Grijze Van (Volledige resto)

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Hallo Mini liefhebbers,

Afgelopen zondag een bezichtiging gedaan bij een Mini. Thuis nog even lopen nadenken, op maandag een eerste bod gedaan en op dinsdag de deal gesloten. Ik ga er nog niets over vertellen, dat komt wel wanneer de Mini in mijn garage staat. Tot die tijd, die hopelijk niet al te lang duurt, blijft het nog even een beetje duister. Daarna komen de foto's en het verhaal wel. Ik ga zeker ook alles hier bijhouden. Wellicht heb ik hier en daar ook wel wat hulp nodig, mijn kennis is enigszins weggezakt.

(En oh ja, de aanmelding voor de club is reeds gedaan)

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Welkom terug d:)b

ben benieuwd naar je aanwinst ...

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Welkom terug.

RE: Grijze Van (Volledige resto)

weer een die terug keert :P (ik ook hahahah)

tjah, het blijft kriebelen he ;)

Welkom weer!

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Bedankt. Ja het blijft kriebelen het is ongelooflijk.
Aankomende maandag avond komt de Mini daadwerkelijk in mijn bezit.
Het duurt niet meer zo lang, maar oooooh..... Wat duurt det nog lang.
Zit alleen even te twijfelen of ik mee zal doen aan de overgangs regeling of niet.
In feite ben ik niet van plan hem te gaan gebruiken in de winter, het is sowieso een hobby auto. Daarbij staat hij gewoon in de garage aan huis.
En daarbij is als ik het goed zag de belasting maar 22 euro per kwartaal... Dus dat zijn de kosten niet. Denk dat ik maar de volle mep betaal en dan kan ik toch in de winter naar buiten als het weer goed is en er geen pekel ligt.

Dennis.

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Gezien de melding in een ander topic gok ik op een grijze Van :P

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Ik begreep eerst niet wat je bedoelde, ik had nog nergens iets geplaatst.
Natuurlijk ben ik gaan zoeken en inderdaad staat bij het bewuste topic dat hij verkocht is.
Ik heb de grijze Van van Arvid overgenomen. Ik denk dat ik hier een perfect project voor mij in heb gevonden.
Precies hetzelfde model als mijn geliefde oude Van en precies in de kleur zoals ik die van mij ooit wilde maken.
Uiteraard ga ik de rest van de opbouw vastleggen in dit topic.

Hoewel de grootste klussen al zijn gedaan en ik best veel kan qua sleutelen zal ik vast nog wel eens wat hulp (via forum of persoonlijk in de garage) nodig hebben. En dan met name tegen de tijd dat de motor wordt gestart en de boel afgesteld moet worden. Dat is voor mij echt onbekend terrein.

Verder moet ik gaan nadenken over het interieur. Dat was allemaal slecht en moet nieuw worden aangeschaft. Ik wilde de boel eerst Tartan red hebben, maar wellicht is dat wel erg rood? Alles zwart kan ook maar is weer zo somber. Een combinatie is wel een optie wellicht. Maar wat doe ik dat welke kleur? Ook qua stoelen ben ik er nog niet uit. Denk dat ik ga kijken voor CRX stoelen. Nadeel is dat die weer aangepast (gelast) moeten worden om te kunnen monteren. Het gaat dus om: twee stoelen, tapijtset, deurkaarten, dashboard achterwand en legplank. In principe blijft het dashboard (voorlopig in elk geval) beperkt tot één open ruimte met een middenklok.

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

ik zou gewoon 2 kuipjes doen.. CRX stoelen misstaan echt in die VAN... mijn mening dan he..

Gefeliciteerd met je aanwinst

Jaapio

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Top dat die Van weer de weg op komt!
Wat stoelen betreft ben ik het zeker eens met Jaap, daarbij moet je natuurlijk ook meenemen dat je in een Van niet de luxe hebt om je stoel wat verder naar achter te kunnen zetten ivm de laadvloer waar je tegen aan zit...

succes en natuurlijk veel plezier met opbouwen!

