eindelijk weer een Mini !!

RE: eindelijk weer een Mini !!

Na jaren geen Mini te hebben gehad, eindelijk een goede smoes gevonden om er weer eentje aan te schaffen.

Het is een Rode Mini 1000 Mayfair Sport uit 1991 geworden. Gekocht van (jaja...) de eerste eigenaar met alle papieren, reparaties en bonnetjes erbij! De eerste eigenaar is er zeer zuinig mee geweest en diverse plaatdelen zijn al vervangen. Aan mij de taak de rest van het bodywork in goede staat te herstellen.

Motorisch is het auto-tje werkelijk perfect! Elk jaar netjes een beurt gehad en dat is te zien. De Mini verbruikt werkelijk geen druppel olie.

Er blijven natuurlijk altijd dingen te knutselen aan een Mini. Maar bij deze gaat het dan vooral om kapotte spiegeltjes, roest, lampjes en dat soort kleinigheden. Ben er erg blij mee en ga er zeker iets moois van maken.

Hierbij een paar foto's:
Foto 1
Foto 2
Foto 3

Groeten,
Cees.

[size=75:1am7lk12][Edit: links gemaakt van de (te grote) foto's - Tincu][/size:1am7lk12]

RE: eindelijk weer een Mini !!

hij ziet er echt nog netjes uit.. ook de paint is nog mooi rood...

heb je ook nog (p) van interieurtje ?

Jaapio

ps: welke dingen ga je precies aanpakken ?

RE: eindelijk weer een Mini !!

Hij ziet er inderdaad nog netjes uit, op de foto :D

De spatborden, A-panelen en onderzijde gril en kofferbak zijn vernieuwd. Deze rood is alleen meer oranje dan de rest van de auto. Dus een klein kleurverschil. Uiteindelijk moet alles weer dezelfde kleur krijgen, maar daarvoor zal ik 'm in z'n geheel moeten overspuiten denk ik.

Daarnaast zit er een gat (linksvoor met onder dat tape) in de motorkap en de bestuurdersportier word onderaan erg slecht. Dus vooral plaatwerk waar het één en ander aan moet gebeuren.

Als jullie nog tips hebben hoe ik (relatief goedkoop) dit het beste kan doen hoor ik dat graag.

Afgelopen tijd al veel gelezen op het forum en dat heeft super geholpen bij de aankoop !

En ohja... (sorry voor verkeerde tpoic) maar mijn motorkapje sluit bij de gril niet netjes aan, hoe zou ik dit kunnen aanpassen?

RE: eindelijk weer een Mini !!

de mini ziet er goed uit super

over de motor kap steekt hij te ver naar voren zo ja kun je hem iet naar achteren stellen als er ruimte voor is maar die van mij sluit ook niet mooi aan maar ik kijg het ook niet goed ik denk dat het aan de kap ligt

RE: eindelijk weer een Mini !!

De mini ziet er zeker mooi uit.
Voor wat tips over de motorkap kun je het beste even op het forum zoeken.
Zie http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=5040 en http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=3767 voor diverse tips.