restauratie clubman station

default

RE: restauratie clubman station

ik wil me even voorstellen en tegelijkertijd het project waar ik aan begonnen ben . 3 weken geleden heb ik een clubman estate gekocht waar heel veel werk in zit . ik wil de estate zowel technisch alswel optisch"upgraden",ik weet hier geen goed nederlands woord voor, vandaar. ik ben begonnen met strippen van de auto en heb ondertussen de subframes al gestraald en de linkerkant van de body is al groten deels gelast . ook bleek bij het kaal maken dat er linksachter nog een oude slecht gerapareerde schade zat . dit is allemaal al hersteld. vorige week heb ik nog een 91 mini erbij gekocht voor de velgen en notenhouten dashboard. echter bij nadere inspectie bleek de deze mini ook niet zo heel slecht . ik heb dan ook maar besloten om de motor van de estate ,een 1100, in de gewone mini te zetten .ook dit is ondertussen al gebeurd . dus ongewild heb nu 2 projecten. ik zou graag tip en aandachtspunten ontvangen waar op te letten met bijv de engine swop naar een 1275 of 1300 . ook wil ik graag schijfremmen en een compleet ander interieur.daarnaast zou ik graag een bodykit van een crx of iets dergelijks pasmaken en bvraag me af of mensen dit al geprobeertd hebben ik hoop wat leuke reacties en of ideen te ontvangen en zal binnenkort wat fotos plaatsen om de boel een beetje toe te lichten,
grtjes eddie :? :'( :9 d:)b d:)b d:)b

RE: restauratie clubman station

Welkom op het forum!
Iedereen z'n eigen ding maar een CRX bodykit :( . Van welk jaar is de estate?

RE: restauratie clubman station

allereerst welkom.
is een zeemax bodykit niet al dik genoeg???
honda is nou ook niet echt wat ik in op of aan mijn mini zou maken.
veel succes met je project en ben wel benieuwd naar evt. foto's.
groeten pim.

RE: restauratie clubman station

Je bent in ieder geval voortvarend begonnen, maar misschien had je dit project(en) beter bij Mini showcase kunnen plaatsen. Ook wel handig is misschien aan te geven over welk project je het heb in je vragen. Een Mini uit 91 heeft al schijfremmen dus daar zal het niet voor zijn, maar het kan onduidelijk worden bij andere vragen. Bouwjaar en wat foto's van de estate zouden zeker helpen.
Welk type bodykit van een CRX bedoel je eigenlijk, daar is volgens mij ook aardig wat keuze. Engine swop is op zich niet zo moeilijk, gaat er meer om of je een goede motor kunt vinden. Of je moet gaan voor een volledige revisie, dan maakt het niet zoveel uit. 8)

default

RE: restauratie clubman station

allereetst wil ik jullie bedanken voor de reacties . d:)b
ik begrijp de verwarring :? het eigenlijke project is de clubman estate van 1978. deze wil ik uitrusten met schijfremmen ,1300/1275 motor. nieuw interieur en bodykit. de zeemax body kit is wel aardig ,maar die heeft iedereen. ik wil graag wat anders.ik heb de 91er als donor gebruikt en de de delen van de clubman die over waren heb ik in de 91er gezet.ik ben de komende weken nog wel bezig met plaatwerken en lassen.ik heb ook nog wel tijd genoeg om uit zoeken wat ik wil met de bodykit.fotos heb ik maar krijg ze niet van het sd kaartje af.
grtjes eddie

RE: restauratie clubman station

minifoose schreef:
ik wil me even voorstellen en tegelijkertijd het project waar ik aan begonnen ben ....



Daar wachten we nog op.... :P ;)

Welkom trouwens...... :)

RE: restauratie clubman station

ok je idee is duidelijk maar het plaatje bij mij nog niet, zie graag je foto's verschijnen.

als je iets anders wil als alle anderen, waarom licht je besluit dan bij n honda bodykit en geen bodykitje van n polo ofzo ik denk persoonlijk dat die eerder past dan die van honda gezien de afmetingen enzo.

groeten pim.

RE: restauratie clubman station

welkom..

Een zeemax op een estate zie je niet heel veel hoor :P

Jaapio

RE: restauratie clubman station

sterker nog, heb er nog nooit 1 gezien!
estate's zijn tof, is je tank nog goed?

RE: restauratie clubman station

Hier in de buurt rijdt er wel eentje rond! :)

RE: restauratie clubman station

is dat die lichtblauwe met vierkante plaat op de achterdeur..

Jaapio

RE: restauratie clubman station

er staat er ook eentje te koop met bodykit erop, klaar om te spuiten... ;)

adres weten, stuur maar een pm

RE: restauratie clubman station

die staat er al wel 3 jaar...kweet welke je bedoeld oog.

Jaapio

RE: restauratie clubman station

Verplaatst uit CM: Overige vragen en oplossingen

default

RE: restauratie clubman station

zoals beloofd heb ik wat fototjes geplaatst via http://s1177.photobucket.com/home/minifoose/index.
hier kan je de fotos bekjken die ik tot zoer gemaakt heb. de mini is van 77 en ik ben nu bijna klaar met d ebodem ,zodat er weer een goede basis om door te gaan . het werk vordert gestaag en kijk er al naar uit om het subframe te aan plaatsen .ik heb dit al in de epoxy gezet en hangt te drogen .dus hopelijk staat ie ergens in januari weer overeind en kan ik gaan beginnen met strakmaken en de spatborden teug te lassen . tot zover even de update ik ben benieuwd naar julie racie ,s en tips. grtjes eddie :? :x O:)

RE: restauratie clubman station

Body ziet er ernstig uit, maar gelukkig iemand die er de moeite voor neemt.
Hoe zit het trouwens met die body kit :? ? En hoe zijn de watergootjes trouwens? Een stuk waar al snel overgeen gewerkt wordt.

default

RE: restauratie clubman station

na alweer een tijdje afwezig ben geweest op het forum even een overzicht van d e vorderingen van de clubman estate.
ik ben begonnen met de subframes te laten stralen en in d eepoxy te zetten ,vervolgens heb ik alles opgebouwd met nieuwe onderdelen en gelijk aangepast voor schijfremmen.het achter subframe was verrot dus die heb ik vervangen voor een andere ,deze ook weer gestraakd en in de epoxy gezet. ik heb ook gelijk maar een setje hi-lo,s eronder gezet. en tot nu toe is het voorste subframe compleet . achter wacht ik nog op onderdelen. hwet alswerk aan de onderkant van de mini is zogoed als klaar . ik heb nog een paar plekjes gevonden aan de achterkant, zodra dit klaar is begint eigenlijk het leuke werk. dan kan ie weer overeind gezet worden en kan ik gaan beginnen met d emontage van de subframes. fotootjes heb ik weer op photobucket geplaatst.
hebben jullie nog tips op of aanmerkingen dan hoor ik het graag ,
grtjes eddie :? d:)b