DP Reborn

RE: DP Reborn

De afgelopen maanden loop ik met het idee rond om een nieuwe mini te bouwen voor mezelf. Na lang wikken en wegen hebben we besloten deze wens om te zetten in daden.

in eerste instantie een goede koets met kenteken gekocht als basis voor dit project, hierin hoefde alleen een nieuwe deur en a-paneel gelast te worden voordat hij gespoten kan worden. dus langzaamaan maar gaan plannen hoe en wat we wanneer zouden gaan doen om de droommini te bouwen...

Totdat ik afgelopen week een voor mij zeer bekend minitje kon kopen, ook belastingvrij, mechanisch door mijzelf de laatste 1,5 jaar gereviseerd. enig punt is dat deze mini een goede spuitbeurt moet krijgen en de dorpels verdienen ook enige aandacht. denken, denken, denken, weer een mini erbij, al eigenlijk te weinig tijd, maar wel een leuke mini. uiteindelijk besloten ook deze mini toe te voegen aan de verzameling.

Nog meer te plannen dus, hoe gaan we het doen...

Alleereerst gaat de nieuwe aanwinst volledig uit elkaar voor nieuwe dorpels, een spuitbeurt, alles grondig schoonmaken en dan opbouwen. Dit wordt mijn eigen droom-mini, hij komt op 10 inch te staan, met het opgevoerde 1000cc blok uit de rode flame, veel mk1-spul (grille, achterlichten, group 2 verbreders, etc.) de kleuren ga ik nog niet onthullen. kleuren? jawel, meerdere kleuren op deze retro mini...

Flame krijgt dus een andere motor, hij zal zijn snelle karakter verliezen en meer standaard gaan tuffen. dit is ook precies de bedoeling, mijn vrouw gaat 's zomers in de rode mini rijden, maar dan wel met een standaard blok, hij is nu te snel voor haar...

en wat doen we dan met de koets met kenteken? voorlopig lekker laten staan, onze dochter mag gaan bedenken hoe zij haar mini wil hebben als ze 18 is, duurt nog 5 jaar, maar ze wil persee een mini als ze een rijbewijs heeft...

Dus Bartje kan lekker aan de gang de komende jaren...

RE: DP Reborn

dat zijn grote planne bart

ik wens je er veel suc6 mee de aankomende JAREN

grtzz dennis

RE: DP Reborn

Ik ben benieuwd Bart. Gaat wel veel tijd in zitten, maar van jou verwacht ik wel dat je het waar kunt maken.

RE: DP Reborn

Nou nou nou, papa bart gaat het druk krijgen :D:D

maar als alles goed gaat, heeft straks (bijna) het hele gezin een super mini (jou kennende ;) )

succes er mee, maar ook veel PLEZIER ermee!!!

Houd ons op de hoogte ;)

RE: DP Reborn

Succes, maak er wat moois van. 1 voordeel heb je, lelijker kan het in ieder geval niet meer worden ;)

Retro klinkt bij ons altijd goed en mooi zwart is ook niet lelijk :)

RE: DP Reborn

na 1 dag bezig te zijn geweest:

alleen de 2 subframes moeten er nog uit, alles is er verder vanaf. zelfs het zonnedak eruit gekregen...

1 kleine verassing gehad, de hoeken van de binnenschermen bij de vlooerplaten zijn verroest, dus nieuwe hoeken maken...

vandaag de 2 frames eronderuit halen en dan kan de weg vooruit beginnen...

RE: DP Reborn

de eerste verse delen zijn binnen, dorpels, achterlichtconversieplaatjes (scrabble), dus het laswerk kan beginnen zondag. De nieuwe banaan en deurskins heb ik nog liggen, de neus is nog keihard, die is 2 jaar geleden al vernieuwd

verder de hilo's, nieuwe veerkogels, nieuwe wiellagers, fusee's, voorremcilinder, voorremvoeringen, nieuwe rubbers voor het voorsubframe...

oftewel, alle slijtagedelen van het voorframe worden vervangen, achter is al gebeurd, dus die hoeft alleen schoongemaakt te worden.

eerst gaan de frames naar de straler, dan worden ze ook gepoedercoat, ze worden knalrood.

ik heb gekozen voor trommelremmen op de voorwielen, natuurlijk voor de 10 inch, gezien het geringe aantal km's die ik per jaar rijd stel ik liever iets vaker de remmen af dan dat ik een smak geld betaal voor de remschijven. dit jaar heb ik maar 700km gemaakt met de mini. Misschien dat ik in een later stadium ooit nog overstap, maar voorlopig is het prima zo.

