Keeping the Mini name

RE: Keeping the Mini name

Hallo allemaal,

In Engeland is een initiatief gestart om BMW/Mini op te roepen te stoppen met hun agressieve aanpak van bedrijven die gebruik maken van de naam Mini.

http://www.keepingthemininame.co.uk/

De organisatie is van plan om bij voldoende respons met een konvooi classic Mini's naar Cowley (de fabriek) te gaan om de petitie aan BMW/Mini te overhandigen.

Ik ben benieuwd wat de reactie is van BMW/Mini, als die komt. Op het IMM heeft Mini al aangegeven dat individuele gevallen bekeken kunnen worden, maar ik ben nou juist zo benieuwd naar een algemene uitspraak (er is zoiets als de plicht om je merkrecht te beschermen...)

Groeten,

Eelke

[size=75:17qa72x0]Bron: Mini Magazine[/size:17qa72x0]

RE: Keeping the Mini name

Het makkelijkste is Thomas Tichler hiervoor te benaderen vanuit de mini-community. Hij is de aangewezen persoon bij BMW/MINI AG om daar naar te kijken.

Met hun deelname aan het IMM hebben ze al laten blijken niet negatief tegenover de classic wereld te staan. Ik denk dat er best wat te regelen valt met BMW/MINI AG.

RE: Keeping the Mini name

Wel de naam van de goede man goed schrijven heh :) Thomas Tischler.

Thomas is betrokken bij de community effort van Mini. Misschien dat hij iets kan regelen van verduidelijking omtrent het beleid van Mini, maar ik denk niet dat hij erg veel invloed heeft op het beleid zelf.

Wat ik zelf vind is dat het erg makkelijk is (en ook beslist voor de hand ligt) om BMW als de "bad guy" aan te merken, maar uiteindelijk zie je dit soort zaken [i:3f2z9izt]overal[/i:3f2z9izt] en is BMW echt niet de enige die soms ver gaat in het beschermen van zijn merken. Een belangrijk punt wat veel mensen daarbij uit het oog verliezen is dat een bedrijf ook verplicht is om hun merkrecht te beschermen; doen ze dat niet, dan verliezen ze hun recht om aanspraak te maken op het merk (en daarmee het eigendom van het merk). Er zijn bijvoorbeeld wel voorbeelden uit de farmaceutische industrie waarbij merknamen zo ingeburgerd zijn dat ze volledig vrij gebruikt worden en ook gebruikt mogen worden. De fabrikant die ooit het product bedacht heeft, heeft het nakijken.

RE: Keeping the Mini name

Wat je verteld klopt helemaal. Zo staat Microsoft eigenlijk ook bijna op het punt om de naam MSN te verliezen als merk omdat het overal teveel ingeburgerd is.
Ik weet dat er best regelingen getroffen kunnen worden met de desbetreffende bedrijven. Ik denk dat, als puntje bij paaltje komt, BMW/MINI AG in sommige gevallen helemaal niet moeilijk zal doen. Alleen maar om de bedrijven en de minirijders te vriend te houden. Ze hebben zich op het IMM ook van hun beste kant laten zien. Alleen helaas dat Thomas niet aanwezig kon zijn, maar ik denk dat hij de berichten van zowel zijn Duitse als zijn Britse collega's best te horen zal krijgen.