Toekomst: Mito Cooper

RE: Toekomst: Mito Cooper

Munchen/Turijn. De BMW Group en Fiat Group Automobiles (FGA) overwegen de mogelijkheid tot samenwerking op het gebied van architectuur en onderdelen voor hun Mini- en Alfa-Romeo-modellen. Als onderdeel van een mogelijke samenwerking zal BMW FGA ondersteunen bij een herintroductie in de Noord-Amerikaanse markt.

Een intentieverklaring hiertoe is ondertekend door Friedrich Eichiner, lid van de raad van bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor [i:29bl5oru]Corporate and Brand Development[/i:29bl5oru], en Alfredo Altavilla, Senior Vice President, Business Development, Fiat Group Automobiles en CEO van Fiat Powertrain Technologies.

"We onderzoeken momenteel de mogelijkheden met de Fiat Groep tot het delen van onderdelen en systemen in Mini en Alfa-Romeo voertuigen om tot kostenreductie te komen", zei Eichiner in Munchen.

"De voorgestelde samenwerking met BMW is een belangrijke hoeksteen in onze strategie van samenwerkingsverbanden. We zijn verheugd om te werken met zo'n gerespecteerde partner in de automotive industrie, met het duidelijke doel om de concurrentiepositie voor beide partijen te verbeteren," zei Sergio Marchionne, CEO van Fiat Group en FGA, in Turijn.

De beide partijen zijn overeen gekomen om niet uit te wijden over details van de mogelijke samenwerking. Tegen het eind van het jaar zullen er waarschijnlijk concrete resultaten van het overleg zijn.

[size=75:29bl5oru]Bron: BMW Persbericht[/size:29bl5oru]

RE: Toekomst: Mito Cooper

RE: Toekomst: Mito Cooper

Heb je dus een Engels merk..met Duitse en Italiaanse onderdelen.... |:(

Tja...wat moet ik hierop zeggen :?

Groetjes,

Maurice

RE: Toekomst: Mito Cooper

Tja, is een een beetje de geest van de tijd, heh. Autofabrikanten moeten samenwerken om het hoofd boven water te houden. Over het algemeen zijn ze echter prima in staat om de auto's een eigen karakter te geven, ondanks dat er kennis en onderdelen gedeeld worden. We hebben het uiteindelijk maar over wat stukken metaal en plastic.

RE: Toekomst: Mito Cooper

Ik als Alfa en Mini liefhebber vind dit wel grappig :D .

RE: Toekomst: Mito Cooper

Ik hoor dit soort berichten inderdaad ook liever dan dat BMW met Volkswagen gaat samenwerken voor de volgende Mini :)

RE: Toekomst: Mito Cooper

tsja...dan krijgen we dus Alfa's die een stuk betrouwbaarder zijn, en Mini's waar meer passie in het interieur kan worden gestopt. Top combi dus :)

RE: Toekomst: Mito Cooper

Als ik die Mini van mij nu eens in mijn Alfa druk?
Zou dat ook een topcombi zijn dan? ;)

RE: Toekomst: Mito Cooper

Bij deze, dit is de Alfa Mito:
(let op de titel :) )

En:

1.4 Turbo met 155 PK kan de Cooper S toch niet bijhouden.

RE: Toekomst: Mito Cooper

Zodra de GTA er komt gaat de Cooper S het ook moeilijk krijgen :) Maar de Mito heeft nog niks te maken met de op handen zijnde samenwerking tussen Alfa en BMW/Mini (dat was alleen maar een grappig bedoelde titel van dit topic).

RE: Toekomst: Mito Cooper

En ik ben er weer ingestonken :D