RE: DP Reborn

weer een erg productief dagje gehad, de achterlichtplaatjes zijn ingelast. en het binnenscherm aan de bestuurderszijde is gerepareerd, nu eerst de buitendorpel vernieuwe en een nieuw a-paneel erop.

helaas kan ik hoogstwaarschijnlijk de komende 3 weken niet verder aan het project, drukte op het werk is de oorzaak...

RE: DP Reborn

en weer lekker aan de klus geweest, achterscherm bestuurderskant gelast en strakgezet, achterkant uitgedeukt en strakgezet, dak strak, voorfront vervangen, ruitewissergaten dichtgelast, antennegat dichtgelast, motorkap aangepast voor snorgrille en strakgezet, kofferklep strakgezet.

het begint dus ergens op te lijken, nu nog de 2 dorpels vervangen en de hoek met de wielkuip aan de bestuurderzijde dichtzetten. nieuw a-paneel en banaantje eronder en dan is het laswerk klaar.

onderhand ook maar een beginnen aan het strippen van de subframes, dan kunnen die gepoedercoat worden :D [/list]

RE: DP Reborn

weer een nieuwe lading goodies binnen :D

overriders voor en achter, wiellagers, koplampen p700, nieuwe knipperlichten, g-max schokdempers voor en achter, chromen kentekenhouder, kentekenplaatverlichting, tankdop aston, chrome ruiitewisserset met sproeiers, een nieuw stuurtje (heel erg klein) wat klein pakkingmateriaal voor de deurhendels en achterscharnieren, koplamp-potten, motorsteunen, hondebotrubbers, chokekabel en een meesterlijke buitenspiegel voor net onder de dakrand...

bartje blij met zijn onderdelen, maar mijn portemoneetje is blijvende schade aangedaan :x

RE: DP Reborn

Red Flame schreef:

maar mijn portemoneetje is blijvende schade aangedaan :x




dat is volgens mij bij iedereen die een mini wil restaureren of naar zijn/haar eigen smaak wil maken

grtzz en suc6 met de opbouw

RE: DP Reborn

RE: DP Reborn

wat een ongelooflijk lekker kontje zeg.... O+

RE: DP Reborn

is dit het kontje dat eerst geparkeerd stond bij ons op de zaak? :P

RE: DP Reborn

kleine tegenvaller vandaag, 1 rotte wielkuip :(

aan de goede kant: 1 van de 2 dorpels zit er al onder, de kofferbodem gerepareerd, banaan passend gemaakt en de nieuwe wielkuip passend gemaakt.

vandaag de mk1 achterlichten binnengekregen en de group2 verbreders. de braided remleidingen liggen klaar, de subframes staan klaar voor de straler en poedercoat.

nog 3 lasdagen te gaan, dan de laatste delen strakzetten.

komende zomer rijden gaat nog altijd lukken :D

RE: DP Reborn

Ik vind het echt super dat mn dropje goed aangepakt wordt en alsnog een waardig voortbestaan krijgt :)
Blijft toch nog altijd wel moeilijk om te zien maar ik heb er de allerleukste tijd ooit mee gehad O+ en weet dat ze nu goed terecht is gekomen om nog eens 29 jaar mee te gaan!
Op naar de zomer Bart :D

RE: DP Reborn

afgelopen week weer lekker tijd gehad voor het project,

de frames krijgen een KTL behandeling nadat ze gestraald zijn. volgende week krijg ik ze terug. hierna spuit ik ze over met rode industrielak. ook de andere delen van de voorwielophanging worden rood gespoten.

1 van de 2 vloerpannen aan de voorkant is al ingelast, de wielkuip is dichtgelast met de kaartenbak.

voor komende zondag staat de andere vloerpan op het programma net zoals de andere dorpel. dan is het laswerk aan de body klaar \\:)/

zondag leggen we hem ook op zijn kant, als de deurplaten uitgelijnt zijn, om de bodem schoon te maken, de lasranden af te kitten en tectyl te smeren.

ik heb 2 weken vacantie in de carnavalstijd om lekker te klussen :D

RE: DP Reborn

en het laswerk is helemaal klaar, 2 nieuwe vloerplaten, nieuwe wielkuip, nieuw half-voorfront, a-paneel, deurskins, banaan, 2 dorpels en natuurlijk, plaatje-links-plaatje-rechts.

hij ligt op z'n kant zodat de bodem goed schoon en behandeld kan worden...

