Eelke's rode Cooper

RE: Eelke's rode Cooper

Nieuwe aanwinst! Sinds september heb ik een nieuwe baan, zonder lease auto, dus de Checkmate heb ik ingeleverd (heb wel gekeken of die over te nemen was, maar de leasemij wilde nog erg veel geld hebben voor een auto waar 130K op stond). Andere "optie" was om de witte Cooper weer dagelijks te gaan gebruiken, maar eigenlijk bevalt het me veel te goed dat die gewoon lekker in de garage staat en niet meer lijdt onder nattigheid en pekel. Ook is het wel lekker dat, als er eens iets is aan de classic, dat niet persee gelijk opgelost hoeft te worden, omdat je er niet van afhankelijk bent voor je vervoer.

Na heel wat gereken "besloot" ik dat ik me privé een nieuwe Mini kon veroorloven. Ik vond een mooie Cooper van bouwjaar 2002, kleur Chili Red, met een wit dak, zijspiegels en motorkapstrepen.



Inmiddels zit de JCW-uitlaat, die ik zelf onder de Checkmate had laten zetten, onder deze auto (was ook wel nodig - mijn vader, die de uitlaat verwisseld heeft, zei dat de originele uitlaat er zo ongeveer in stukken onder vandaan gevallen kwam). Er staan al een aantal mods op de planning, zoals zelf inbouwen van een boordcomputer, andere radio (zit nu nog een Wave cassettespeler in), K&N luchtfilter en uiteindelijk een keer een multi-functioneel stuurwiel.

[size=75:1q7vuu4b][Edit: bouwjaar][/size:1q7vuu4b]

RE: Eelke's rode Cooper

Ik meende in je onderschrift al iets nieuws te zien vorige week ;), maar is ie nou van 2002 of 2003?
Enne... hoe kom je aan dat nieuwe kenteken, ingevoerd?

RE: Eelke's rode Cooper

Hij is van (laat) 2002, 2003 was een copy-paste-foutje :) Hij is inderdaad Duitse import, net als de witte Cooper.

Heb er inmiddels ook alweer gedonder mee gehad, reed twee weken terug de linker voorband kapot op een stoepje (er zitten gewone banden onder, omdat dat veel beter rijdt dan de RunFlat-banden die Mini standaard monteert) |:(

RE: Eelke's rode Cooper

en wat zijn de plannen ermee Eelke.. aangezien je een showcase opent :P

heb je nog meer pics.. ook van interieur enzo

Jaapio

RE: Eelke's rode Cooper

Gaaf Eelke!

En inderdaad ook benieuwd naar je plannen aangezien het Showcase topic! :)

RE: Eelke's rode Cooper

jaapio1984 schreef:
en wat zijn de plannen ermee Eelke.. aangezien je een showcase opent :P


Plannen staan in de eerste post. Showcase is niet voorbehouden aan ingrijpende projecten, toch? :)

heb je nog meer pics.. ook van interieur enzo


Pics en specs staan op mijn site: http://www.blokspeed.net/index.php?opti ... &Itemid=57

Interieur:

RE: Eelke's rode Cooper

Eerste project(je) is voltooid. Ik heb de Wave radio vervangen voor een Boost radio, met een CD-speler en beter geluid. Hierdoor kan ik ook weer de carkit interface gebruiken die ik heb voor mijn Nokia carkit.

Toen ik de auto kocht zat er een Wave radio in met cassette-speler en een CD-wisselaar. In 2002 was dat hartstikke handig (je kon naar die nieuwerwetse zilveren schijfjes luisteren en je kon [i:261j327m]ook nog[/i:261j327m] naar je bestaande collectie bandjes luisteren), maar in 2008 wil ik gewoon een CD in een gleuf in mijn dashboard kunnen steken :) Daarnaast had ik nog een interface liggen waarmee ik mijn Nokia carkit in kan bouwen in een Mini. Via een Boost radio, welteverstaan, en aangezien de Wave en Boost-radio heel verschillende aansluitingen hebben, zou ik een andere radio moeten inbouwen als ik op de veilige (en legale) manier wilde kunnen telefoneren in mijn auto.

Ik heb een zo-goed-als-nieuwe Boost radio gekocht bij een bedrijf dat de radio's inkoopt bij BMW-dealers die de radio uit een nieuw geleverde Mini hebben gehaald om er iets anders in te bouwen. Aangezien de Wave en Boost radios een heel verschillende fysieke aansluiting hebben (ze zijn wel elektrisch compatibel), moest ik een conversiekabeltje hebben.

Om te laten zien wat ik bedoel, zie je hier te aansluitingen op de achterkant van de Wave en Boost radio's:


Links zie je de Wave, rechts de Boost. De pennen op de Wave zijn dik en rond, de pennen op de Boost zijn platte "plaatjes".

Als je geïnteresseerd bent in het volledige proces, dan kun je de andere foto's bekijken op het fotogedeelte van mijn site. Hier zal ik afsluiten met een plaatje van het eindresultaat.

RE: Eelke's rode Cooper

Mooie ombouw. Alleen echt weer iets voor een autofabrikant om het ingewikkeld te maken.

Ik neem aan dat de Wave-radio standaard in een MINI zit en dat de Boost-radio altijd een optie is geweest. Of zit de Boost tegenwoordig standaard in een MINI?? Dan kan ik de gedachtegang van een andere aansluiting namelijk al helemaal niet volgen.

Goed te horen dat je aan je eigen veiligheid werkt. :)

RE: Eelke's rode Cooper

De Wave was de standaard radio (met cassette of CD), de Boost de optie (met CD). (Daarboven kwam dan nog de Harmann-Kardon installatie, maar daar heb ik het nut nooit echt van begrepen - de Boost klinkt ook al heel prima). Dus ja, er zijn tegelijkertijd auto's uitgeleverd met de ene en de andere radio. En dus ook de ene en de andere aansluiting. Heel vaag dus.

Tegenwoordig heb je in de R56 en afgeleiden natuurlijk de radio die deels geïntegreerd zit in de middenklok. Ik geloof dat je daarbij alleen nog kunt kiezen tussen Boost (maar dat lijkt dan dus totaal niet op deze radio die ik nu heb ingebouwd, alleen het heet wel hetzelfde) en de "Hifi" optie.