Nieuwe Mini Cabrio gespot in VS

RE: Nieuwe Mini Cabrio gespot in VS

De opvolger van de huidige Mini Cabrio is met niet al teveel camouflage gespot in de Verenigde Staten. De huidige cabrio (R52) is nog altijd gebaseerd op de eerste New Mini, dit model is gebaseerd op de R56 die in 2007 is geïntroduceerd.

Het lijkt erop dat de op de classic geïnspireerde uitwendige scharnieren voor de achterklep gebleven zijn. Verdere opvallende zaken zijn mistachterlichten die van de Cooper S afkomstig zijn (terwijl het door o.a. de enkele uitlaat toch om een Cooper lijkt te gaan), de luchthapper in de voorbumper van de Cooper D, en het gebruik van S-Spoke velgen, die met de introductie van de R56 van de menu-kaart verdwenen waren.

De nieuwe cabrio zal waarschijnlijk in de lente van 2009 te koop zijn.

De foto's zijn te vinden bij Leftlanenews.com.

RE: Nieuwe Mini Cabrio gespot in VS

Plakken ze mooi het logo af...alsof je dan niet meer kan zien dat het hier om een MINI gaat :P
Erg veel verschil met het 1e Cabrio model zie ik niet echt hoor, behalve de rondere neus dan.

RE: Nieuwe Mini Cabrio gespot in VS

Nee, maar ja, hetzelfde geldt voor de "gewone" Mini van 2007, ook daar hebben ze juist hun best gedaan om het uiterlijk zoveel mogelijk te behouden (redenen van het nieuwe model waren niet het uiterlijk). Overigens zijn ze daar wat mij betreft toch nog onvoldoende in geslaagd, ik ben geen fan van de nieuwe look en ik hoop dat er binnenkort een facelift komt waarbij een aantal missers rechtgezet worden.