Mini Paceman Concept

RE: Mini Paceman Concept

[size=75:3ikytux1]Topics samengevoegd, reactie was eerder in een ander topic dan dat er een eigen topic was - Eelke][/size:3ikytux1]

(b)engeltje schreef:
Het beestje heeft nu ook een naam gekregen.
http://www.autoweek.nl/autonieuws/15620 ... an-Concept

Van de voorzijde ziet het er nog steeds uit als een mini. Aan de achterzijde is de gelijkenis wat minder moet ik zeggen. Daar is meer naar de Countryman gekeken. Dit was, in mijn ogen, nu juist een model waar de oude kofferklep weer goed toepasbaar zou zijn. Eventueel wel met een los te openen bovendeel.




@ (b)engeltje

Dit lijkt me niet het "KLEINE" stadsautootje waar hier boven over gesproken wordt, deze auto is net zo lang en even breed als een Countryman en maar 2 cm lager. O:)

Bij Autoweek zijn ze ook een beetje de weg kwijt want
"De grille is vrijwel gelijk aan die van de Mini Cooper S Countryman."
is niet juist het is meer de One, of Cooper grille 8)

RE: Mini Paceman Concept

We kunnen erover discussiëren wat we willen. En Mini kan met verschillende modellen/concepten komen. We weten pas echt zeker welke vorm het krijgt als iemand een model op de weg ziet rijden.

RE: Mini Paceman Concept

Ik persoonlijk denk dat BMW / MINI in de toekomst de bodem plaat van de Huidige Cooper gaat gebruiken voor kleine Stads Mini
Het onderstel van de Countryman kan dan gebruikt worden voor de +4M Mini
Zoals Countryman 3/5 deurs , WRC en Beach / Moke uitvoerig en de Mini Clubman

RE: Mini Paceman Concept

RE: Mini Paceman Concept

Pacman (wat een naam, designers aan de LSD?) smoelt wel een stukje beter dan de Countryman.

default

RE: Mini Paceman Concept

de Toyota Aygo, Peugeot 106, Citroën C1 vind ik er mooier uitzien. En die zijn zelfs ruimer als dit (en in 5 deurs :D ). Zullen ook wel 2 keer zo goedkoop zijn denk ik, ook qua verbruik.
sorry..maar dit ziet er meer uit als een 45 km karretje met een opgeplakt MINI logo erop :x
MINI One-Cooper-CooperS zien er nog beter uit :P

RE: Mini Paceman Concept

http://www.autoblog.nl/gallery/MINI/Pac ... 011-11.jpg

Lelijk die velgen zo. Welke debiel heeft bedacht om er bruine accenten aan te geven, ik probeer zulke dingen altijd weg te poetsen..

RE: Mini Paceman Concept

[size=75:3lcq363g]Topics samengevoegd - Eelke[/size:3lcq363g]
hee, las laatst dat er nóg een nieuwe BMW Mini opkomst is

http://www.autoblog.nl/archive/2010/12/ ... an-concept

ik heb nouw een vraagje, wie vinden er nog meer dat BMW/Mini een beetje aan het overdrijven zijn. toen in 2003 de BMW mini kwam was het helemaal te gek en ze verkochten als warme broodjes, hierna kwam de clubman. die was ook wel lache ook al zie je ze niet zo veel. maar wat gebeurde er daarna? een nieuwe mini moke? de countryman? nu de mini paceman? zijn er meerdere mensen die dit te ver vinden gaan of ben ik de enigste?? mini heeft tegenwoordig ook al plannen om elketro brommers te maken |:(

groetjes

RE: Mini Paceman Concept

Zie het topic onder de jouwe: viewtopic.php?f=44&t=49691

RE: Mini Paceman Concept

De paceman wordt meer het kleine broertje van de countryman, maar is nog steeds groter dan de gewone mini. Hij staat dus eigelijk verkeerd in het andere topic.