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Hee Dennis, welkom terug, dat word modelbrouwen 1:1 ;)

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Zo, mijn project is van start gegaan. De Van staat sinds vanavond in mijn garage.
Zo ook diverse dozen en kratten vol met oude en nieuwe onderdelen, boeken, papieren etc.
De eerste dagen eerst maar eens kijken wat overal in zit, alles sorteren en een plek geven in de stellingkast.
Daarna denk ik dat ik eerst het een en ander ga schoonmaken. Het is project dat letterlijk al geruime tijd stof heeft staan happen.
Daarna zal vooral de nadruk liggen op het volledig aansluiten van de nieuwe kabelboom. Vervolgens proberen de motor aan de praat krijgen.
Als dat gedaan is kan hij in principe op voor de keuring. Maar niet voordat alles ff is nagelopen. Oh en tussendoor moet er nog een interieur in.

Onderweg zullen er nog wat keuzes gemaakt moeten worden. Zo is de wagen opgebouwd als origineel. Op zich hou ik daar wel van, maar ik overweeg toch een aantal kleine aanpassingen te doen. Zo overweeg ik de trommelremmen voor te vervangen voor 7.5 inch schijven met evt een bekrachtiger. Toch een veiliger idee. Ook had ik in mijn vroegere Van een PlayMini uitlaat. Dus ik wil de standaard in- en uitlaat vervangen door een stage 1 set met een mooie PlayMini side exit einddemper. En voor het snelle schakelwerk een quickshift setje. Ook die heb ik in het verleden gehad en is mij toen goed bevallen. Kleine aanpassingen die evt altijd weer ongedaan gemaakt kunnen worden. Ook zou misschien nog een set group 2 arches met chrome rand een optie zijn, maar daar ben ik zeker nog niet uit, niet dat het niet mooi zal staan, maar ik wil liever geen gaten erbij boren. Ook lijkt het mij mooi als het dak zwart is, ook dat is nog niet geheel zeker.

Qua interieur ben ik er nog niet uit. Op zich was dat standaard zwart. Beetje saai wellicht dus ik zat te denken aan tartan red, eventueel gecombineerd met zwart.











Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Good luck, hope to see it soon on the road !

8) Kees

RE: Grijze Van (Volledige resto)

mijn idee voor de stoelen




En ik zou er dan een mooi Tartan Rode bekleding set bij doen.. zoals in mijn oude countryman
https://lh3.googleusercontent.com/-QE8L ... 020094.JPG

Jaapio

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Dat is precies de combinatie waar ik aan dacht. En dan met losse zwarte matten tegen het ergste vuil op de rode bekleding.

Moet ook nog even denken over de laadbak. Die wil ik uitvoeren met een houten gelakte vloer met chromen rails.
Ook aan de zijkanten en vooraan net achter de stoelen een soort van opbergbakken.

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

d:)b Dat gaat de goede kant uit :)

8) Kees

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Vandaag eens voorzichtig bezig geweest met de verdere opbouw van de Van. Ben begonnen met hem grotendeels schoon te maken en te ontdoen van een vettige stoflaag. Ook kwam ik de beugels tegen waaraan je de stoelen vastzet aan de bodem, deze maar meteen gemonteerd.



Niet zo heel schokkend... Maar toch weer een stapje dichterbij het eind. Toen met frisse moet begonnen met de achterdeuren. Deze sloten niet goed en wilde ik als eerste goed op orde hebben. De onderste hoek van de rechter deur overlapt de linker deur een paar millimeter. Ik heb me eerst wat verdiept in de scharnieren, daar staat een letter op. Namelijk op twee scharnieren een L en op de andere twee een H. Ik begreep na wat research dat de H(igh) boven hoort en de L(ow) beneden. Bij mij was dat andersom gedaan. Met frisse moed begonnen aan de wisseltruuk. Voorzichtig om de lak niet te beschadigen waren na enige tijd de scharnieren verwisseld, H boven en L beneden. Helaas met precies hetzelfde resultaat. Andere afstelmogelijkheden zie ik zo één twee drie niet helaas...

