Mighty Mini verslaat suffe SUV

RE: Mighty Mini verslaat suffe SUV

[size=75:6opec4p4]Bron: Jalopnik[/size:6opec4p4]
Sommige SUV-kopers hebben de neiging om te denken dat ze onverslaanbaar zijn in hun rijdende kastelen, ongevoelig voor alle gevaren en daarom vrij zijn om te klooien met hun MacShake of elektronische gadgets in plaats van op het verkeer te letten.

Een lezer van Jalopnik stuurde foto's in van een ongeluk in Texas (waar gelukkig geen gewonden bij zijn gevallen) waarbij een Chevrolet Tahoe vol in de zijkant is geraakt door een Mini Cooper S. Resultaat: Mini flink in de prak en Chevy... op z'n kant! Deze beschrijving is (vrij vertaald) van de bestuurder van de Mini:

Deze foto's zijn genomen door een van de brandweermannen die opgeroepen waren, met zijn telefoon. De hulpverleners die afkwamen op de oproep konden niet geloven dat de Mini (en ik) zo weinig schade had opgelopen. Het andere betrokken voertuig is een Chevy Tahoe. Ik reed in zuidelijke richting op een eenrichtingsweg en de andere bestuurder reed in westelijk richting, ook op een eenrichtingsweg. De andere bestuurder reed door rood (en het stond al een behoorlijke tijd op rood) en kwam de kruising op precies op het moment dat ik langs kwam. Ik heb haar niet eens gezien. Ik reed vol in de passagierskant van de Tahoe, en de Tahoe rolde omver. Op een van de foto's kun je de Mini-vormige deuk zien in de wagen die op zijn kant ligt. De bestuurster van de Tahoe was ongedeerd en kreeg een bekeuring. Ze was ook verzekerd.




Bekijk de foto's op Jalopnik (de foto met de Mini-vormige deuk heb ik nog niet gevonden).

RE: Mighty Mini verslaat suffe SUV

Eelke schreef:
Ze was ook verzekerd.




Dat is wel vrij cruciaal daaro! Misschien handig om even te melden dat het om een Bini gaat, denk dat een Mini er toch iets minder goed vanaf zou zijn gekomen (incl bestuurder) gezien het enorme verschil in gewicht tussen een Bini en Mini.

RE: Mighty Mini verslaat suffe SUV

Wel een leuke foto!

" Mini fights back " :P

RE: Mighty Mini verslaat suffe SUV

Mini4Ever schreef:
Misschien handig om even te melden dat het om een Bini gaat, denk dat een Mini er toch iets minder goed vanaf zou zijn gekomen (incl bestuurder) gezien het enorme verschil in gewicht tussen een Bini en Mini.



Je bedoelt dat het een new Mini is en geen classic :P Tja, aangezien het Texas is leek me dat vrij voor de hand liggend, ze hebben daar niet zoveel classics. Ik was trouwens in eerste instantie ook van plan om de foto's hier te plaatsen (dan was het sowieso duidelijk), maar ze zijn te groot om te deeplinken en ik had geen tijd/zin om het formaat aan te passen :)

Weet trouwens niet of het verschil in gewicht zoveel uit zou maken. Een lichtere auto heeft ook minder massa die doorduwt. Wel zou het misschien het verschil hebben gemaakt tussen wel en niet omrollen van de Chevy. Ook het feit dat een classic nog wat kleiner is en een slordige 40 jaar minder kreukelzone-techniek zou denk ik een probleem zijn. Waarschijnlijk zou de classic eerder zijn dak verliezen en onder de Chevy schuiven :x

RE: Mighty Mini verslaat suffe SUV

Eelke schreef:
Waarschijnlijk zou de classic eerder zijn dak verliezen en onder de Chevy schuiven :x




Dan heb je ineens de Cabrio die je altijd al wilde O:)

RE: Mighty Mini verslaat suffe SUV

Och ja Aso bakken bestaan niet, aso rijders wel! ;)