RE: Mini Paceman Concept

MiniFreak schreef:
toen in 2003 de BMW mini kwam was het helemaal te gek en ze verkochten als warme broodjes



Wanneer zeg je ? Die zijn alweer sinds 2001 op de markt ;)

profiel MiniFreak":27he7ytm]Leeftijd 16[/quote:27he7ytm]
Toen was jij dus 7 :D dus dan heb je de welles-nietes-discussies waarschijnlijk net gemist O:)

RE: Mini Paceman Concept

MINI is een merk geworden en heeft niets met de oude Mini te maken
Wat een model was van Morris /Austin
En net als bij andere merken heb je ook verschillende modellen
Grote en Kleine modellen
Ik vind het knap dat de BMW / MINI er voor zorgt dat de interesse in de Classic Mini vooral in Amerika weer groeit door de verkoop van de MINI
Dus niet zo negatief zijn
ps Als de MINI Scooter er komt kan jij er tenminste legaal op gaan rijden
( Als je je rijbewijs hiervoor haalt )

RE: Mini Paceman Concept

Woow mag me best schamen dat ik 2003 zeg :P haha ik ga geen brommer rijden want me mini restauratie moet ook doorgaan :) Maarja ti's soms best slikken om te zien wat BMW nu weer heeft bedacht. Als ik de naam mini hoor denk ik liever aan een klein pittig wagentje ipv een SUV. Maar misschien brengt mini me op een andere gedachte als ze Dakar goed doen :D

RE: Mini Paceman Concept

Minimaatje schreef:
MINI is een merk geworden en heeft niets met de oude Mini te maken
Wat een model was van Morris /Austin



In diverse markten is Mini een heel groot deel van het leven van de classic ook een "zelfstandig" merk geweest. Tenminste, net zo zelfstandig als het nu is, onder de vleugels van een of ander concern (grootste deel van de tijd niet BMW, maar British-Leyland en later Rover... Wikipedia heeft ergens wel een mooie tijdlijn).

Het wordt vaker gezegd, dat het "niets meer" met de oude Mini te maken heeft, maar daar ben ik het dus niet mee eens en ik ben dan altijd zo nieuwsgierig of mensen die dat beweren eigenlijk wel eens in een nieuwe Mini [i:2ctg6ja3]gereden[/i:2ctg6ja3] hebben? Qua formaat, tja... Best lastig, met zo'n naam. Maar welke auto die nu nog verkocht wordt, al dan niet met het stempel "retro" erop is niet gegroeid? Kijk eens naar de Porsche 911. Die is altijd in productie geweest, maar is in zijn leven flink gegroeid. Wat BMW heel goed heeft begrepen, is dat de Mini in 2000 al lang niet meer ging over zo klein mogelijk zijn maar toch vier mensen kunnen vervoeren (achteraan aansluiten bij de Renault Twingo's*, Kia Picanto's en noem maar op!), maar over rijplezier met compacte afmetingen en geinig uiterlijk. Of was er nog iemand die dacht dat een Rover Cooper in 2000 een budgetair verantwoorde en/of concurrerende aanbieding was, in de markt op dat moment? ;)

MiniFreak":2ctg6ja3]zijn er meerdere mensen die dit te ver vinden gaan of ben ik de enigste??[/quote:2ctg6ja3]
Tja. In de eerste plaats maar eens afwachten, zoals (b)engeltje zegt, wat er nu eigenlijk precies gebeurt met die proefbalonnetjes. Ik snap het "nut" van deze auto ook niet zo erg, net als dat ik bijvoorbeeld de BMW X6 totaal niet begrijp. Wat ik wel denk, alles is relatief. BMW is erg aan de weg aan het timmeren met Mini en ze proberen nieuwe richtingen uit, om zo een grotere markt te beslaan. Zoals Minimaatje zegt, het is wel een automerk en er moet wel geld verdient worden (iets dat ze niet slecht af gaat, en ook iets dat Rover niet meer gelukt is met het [i:2ctg6ja3]merk[/i:2ctg6ja3] Mini, de laatste jaren dat ze de kans hadden).

