Mini Rocketman Concept

RE: Mini Rocketman Concept

MINI Rocketman Concept – The sky is the limit

23.02.2011
Persbericht

München/Rijswijk. MINI onthult in Genève de Rocketman Concept. Dit studiemodel heeft de lengte van de Classic Mini gecombineerd met flexibele binnenruimte en gebruiksmogelijkheden. Met het 3+1-interieur creëer je in een handomdraai ruimte of een extra zitplaats. Een lichtgewicht carbon spaceframe maakt bovendien een laag brandstofgebruik mogelijk van 3 liter op 100 kilometer. Met een nieuw bedieningsconcept en uitgebreide multimediamogelijkheden is de MINI Rocketman Concept klaar voor de toekomst.



De MINI Rocketman Concept is met een lengte van 3,42 meter maar liefst 30 centimeter korter dan de huidige MINI. Toch biedt hij dankzij een doordachte 3+1-indeling een praktisch interieur. Handig is ook dat de dorpels deel uitmaken van de portieren om de instap zowel voor- als achterin te vergemakkelijken. De portieren hebben bovendien een speciale ophanging, waardoor ze bij het openen in hun geheel naar buiten scharnieren. Hierdoor kun je ook in krappe parkeerruimtes in de stad gemakkelijk in en uit de auto stappen. Om voorin de zitruimte van een grotere auto te creëren, zijn de voorstoelen, het instrumentenpaneel en de achterstoel in lengterichting te verstellen. Ook is het mogelijk een vierde stoel te plaatsen. Aan de onderzijde van de tweedelige kofferklep zit een uitschuifbare lade die plek biedt voor bijvoorbeeld een snowboard of een ander groot voorwerp. Dit mechanisme is een knipoog naar de achterklep van de Classic Mini.



Uitneembare besturingseenheid

Met een in het stuur geïntegreerde muis kan de bestuurder alle functies in de auto bedienen zonder de handen van het stuur te hoeven halen. Praktisch is verder de uitneembare besturingsunit van het informatie- en communicatiesysteem. Hierdoor kun je voor vertrek thuis of op het werk in alle rust maar met het comfort van de eigen computer een route plannen, de nieuwste muziek downloaden en/of er informatie voor onderweg opzetten.



Carbon spaceframe

De basis van de MINI Rocketman Concept wordt gevormd door een carbon spaceframe. Deze lichte, sterke constructie is onder meer zichtbaar in de ophanging van de portieren en door het transparante dak. Mede dankzij het lage gewicht van het spaceframe is een verbruik slechts 3 liter brandstof op 100 kilometer mogelijk.



De MINI designtaal komt duidelijk naar voren in de carrosserie, de koplampen en het volledig glazen dak dat dankzij de vorm van het (verlichte) spaceframe verwijst naar de bekende British Union Jack dakvlag. Opvallende elementen zijn verder de grote 18-inch wielen, de rond de A-stijl doorlopende voorruit – voor een onbelemmerd zicht van de bestuurder – en de compacte, rechtopstaande achterlichten.



Met de Rocketman Concept heeft MINI de waarden van de klassieke stamvader uit 1959 geherdefinieerd. Net zoals het origineel heeft het studiemodel een compact en verleidelijk ontwerp. En met de 3+1-indeling en multimediatoepassingen biedt hij de inzittenden veel ruimte en flexibiliteit. Tel daarbij op dat bijna alle functies in de auto met een muis op het stuur te bedienen zijn en het wordt duidelijk: bij de MINI Rocketman is the sky the limit.

Persbericht




RE: Mini Rocketman Concept

|:( |:(

de huidige new MINI's zijn gaaf, deze is echt lelijk :'(

De achterlichten zijn net van die ophijshaken :x

RE: Mini Rocketman Concept

De hele achterkant ziet er niet uit.

Die "buitenscharnieren" vind ik dan wel weer leuk retro.

