Mini Power's Mini Cooper Mpi

RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

Na de Pick-up verkocht te hebben kon ik op zoek naar een Mini voor dagelijks vervoer!

Aangezien een Mpi ideaal is voor het rustig toeren heb ik voor een Mpi op 12" gekozen welke ik meteen terug heb gebouwd naar 10" Cooper S setup... 8)
Aangezien we al 2 Tahiti blauwe mini's hebben wilde ik wat anders. Zwart en groen hadden we ook al dus bleef er een rood mpi-tje over... Wel met een lederen interieur natuurlijk. ;)




Aangezien ik wel van mini's met een klassieke uitstraling hou de achterlichten vervangen door MkII achterlichten. Het achteruitrijlicht is verplaatst door eenzelfde mistlampunit met helder glas onder de bumper. 8)




Nu nog 4 Mpi verstralers voor op en een trekhaaktje... 8)
[size=50:10t4zorp]Dit tegen trekhaakdeukjes...........[/size:10t4zorp] :((
Ideaal voor dagelijks vervoer! De 1:2,76 eindoverbrenging werkt ideaal met 10" wielen. Na aanschaf wel zo ongeveer alle rubbers en wiellagers kunnen vervangen, maar rijdt nu een heel stuk beter!!!

:D

Toekomst plannen zijn ooit nog eens de MkI grill en kofferklep, maar dat is pas als hij opnieuw gespoten moet worden. Dat zal over een paar jaartjes wel eens mogen gebeuren ivm een nieuwe neus...

RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

Echt een gaaf wagentje! d:)b
En hij gaat als de brandweer (op de terugweg van een van de clubavonden... :D )
En die velgen zijn echt superstoer!!

RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

Ziet er inderdaad goed uit op 10"!

[size=85:1gy3if85][i:1gy3if85]Zulke schoenen wil er ook ooit nog wel eens onder... O:) [/i:1gy3if85][/size:1gy3if85]

RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

MikeJetBlack schreef:
En hij gaat als de brandweer!!



Daar heb je ook meteen de reden waarom het CJIB me zo goed weet te wonen... :x

RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

Waar heb je die DTm style uitlaat gelaten?

RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

Die DTM is verkocht!

Tijd voor een update!!

Een paar maanden geleden was het tijd voor de APK. Ik wist dat de achter draagarmen afgekeurd zouden worden op de speling. Dus had even van te voren een ander setje draagarmen klaar gemaakt. Even vervangen... Natuurlijk braken er 5 van de bouten af, dus dan toch maar het subframe compleet vervangen! Hij ging nog wel een paar jaartjes mee, maar het was niet anders. Wel makkelijk met het boren van de gaten voor de trekhaak! ;)

Van de subframebouten brak er maar eentje af, en die was er nog uit te krijgen gelukkig. Wel zat er in de balk waar het subframe tegen aan geschroefd word een gaatje, dit ook meteen fatsoenlijk gerepareerd!

Aangezien ik elke drempel aan de grond kwam met de originele voorpijp en kat, de vering wat omhoog gezet. Ideaal! Kan ik teminste met een vaartje over die dingen... ;) De mistlampen heb ik inmiddels vervangen door de originele, en ook de kabelboom uitgebreid met de orignele van de mistlampen. Daardoor moest er ook een extra schakelaartje in het midden paneeltje, maar dit vind ik persoonlijk ook mooier!

Afgelopen week de mini klaar gemaakt voor het IMM. Niet dat er veel moest gebeuren, maar wel ff de olie verversen, imperiaal erop, bakkie erin, enz. enz...

Van binnen zat er nogal wat vochtvlekken in het dashboard en deurlijsten. Aangezien ik nog een dash had liggen met 3 middenklokjes heb ik dit alles mooi antraciet laten spuiten. Lijkt zwart, maar is donker grijs metallic! Resultaat is netjes, nu nog wat chroom randjes en de juiste schakelaar scoren op het IMM! De bedoeling is dat we komende donderdag vertrekken naar de eerste camping. We Go 4 It!!! 8)




RE: Mini Power's Mini Cooper Mpi

Erg mooie mini, classic looks met up-to-date interieur :)
Wat voor einddemper heb je? Ziet er stoer uit :D