Vulcano project

RE: Vulcano project

Hallootjes :D

Toch ook maar ns een topic openen hier. :) Sinds november heb ik een Volcano Mini in m'n bezit die helaas toch wel flink roestig is. Creatief wat gaten volgesmeerd met teer en een plaatje in de bodem 'gelijmd' :)" title="Evil" /> uiteindelijk allemaal om 'em toch ff door de APK te krijgen.

Omdat dit natuurlijk eigennnnlijk niet kan, moest er een oplossing gevonden worden.. Maarja, ik kan zelf niet lassen e.d.

Omdat ik student ben moet er toch wel creatief met mn geld omgegaan worden en kan ik het me dus niet permitteren om hem naar een schadehersteller / minispecialist oid te brengen. (bovendien maakt dat het geheel er ook niet leuker op :O )

Toen ik hoorde dat de neef van m'n vriendin lasser is, al 10 jaar met auto's bezig is en een leuk vakantieklusje zocht, werd hij natuurlijk de aangewezen persoon. ;)

Het ziet er allemaal een beetje shabby uit zo, maar zoals die sportspack heb ik ff snel demontabel gemaakt(lees: ducktape eraf en klaar :P).
Nieuwe parts liggen op het dak. Dat zwarte spul is wat bodysafe wat ik tijdelijk erop heb gespoten om het verder rotten enigszins af te remmen.

Zie en aanschouw :D













Ik wacht zelf ook nog even af hoe het eruit gaat zien, (hou natuurlijk wel toezicht :+)) ongetwijfeld wordt het een stuk mooier dan wat het nu is :P

Verder is het de bedoeling om hem ooit helemaal overnieuw te laten spuiten (in dezelfde kleur, maar dan wel met een wit dak en witte strepen).

De deuren zijn eigenlijk ook op en brokkelen langzaamaan af, elke keer als je ze dichtgooit. :P Ik denk ook dat ik daar ooit een oud setje Minideuren inhang, omdat het wel duur wordt om deze op te laten knappen.
(Dan is de versteving er wel uit helaas, maarja, ik heb niet echt een alternatief, jullie een beter idee?) ;)

RE: Vulcano project

Dat zwart is roet gezien een vulcano best warm is :P sorry erg flauw O:)

Maar op zich leuk wagentje, alleen jammer van de roestplekken. Ik ben zelf ook student dus ik moet ook heel erg op mn centjes letten. In mijn mini zat 1 roestgat bij de linkerwielkast, maar gelukkig heb ik een maat die kan lassen dus die heeft er een plaatje over gelast :)

RE: Vulcano project

Maak eens een foto van die deuren...dan kunnen wij evt mee beoordelen of het nog te redden is.

RE: Vulcano project

@ Risky

Mijn linkerwielkast achter is ook rot :p gaan we morgen (als we tijd hebben) ook een plaat in lassen, halen wel alle oude zooi eruit.

@ Mausje75

Zal dit weekend foto's plaatsen. ;)

RE: Vulcano project

Aan de buitenkant wel meteen tectyl erop zetten heh ;)

RE: Vulcano project

Zoo hierbij de kiekjes :+)
Zoals altijd valt niets mee, alles is altijd erger |:(

Toch maar besloten om op een restauratie over te gaan, maar dat gaat nog wel even duren tot dat klaar is. Nog op de planning:

- Wielkast linksachter
- beide voorschermen
- dwarsbalk waar de rechtervoordeur mee vast zit (dacht dat er een gaatje in zat, even met je vinger erin prikken en we trokken van boven naar beneden het metaal eruit +/- 30cm lengte :D JIPPIE)
- vloerdeel bijrijder.
- misschien de dorpels ook nog een keer voor de zekerheid.













RE: Vulcano project

@ Mausje75 e.a.

Zijn deze deuren nog te redden of is het de moeite niet meer?
Bedenk erbij dat ik de deuren ook nog wil laten zinkprimeren + Epoxyprimeren.







Gr Stijn.

RE: Vulcano project

Deur is zeker wel te redden imho.

Je kun het op 2 manieren doen zoals ik foto 2 zie:

1. Stuk uitslijpen en een nieuwe strip inlassen aan de onderkant.
2. Nieuwe deurskin bestellen en erop zetten, en evengoed een stukje strip inlassen.

Ik zou zelf als ik die foto zie voor optie 1 gaan want je skin is niet in zo`n slechte staat, volgens mij is het alleen maar oppervlakte roest..maar dat zie je pas als het de lak hebt verwijderd ( aan de onderkant ) De gaten zitten aan je deurframe zelf.

Groetjes,

Maurice

RE: Vulcano project

hoppa, even tijdelijk alles ff enigszins afgewerkt.

Voorlopig blijf ik hier even mee rijden, als uiteindelijk alles is gelast ga ik de Mini opnieuw laten spuiten, maar nu nog niet want anders is het toch zonde ivm kleurverschil. Nu kan ik toch blijven rijden zonder dat het er shabby uitziet ;).









8)

RE: Vulcano project

Hey Shabby :P ;)

Met die deur zou ik niet te lang mee wachten, als het roestvirus eenmaal begint dan kan het snel gaan..ik zou het gedeelte waar de gaten zitten ff een nieuwe strip op lassen.

Voor de rest ziet het er al netjes uit d:)b

Groetjes,

Maurice

RE: Vulcano project

je hebt het in je eerste bericht dat je een wit dak wil!

Ik ben op zoek naar de juiste kleurcode!

Heb jij deze voor mij?

RE: Vulcano project

Volgens mij zijn er verschillende kleuren wit gebruikt voor de dakjes in de loop der tijd, zie hier voor meer info: viewtopic.php?p=135831#p135831

default

RE: Vulcano project

Ziet er goed uit Stijn! Maar.. een wit dak?
Op een of andere manier zegt iets me dat een zwart dak met zwarte strepen ook niet verkeerd zal staan. In combinatie met oranje :)

Of.. gewoon 'Vulcano' houden?

-Joep