RE: Mini Rocketman Concept

die deuren zijn wel bijzonder.. voor de rest vind ik er niets aan

Jaapio

RE: Mini Rocketman Concept

Verplichte plaatjes:






Plus een filmpje:

[youtube:ztkblnda]KE5Ysu5BuPM[/youtube:ztkblnda]

Rest assured, zo komt hij natuurlijk nooit op de markt. Maar ik vind hem eerlijk gezegd wel geinig. Erg veel concept-poespas, maar je moet wel wat doen om op te vallen tussen al het geweld in Genève, natuurlijk. De naam ben ik dan weer niet erg over te spreken, al dat ge-man begint een beetje te vervelen. Maar daarbij is de kans natuurlijk ook heel groot dat die nog veranderd. Grappig weetje: intern schijnt dit project bekend te staan als "Pure Mini". En vanuit een glas-halfvol-oogpunt: dit is voor het eerst sinds jaren een [i:ztkblnda]kortere[/i:ztkblnda] Mini.

Meer plaatjes in de photostream van de club op Flickr.

RE: Mini Rocketman Concept

die rode mini die ernaast staat stond ook op imm .. een 1959'er van dezelfde eigenaar als de groene wildgoose..

leuke center uitlaat

Jaapio

RE: Mini Rocketman Concept

Hier een video impressie van Autoweek over de MINI Rocketman Concept
http://www.autoweek.nl/videoHD/2262/Mini-Rocketman

RE: Mini Rocketman Concept

MotoringFile heeft een "Design Analysis" gedaan op de Rocketman. Interessant: wat betekent deze concept voor toekomstige productiemodellen van Mini. Motoringfile Design Analysis Mini Rocketman.

RE: Mini Rocketman Concept

Mini heeft ook een filmpje gemaakt om de introductie van de Rocketman te begeleiden:

[youtube:3kuw2p6l]Kpzug9EAFH0[/youtube:3kuw2p6l]

RE: Mini Rocketman Concept

mooie knipoog naar het verleden :D :D Mooi filmpje :D

Jaapio

RE: Mini Rocketman Concept

Eigenlijk is dit best wel een gaaf karretje, leuk de 'mood lights' ook. En idd, eindelijk weer eens een korter model. Niet erg als ik straks mijn garage in loop en hij staat daar!

De achterlichten... tja... net niet he... de deuren zijn leuk bedacht, maar zal dat het eindproduct halen? Het Dak is wel stoer met de vlag, maar carbon... ik zie dat nog niet gebruikt worden de komende jaren... in betaalbare auto's...

RE: Mini Rocketman Concept

Ik vind hem cool d:)b

RE: Mini Rocketman Concept

Dat laatste filmpje (van Eelke) is echt ..eeh.. vet 8)

RE: Mini Rocketman Concept

Hier een mooi plaatje waarin je ziet dat de Rocketman Concept
echt "klein" wordt. d:)b


http://www.mixedminiclub.nl/forum/downl ... ketman.jpg

RE: Mini Rocketman Concept

Die foto kan ik niet bekijken, moet je inloggen :)

RE: Mini Rocketman Concept

Als ik de beschrijving zo heb gehoord zit hetzelfde beeld in het filmpje: de Rocketman naast een classic Mini.

RE: Mini Rocketman Concept

RE: Mini Rocketman Concept

jo! ik moet wel zeggen dat ik de achterliggende gedachte en het consent echt heel goed vind, veel beter dan die nieuwe ugly-f Countryman. En kijk dat dak.! geen union jack stickers meer nodig! ik denk dat de carbon in de wielen, wel heel erg misstaat. misschien witte velgen? ik denk dat al ie er zou komen ik er wel een wil hebben. ( mits er niet te veel verandert)

RE: Mini Rocketman Concept

ik vind de BMW mini zoiezo niet echt mooi, het is gewoon geen mini meer :(( .
deze concept word er niet mooier op, wat een lelijk k.. ding.

RE: Mini Rocketman Concept

De Mini Rocketman is meer dan zomaar een geinige concept-car. Het merk heeft serieuze plannen om de auto in productie te nemen.