RE: DP Reborn

Graag wat foto's ter ondersteuning van het verhaal :). Maar ik denk dat het mooi word.

Dennis

RE: DP Reborn

fotootjes heb ik bijna niet, nu wel 1 dattie op zijn zij ligt ;) ben drukker bezig met het lassen dan met foto's :P



de subframes heb ik weer terug, deze kunnen gespoten worden als ik de andere delen schoongemaakt heb, zodat ik alles in 1 keer kan spuiten.

RE: DP Reborn

Onderkant kun je makkelijk schoon krijgen met een verfföhn en een plamuurmes. Mijn vader is daar momenteel ook mee bezig en heeft in ongeveer 2 avonden heel de bodem schoon.

Je frames zien er goed uit Bart. Netjes.

RE: DP Reborn

en vanmiddag tijd gevonden om het achterframe op te bouwen, nieuwe remmen zitten erin, nieuwe lagers, hilo-set, nieuwe veerkogels met cupjes, nieuwe braided remleidingen, polyflex ophangrubbers (helaas oranje)...

na de ktl behandeling heb ik de frames ral 3001 gespoten oftewel rood, de draagarmen, ankerplaten, brackets zijn zijdeglans zwart.



RE: DP Reborn

Netjes Bart! heel netjes!

Als de rest van de mini ook zo netjes wordt (denk ik wel, jou kennende) dan wordt het een pronkstukkie!

RE: DP Reborn

het achtersubframe zit eronder, deze week beginnen met het uitbouwen van het blok uit de rode, dan kan deze op het frame van de nieuwe en kan de nieuwe voortrein onder het project...

met een maandje of 3 hoop ik te rijden :)

RE: DP Reborn

afgelopen zondag het motorblok uit het rode gevaar gehaald, woensdag schoonmaken en dan kan ie op het subframe...

qua kleur ben ik er helemaal uit, over een weekje of 3 spuiten :D

RE: DP Reborn

enkele fotootjes van wat eraan zit te komen :D

het dashboard, beetje bijschuren en spuiten maar:



de velgen zijn gespoten, alleen nog met bandenwit aan de gang:



en als laatste, de kleuren :D het onderste deel van de mini wordt zwart tot aan de knik in de deurpanelen, de parafaan en alles daarboven wordt morello purple.

de naam van de mini wordt dan ook Deep Purple, naast de Flame Red die we al hebben...

de showplaten staan al klaar:



de naam komt natuurlijk ook op de koets, op de plaats waar bij vele mini's het cooper-logo zit zal zijn naam komen te staan in hetzelfde lettertype als hierboven, alleen de 2 woorden schuin onder elkaar.

RE: DP Reborn

Deep purple? van de band of vanwege de kleur? :)

RE: DP Reborn

Mooi dash kerel!!!

En die velgjes... jam jam :)

RE: DP Reborn

de naam puur en alleen van de kleur. ;) inderdaad zei iemand al tegen me dat het een bandnaam was/is...

ik ken niet een muziek van hun, ik zal wel een cultuurbarbaar zijn of veel te jong :|

RE: DP Reborn

te jong zal je niet zijn, ik ken het ook ;)

link

RE: DP Reborn

weer ff niet kunnen doen door al het gedoe met de loods...

maar er is weer zicht op vooruitgang, komende 2 weken verhuizen van 3 mini's en alle werkplaatsuitrusting en dan snel weer verder.

ondertussen is het een rollend chassis, de motor zit erin, staat op 4 wielen en alle kleppen zijn netjes afgehangen, de laatste stukjes gladschuren en dan spuiten maar...

ben ondertussen bezig met de laatste onderdelen op een rijtje te zetten, zodat ik niet bij het opbouwen vast loop op iets kleins...

het volgende dilemma gaat door mijn hoofd:

wat voor badge op de motorkap? of geen badge?

neusje krijgt een vlakke mk1 grille met opening aan de buitenkant, neusje wordt zwart, dus ook de plaats van het eventuele logo. een wingbadge is misschien te modern

wie heeft de gouden tip???