Relatief, hoezo? Zelfs een Countryman is in bepaalde opzichten "compact". Voor een Mini is het groot, maar hij is wel nog steeds korter dan een Golf, om maar wat te noemen. Een Kia Soul, hoe zou je dat noemen? Ik zou zeggen, compacte cross-over, eigenlijk. Is het een SUV, is het een "people-carrier"? Beide nee, beide ja, maar dan wel een slag of twee kleiner dan waar je aan denkt bij zulke classificaties. Zelfde geldt een beetje voor de Countryman. En, de Countryman is [s:2ctg6ja3]40 cm korter dan[/s:2ctg6ja3] vrijwel even lang als de Soul...

De concurrentie wordt "dus" (?) gezien als compacte auto, maar omdat er "Mini" op staat wordt vanzelfsprekend de vergelijking getrokken met de Classic. En ja, dan is het best groot. Hoe ver kun je daarin gaan...? Het lijkt mij een slecht idee om een "compacte" concurrent voor de Hummer H1 (Hummer is ter ziele, maar stel) in de markt te zetten. Gelukkig heeft Mini gezegd dat de Countryman ook wel het uiterste is waartoe ze het Mini-concept willen oprekken. Nogmaals, ze moeten wel geld verdienen, en als ze ondertussen ook snoepjes als de Coupe en Roadster blijven uitbrengen, dan hoor je mij niet klagen. :)

Wat betreft de Paceman... Wat ik persoonlijk denk, is dat we hier de nieuwe Moke zien. Een ingekorte Countryman..? Denk de deuren en het dak weg, a la Beachcomber, en je hebt ineens een heel geinige vrijetijdsauto.

*: Overigens heb ik nu zicht op mijn 2004 Cooper die naast een 1e generatie Twingo staat... ontloopt elkaar niet zoveel.

RE: Mini Paceman Concept

Héérlijk, een kleintje X6 met een MINI smoel.

Helemaal eens met bovenstaande tekst van Eelke.
Naar mijn idee (als BMW slim is) evolueert de MINI zoals Porsche ook is geëvolueerd. Er kwamen andere modellen bij, maar het basismodel blijft nagenoeg gelijk. De naaste modellen kunnen wel net voor die winstmarge zorgen dat een merk blijft bestaan zoals dat ook met Porsche gebeurde (uiteindelijk bijna ten onder ging door slechte overnames), de Cayenne loopt erg goed.

RE: Mini Paceman Concept

Eelke schreef:
Of was er nog iemand die dacht dat een Rover Cooper in 2000 een budgetair verantwoorde en/of concurrerende aanbieding was, in de markt op dat moment? ;)





Hehehe, mijn MPi zou in 1999 voor 29.000 gulden zijn verkocht aan de eerste eigenaar in NL, dus een koopje was het zéker niet :P

RE: Mini Paceman Concept

RE: Mini Paceman Concept

Kan aan de hand van de foto's niet echt inschatten wat deze qua grootte doet.
Maar lijkt meer op een vervolg van de "normale" mini - Bini MK3 :x

RE: Mini Paceman Concept

De basis voor de Paceman is de MINI Countryman
Je kan deze dan ook zien als de 2 deurs coupe uitvoering van de MINI Countryman

RE: Mini Paceman Concept

Pardon er staan meerdere foto's op de site, ik heb niet echt de beste link geplaatst.

RE: Mini Paceman Concept

Er schijnt inmiddels groen licht voor productie te zijn. [i:25nznjdl]Ik[/i:25nznjdl] snap het niet, maar de BMW X6 snap ik ook niet en daar schijnt toch ook markt voor te zijn :?