Dat meldt Ian Robertson, marketing- en salesdirecteur van de BMW Group, in een interview met het Engelse Autocar: “We zijn goed in het kijken naar onze historie en deze een plaats in onze toekomst te geven. Veel van onze concept-cars uit het verleden zijn in productie gegaan.”
Maar dat is nog maar een deel van de taak van de Rocketman Concept. Volgens Robertson beïnvloedt het ontwerp van de Rocketman dat van alle toekomstige Mini’s: “De Rocketman is meer dan een kleine Mini. De lichtgewicht componenten zetten de trend voor de toekomst van het Britse merk.”
De introductie van de nieuwe generatie Mini staat gepland voor op z’n vroegst 2013. Deze modellen krijgen een nieuw platform met voorwielaandrijving. Ook een nieuwe BMW, die onder de 1-serie gaat opereren, profiteert van dit platform.

http://www.autoweek.nl/autonieuws/16180 ... -Rocketman

RE: Mini Rocketman Concept

RE: Mini Rocketman Concept

Tja, ik vind het "verrassend" dat dit gebracht wordt als nieuws. Maar ja, als een hoge ome van Mini het ook zelf aangeeft... Vooruit, het is nieuws :)

Nogmaals, om de sceptici en de mensen die willen roepen hoe lelijk deze auto is en dat ze hem nooooooit zouden kopen: kijk voor de grap ook nog even naar de concepts die uiteindelijk ook "in productie genomen zijn" als de Clubman en de Countryman. (Voor de mensen die hem zo wel willen hebben, sorry, maar dat wordt waarschijnlijk een teleurstelling).

Traveller Concept:


En de Clubman, wat het uiteindelijke productiemodel hiervan was:


CrossOver Concept:


En de Countryman, wat het uiteindelijke productiemodel hiervan was:


Productieplannen betekent dus verre van het model ongewijzigd op de markt brengen :) Wat ook grappig om te zien is, is wat er wel terugkomt, en dat designelementen die misschien niet op een productiemodel terugkomen, wel weer op een volgende Concept terug komen. Let bijvoorbeeld eens op de koplampen van de Traveller Concept en de Rocketman (foto's in een van de eerste posts).

In dit perspectief heb ik echt hoge verwachtingen van een kleinere Mini. Eindelijk de [i:kyyzjmsw]echte[/i:kyyzjmsw] opvolger van de classic?

RE: Mini Rocketman Concept

Als ze de prijs van de Rocketman een beetje schappelijk weten te houden dan staat er vrij snel ééntje op de oprit bij huize Nagel denk ik.

RE: Mini Rocketman Concept

love:mini schreef:

Have just spoken to Ian Robertson, who says there are NO plans for a small car like the Rocketman - boo!




Ian Robertson, member of the Board of Management of BMW AG and Chairman of Rolls-Royce Motor Cars

RE: Mini Rocketman Concept

Link? Dat staat wel lijnrecht tegenover alle eerdere berichten. Bovendien is het geen letterlijke quote (en dus interpretatie van de schrijver?).

RE: Mini Rocketman Concept

Facebook/twitter...

Reacties onder de post vertellen al dat je hem niet serieus moest nemen, hij zegt dus wel vaker dingen die uiteindelijk niet waar blijken te zijn... Zeggen dat je iets niet doet geeft ook aandacht, kan je daarna weer aandacht vragen door te zeggen dat je het wel gaat doen.

Voorlopig houden ze het nog een beetje vaag...

RE: Mini Rocketman Concept

Hij gaat in productie! \\:)/

vrijdag 20 mei 2011
MINI heeft de wens uitgesproken de Rocketman in productie te nemen. In 2014 zou de MINI die tot nu toe het dichtst in de buurt komt van de klassieke Mini van de band moeten rollen.




http://www.autowereld.com/autonieuws/de ... ikel=11631

RE: Mini Rocketman Concept

RE: Mini Rocketman Concept

Dat is nog eens leuk nieuws. ik wel hem wel eens in het BRG zien. :)

RE: Mini Rocketman Concept

Om 12 uur een aankondiging van een nieuw model, zou het de rocketman zijn??

Hou https://www.press.bmwgroup.com/pressclu ... tpage.html in de gaten

RE: Mini Rocketman Concept

MINI heeft op 7 Mei 2012 foto's gemaakt in Carnaby Street in Londen van een verbeterde uitvoering van de Rocketman
Zou deze uitvoering dan toch op de markt komen ??
http://www.motoringfile.com/2012/05/07/ ... n-concept/
https://twitter.com/#!/Rakey/media/slid ... Fphoto%2F1