Even voorstellen, eindelijk!

RE: Even voorstellen, eindelijk!

Goedemiddag!
Eindelijk heb ik dan het recht om mezelf te mogen voorstellen op dit forum, aangezien ik sinds afgelopen weekend ook daadwerkelijk de eigenaar ben van een Rover Mini 1.3spi uit 1996!

Mijn eerste eigen auto zou 3 jaar geleden ook een Mini worden, echter was de gekochte mini op het moment van keuren total-loss gereden, helaas geen Mini toen. Denkend verstandig te zijn, heb ik toen gekozen voor een Peugeot 206 1.1 als eerste auto, met als reden dat deze toch wat zekerder rijden. Domme zet, aangezien ik de pech had dat ik het eerste jaar meteen de helft van wat de auto mij gekost heeft, weer in onderhoud kon steken. In 2 jaar tijd 4x stilgestaan met dure reparaties, terwijl ik nog zo verstandig dacht te zijn.

De apk van mijn auto liep af en de reparatiekosten bij de garage zouden ook hoog uitvallen. Het besluit om de auto die ik altijd al wilde hebben te kopen volgde al snel. Wetend dat een mini mij ook onderhoud gaat kosten, maar dat het ook een beetje geluk en kennis is, dus toch samen met mijn zwager die monteur is geweest, opzoek naar een mini. Inmiddels had ik mij al een aantal maanden ingelezen op dit forum (super!!!) en aan de hand van de mini-aanschaftips, een leuke mini kunnen kopen. Bij aanschaf meteen geregeld dat de versnellingsbak gereviseerd werd ivm versleten synchromeshring en een nieuwe koppeling tegen een mooie prijs en zodoende is hij er!

Aan de hand van dit forum hoop ik er vele jaren met veel plezier mee te kunnen rijden en op te kunnen knappen! De mini ziet er mooi uit, maar heeft wel de bekende plekjes. Deze wil ik zelf op gaan knappen (heb geen twee linkerhanden) en geheel eigen maken wanneer de tijd dat toe laat. Ik zal vast nog een aantal vragen krijgen, maar wil iedereen toch alvast bedanken voor alle nuttige informatie wat er op dit forum te vinden is!

Groeten,
Rick

RE: Even voorstellen, eindelijk!

Welkom Rick,

Goede keus gemaakt. Volgens mij heb je het virus al te pakken.
Elke auto heeft onderhoud nodig, ook een Mini :x . Maar bij een Mini is het leuk. :D

Veel plezier met je Spi.

RE: Even voorstellen, eindelijk!

Bedankt Jos! Heb het virus behoorlijk te pakken inderdaad, de eerste kleine eufeltjes al zelf opgespoord en opgelost haha