Iemand enig idee hoe dit op te lossen? Ik dacht aan het "ovaal boren" van de bevestigingsgaten in de carrosserie, daarmee kan ik mogelijk net voldoende extra ruimte creëren... Maar ja is dit de juiste manier? Iemand andere ideeën?







Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Meet eens hoeveel overlap je hebt en of je nog speling hebt aan de scharnierkant om dit op te lossen. Boven lijk je niet zo heel veel ruimte te hebben. Onder wat meer.

Ik zou het gat dan gewoon opboren (hoeft mi niet 'ovaal')

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Boven heb ik geen overlap, alleen het linker deurtje moet ietsje omlaag. Onder heb ik denk ik hooguit een twee mm overlap ofzo.
Ik overweeg alle gaten in de deuren elk zo'n 2 mm te verruimen.... Of zijn de gaten in de carrosserie een betere optie om te ruimen?!

Dennis.

RE: Grijze Van (Volledige resto)

gat ruimen in deuren of carrosserie is mi om het even...

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Beginnen met de gaten in de deuren.
Die zijn makkelijker op te lappen als eventuele roest op de carroserie.

Probeer eens een ander setje scharnieren op de kop te tikken.
Kijk eens of de messing bussen/ballen in de scharnieren nog goed zijn (lees geen speling hebben).
Ik ben me niet zeker of deze kogels ook een grote en/of kleine uitvoering hebben.

Groet ron

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Hi,

De bussen/ballen hebben geen speling. Alles is gloednieuw. Ik betwijfel of een ander setje het 'probleem' oplost. Ik ga eerdaags maar voorzichtig de gaten in de deuren wat ruimer maken.

Ondertussen gisteren wat onderdelen bijgekocht.



Vanmiddag even het oude contactslot verwijdert. Het kost ff wat moeite om de breekbouten uit te boren, maar daarna heb je wel wat. Meteen de nieuwe (oude waren er niet bij) stuurhandels gemonteerd.





In het weekend maar even tijd maken om de bedrading van het contactslot en de stuurschakelaars aan te sluiten, de kappen op de kolom monteren en zekeringen in de zekeringenkast steken. Volgende week maar eens kijken voor een knappe accu en dan heel snel de eerste elektrische zaken controleren op en juiste werking.

Iemand een idee hoe de lange plus kabel loopt en waar deze precies naar buiten gaat?

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

volgens mij gaat de kabel via een gat bij de accu door de vloer..

Hier een foto van mijn VAN.

https://lh3.googleusercontent.com/-hD4V ... 030910.JPG

Jaapio

edit

hier nog een foto waarin doorvoer gat goed te zien is..
https://lh3.googleusercontent.com/-3k-6 ... 031021.JPG

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Zo te zien heeft jou VAN nog meer gaten.


8) Kees

RE: Grijze Van (Volledige resto)

had :)

uiteindelijk deze geworden

https://lh3.googleusercontent.com/-I0KG ... 031348.JPG

Jaapio

RE: Grijze Van (Volledige resto)

d:)b TOP man ziet er goed uit, heb ik nog nooit gezien ?
Leuk hoor die Vannetjes, ik heb er diverse gehad zou er best wel
weer eentje bij willen hebben naast mijn Downton. Maar eerst een Mk1 !

8) Kees

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Hmmmm dan zal ik er toch aan moeten geloven om een gat te boren.
Maar ja een gat moet er sowieso komen ergens.