RE: DP Reborn

Red Flame schreef:


wat voor badge op de motorkap? of geen badge?

neusje krijgt een vlakke mk1 grille met opening aan de buitenkant, neusje wordt zwart, dus ook de plaats van het eventuele logo. een wingbadge is misschien te modern

wie heeft de gouden tip???




geen ;)

mijn tip van de week: Austin Cooper O:)

RE: DP Reborn

ja maar ik heb geen cooper :P

inderdaad een oud logo is mooi, maar niet in smetteloze staat te vinden...

RE: DP Reborn

Ik zou zeggen een custom logo. Misschien gewoon de wings, maar daar dan een custom centre sticker op laten maken.

RE: DP Reborn

allemaal nieuw ;)


Als dit niet mag, verwijder de foto dan maar, en moet Bart me maar ff mailen voor gegevens

RE: DP Reborn



eindelijk begonnen aan het spuitwerk, de eerste basislaag zit erop...

RE: DP Reborn

Hijs een beetje dof :P

RE: DP Reborn

Hoeft de onderkant niet?

Groet ron

RE: DP Reborn

hij is inderdaad nog dof, er moet nog blanke lak op. de onderkant wordt zwart, glanzend natuurlijk, hij staat nu in de zwarte grondlak aan de onderkant. de stijlen en dak zitten in hun 1e laag morello, deze alweer bijgeschuurd en staan klaar voor de 2e laag morello, dan nog eens schuren, nog eens spuiten, nog eens schuren en dan blanke lak erop...

zondag weer lekker verder gaan

RE: DP Reborn

Jeetje, jij zit ook nooit stil he.

Woensdag heb je het tussendoorklusje afgerond (dank daarvoor :)\\_ ) en dan heb je donderdag de eerste laag alweer aangebracht.

Ziet er goed uit Bart!

RE: DP Reborn

gaaaaf en zeker weten een super kleuren combi gekozen hoor


suc6 verder maar dat zal wel lukken

grtzzz

RE: DP Reborn

Ik ben benieuwd! :)

Mooie boven kleur heb je gekozen Bart! O:)

Ikzelf zou iets roder gekozen hebben, maar het is jou mini! ;)

RE: DP Reborn



parafaanhoekje...

het morello moet nog in de blanke lak, het zwart uit laten harden, dan opschuren en nog een dun laagje spuiten...

dank voor de complimenten :D

RE: DP Reborn

Gaaaf Man...
Ziet er erg strak uit!!
Wanneer is de grote dag dat je er mee gaat rijden.. :D

Grtz Vince

RE: DP Reborn

rijden staat gepland over een maandje...

ondertussen niet stilgezeten, nieuwe deurkaarten gemaakt, dashrails bekleed, en vele kleine pruldingen klaargemaakt voor montage...



RE: DP Reborn







het bouwen is al stevig begonnen, de motorruimte is zo goed als klaar...

RE: DP Reborn

ik krijg het niet voor elkaar om de foto's te posten, maar hier een 2tal linkjes:

http://groups.msn.com/miniredflame/door ... PhotoID=76

http://groups.msn.com/miniredflame/door ... PhotoID=75

zoals te zien begint het ergens op te lijken, het spuitwerk moet nog gepolijst worden...

morgen verder, de platen voor de kofferbakbekleding liggen klaar, nog 1 rem opbouwen, alles ontluchten, motor starten en afstellen.

de clubdag zou moeten kunnen lukken :D

RE: DP Reborn

Zie er goed uit Bart. De clubdag moet zeker lukken. Ik wil hem wel eens in het echt zien. :D

RE: DP Reborn

ow dat ziet er al goed uit kerel!!!!

Mocht je willen kan ik de foto's wel linkbaar publiceren voor je :)

RE: DP Reborn

Zoo, hierbij de foto's direct, en klik voor grotere versie :)


Grote versie


Grote versie


Grote versie


Grote versie

Zo ;)

Mocht je nog meer foto's online willen hebben bartje, stuur maar door hoor :)

[size=75:2fi5hxcc][Edit: img-tags verwijderd, foto's te groot - Eelke]

[Edit: links weggehaald en kleinere foto's geplaatst met links eronder - BadBert]
[/size:2fi5hxcc]