Mini overweegt Cabrio Diesel

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

Autotelegraaf maakt melding van plannen van Mini om de nieuwe Cabrio ook met Diesel-motor te gaan leveren. Op zich niet onlogisch, Diesels zijn populair bij mensen die veel kilometers maken, en waarom zou je dat niet doen in een Cabrio? Het blijft voor mij wel iets onnatuurlijks hebben, een sportieve auto als de Mini met een Diesel-motor, maar tijden veranderen en Diesels zijn niet meer de oliestellen die ze vroeger waren.

Om de zakelijke markt verder te bedienen zal spoedig een scherper geprijsde uitvoering onder de naam One aan het gamma worden toegevoegd, terwijl voor de veelrijders een dieselversie wordt overwogen. "We kijken naar de mogelijkheden om de Cabrio voor het eerst ook met dieselmotor te leveren," aldus de woordvoerder van de fabrikant. "Een dergelijke uitvoering is belangrijk voor landen als Frankrijk en België waar dieselauto's ongekend populair zijn."




Inmiddels zijn er ook berichten dat de Cabrio er als JCW-uitvoering komt, deze dal getoond worden op de autoshow in Genève (5-15 maart).

[size=75:18j58gnx]Bron: Autotelegraaf[/size:18j58gnx]

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

Eelke schreef:
en waarom zou je dat niet doen in een Cabrio?
...... een sportieve auto als de Mini met een Diesel-motor, maar tijden veranderen en Diesels zijn niet meer de oliestellen die ze vroeger waren.



De diesel van MINI vind ik nog wel een oliestel. Er zijn tegenwoordig diesels die je niet meer hoort en je het verschil niet merkt (tot je weer in het zelfde model en dan benzine stapt natuurlijk). Als ik de Clubman diesel van m'n schoonzus aan hoor komen heb ik echt, ow daar heb je weer z'n echte diesel. Als je er in zit heb je er geen probleem mee en rijdt het top. Maar in het geval van een cabrio zit je in de openlucht en hoor je dus ook die diesel als je aan het rijden bent. Zou ik persoonlijk niet fijn vinden. Maar ach, heb het geld en interesse toch niet in een MINI cabrio. Ik hou het voorlopig wel bij de classics.

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

Bij de Mini hoor je inderdaad duidelijk dat het een Diesel is. Geen idee of ik ooit een Diesel heb gehoord waar dat niet bij opvalt, want... dat valt niet op :) Wat me dan wel weer is opgevallen, als ik eens in een andere auto reed, dat er best veel auto's zijn die niet lekker klinken, ook als het een benzine-motor is. Heb diverse Peugeots en Volkswagens gereden als leenauto, de afgelopen jaren, maar daar wordt je niet blij van.

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

ik heb ook van vele gehoord dat de cooper s motor van de NM ook als een diesel klinkt ;) qua geluid zou het dus niet uimaken :+)

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

De "nieuwe nieuwe" (R56) klinkt zeker als hij koud is inderdaad een beetje Dieselig.

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... n_way.html
Niet alleen een Cabrio Maar ook de JCW uitvoering ontkomt niet aan de Diesel hype

RE: Mini overweegt Cabrio Diesel

Diesel ??
Een monteur die ik ken zegt altijd.

Diesel is voor treinen en boten, en gas is om op te koken...




:+)