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Zo, aan het begin van het nieuwe jaar hoog tijd voor een kleine update.
Ergens in de loop van dit jaar (2016) is het negen jaar geleden dat de Van werd ontmanteld door de vorige eigenaar. Het doel was om hem zeer grondig te restaureren en dat is zeker gelukt. Zoals bij de meeste van dergelijke projecten is het door omstandigheden een langduriger project dan gepland. Maar we vorderen gestaag. Om terug te komen op het nieuwe jaar... Ten eerste allemaal een goed, gelukkig en liefdevol 2016 met veel Mini plezier en weinig pech. Aan goede voornemens doe ik niet echt. Als ik dan toch iets moet benoemen voor dit jaar dan is het wel het weer legaal op de weg krijgen van de Van. Het doel is dan om dat gerealiseerd te hebben vóórr mijn verjaardag (14 mei). Dan zou ik theoretisch nog mee kunnen naar het IMM.

De meest recente vorderingen zijn als volgt. Accu gekocht en aangesloten en tevens nieuwe stuurschakelaars en contactslotset gekocht, vervolgens kon ok diverse electronsche componenten aansluiten en testen. Ik heb nu werkend: de toeter, ruitenwisserpomp, knipperlichten, alarmlichten, achterlichten, remlichten en binnenverlichting. Op zich schiet dat dus al flink op. Ben nu bezig met aansluiten van de kentekenplaat verlichting. Daarna de koplampen checken, die werken nog niet volledig en het knipperlicht rechtsvoor is wat zwak. De ruitenwissers werken op zich wel maar wissen de verkeerde kant op, denk dat ik de wielboxen op z'n kop heb zitten.

Als die hobbeltjes zijn genomen kan ik beginnen met het starten en afstellen van de motor nadat de benzineslangen zijn gemonteerd. Daarna is het een kwestie van afbouwen en hopen dat ik genoeg budget voorhanden heb om mijn wensen meteen te vervullen. Al met al nog zo'n 5-6 maanden de tijd. We zullen zien of het gaat lukken.

Dennis

Update:
Knipperlicht rechts voor is gefixed. Er zat een 24 volt lampje in, vandaar dat hij zwak brandde.
Ruitenwissers werken nu goed. Heb de nokjes waar de wissers op komen andersom gezet.

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Nou mensen het is enige tijd wat stil geweest maar heb toch wel wat te melden. Om de kosten te drukken (lees meer te verspreiden) heb ik besloten voor nu eerst de hoognodige zaken te doen. Dus de zaken die echt noodzakelijk zijn en van belang voor de APK. Dan kan ik lekker gaan rijden en komen de extra's en de puntjes op de i in een later stadium. Inmiddels is de gehele draadboom op orde en aangesloten. Alles werkt. Inmiddels is ook de motor vandaag voor het eerst gestart. Deze heeft nu wel wat finetuning nodig om perfect te lopen, maar in elk geval werkt de boel. Op naar de rest....

Dennis

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Gaat niet meer lukken voor het IMM denk ik?!

in ieder geval success d:)b

Theo van den Bogaard

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Nee helaas niet Theo. Tenminste niet het IMM in België. Was ook een strak schema en door andere zaken tussendoor lukt dat niet.
Doel blijft om sowieso deze zomer legaal de weg op te kunnen.
Dennis.

RE: Grijze Van (Volledige resto)

Maar weer eens een update doen. De achterdeuren zitten erin en passen netjes, ook de motorkap en de inwendige ontgrendeling. Inmiddels zijn de trommels voor vervangen door 7.5" schijven. De grootste klus nu nog is het monteren en opbouwen van de voordeuren. Dan nog wat kleine zaken afwerken en nalopen. Achterbumpers erop (deze passen nu niet en blokkeren de deurtjes) en de spiegels erop. Ben er nog niet uit welke (op de deur of het voorscherm). Verder word de bekleding zwart, mooie zwarte kuipjes heb ik al. Ik hoop hem nu echt in 2017 af te hebben.

Dennis