RE: Mini Paceman Concept

offtopic//

Ik snap van de BMW 5GT nog veel minder, ding is gewoon een x6 op een 5 onderstel volgens mij...

RE: Mini Paceman Concept

Bericht over de Mini MAT edition gesplitst.

RE: Mini Paceman Concept

Ik zat vandaag Whiteroof Radio te luisteren en daar zeiden ze dat de productie-versie waarschijnlijk aan twee kanten een "Clubdoor" krijgt, dus een suicide-door zoals de Clubman nu aan 1 kant heeft. Maar, zeiden ze ook, de mensen van Mini die aanwezig zijn in Detroit bleven er wel op staan dat dit [i:3eccdb9c]niet[/i:3eccdb9c] de nieuwe Clubman is, maar dat de Clubman wel blijft. Terwijl er toch wel weer sterke aanwijzingen zijn dat de volgende Clubman ook op het Countryman-platform gebaseerd zal worden. Dat alles maakt de Paceman zo mogelijk nog onbegrijpelijker, want hij zit dan behoorlijk klem tussen de Clubman en de Countryman.

Ik zeg, ze trekken een rookgordijn op (of snappen het zelf nog niet helemaal), maar de Paceman is eigenlijk de nieuwe Clubman, minus nog een aantal wijzigingen om hem dichter bij de huidige Clubman en verder bij de Countryman vandaan te krijgen (I know, "vorige week" zei ik nog dat dit de nieuwe Moke was, maar als je maar genoeg rare dingen roept, krijg je wel een keer gelijk, toch? O:)).

RE: Mini Paceman Concept

Op 6 Januari 2011 melde Motoring File dat de
Beachcomber concept niet in productie gaat
Door de veiligheids eisen is dit niet mogelijk
Een auto zonder deuren is te gevaarlijk
Zeker in USA

RE: Mini Paceman Concept

Yep. Dus dat zal ook gelden voor een Paceman-gebaseerde "Moke".

RE: Mini Paceman Concept

Smart kreeg het wel voor elkaar met de crossblade, die's in productie gegaan maar was geen verkoopsucces.

RE: Mini Paceman Concept

Racing Green schreef:
Smart kreeg het wel voor elkaar met de crossblade, die's in productie gegaan maar was geen verkoopsucces.





Jee wat een debiel ding, die kende ik nog niet.

RE: Mini Paceman Concept

die's in productie gegaan maar was geen verkoopsucces.




dat is de reden misschien ;)

is ook een mooi weer auto.... en nederland :|

RE: Mini Paceman Concept

Als je de Beachcomber er nog eens bijpakt dan zie je dat die nou net [i:2fyg9ai4]niet[/i:2fyg9ai4] zo'n dwarsbalk heeft zoals je op de foto van de Smart ziet. Volgens mij was dat ook het probleem, dat dat wel nodig was, maar dat ze (BMW/Mini) er daarmee geen heil erin zagen. Maar we dwalen af :)

RE: Mini Paceman Concept

Design nieuwe MINI Paceman ligt vast

http://www.autowereld.com/autonieuws/de ... ikel=11886

RE: Mini Paceman Concept

Design valt nog mee, maar waarom staat hij zo hoog op zijn wielen? >< Zou er direct kleinere wielen ondergooien zodat die wat lager hangt.

RE: Mini Paceman Concept

De Paceman is een beetje voor de Countryman wat de BMW X6 is voor de X5. Vandaar dus redelijk hoog op de wielen. Overigens is de wielophanging verlagen om hem lager te krijgen denk ik een beter idee dan kleinere wielen ;)

RE: Mini Paceman Concept

10" eronder en hij is af :)

RE: Mini Paceman Concept

ThomasW schreef:
10" eronder en hij is af :)




Ik denk dat de remschijven al groter zijn dan 10" |:(

RE: Mini Paceman Concept

vindt hem mooier als die [s:a6utabyh]afgezaagde[/s:a6utabyh] countryman