren. De resultaten van die speculaties, visies en ideeën zijn afgebeeld op de kalender.

De kalender (PDF, 5MB) vind je bij MotoringFile. Daar kun je ook het volledige persbericht lezen.

RE: Kalender 50 Jaar Mini

er zitten mooie illustraties bij! :) leuke oude details die naar voren worden gehaald..

RE: Kalender 50 Jaar Mini

groovy



Jaapio

RE: Kalender 50 Jaar Mini

Ja dat wordt uitprinten. Goede tip Eelke. :D

RE: Kalender 50 Jaar Mini

Februari en mei, best cool voor een Bini.......
Jammer dat er zo weinig speciale modellen oudjes op staan.
Ik had dan toch wel een rijtje golden oldies verwacht....

Groet ron

RE: Kalender 50 Jaar Mini

BMW wil natuurlijk vooral erg graag benadrukken dat Mini "alive and kicking" is :) Ik vind januari erg gaaf, Monte Carlo 2012. Zou dat een signaal zijn dat er weer plannen zijn om te gaan rallyen met Mini's? Ook juli, met de centrale klok door de jaren heen vind ik grappig, al vind ik het jammer dat ze de klok van de R56 (heden) en die van de cross-over concept (toekomst) hebben genomen. Vind eigenlijk dat ze voorbij de eerste new Mini een beetje doorgeslagen zijn, met die klok. De referenties naar de oude design elementen vind ik sowieso grappig, zoals de deur-layout bij April. En let ook op de laatste pagina, waar een aantal design-elementen van de classic en de eerste en tweede new Mini "naast elkaar" zijn gezet.

RE: Kalender 50 Jaar Mini

Links naar andere Mini-kalenders voor 2009 even een eigen onderwerp gegeven.

RE: Kalender 50 Jaar Mini

Ik vind het echt een hele mooie kalender. Zeker de combinatie die ze hebben gemaakt met zo hier en daar een classic, vindt ik voor BMW best opmerkelijk :)

RE: Kalender 50 Jaar Mini

Ik heb hem al :D
In het echt ook heel mooi!
Liefhebbers die hem evt. tegen Mini Van onderdelen zou willen ruilen ?? :9~