Bouwjaar 1972
Mini-type Mk3 (1969 - 1976) ,
Kleur British Racing Green
Kilometerstand 18000
Prijs €8750,- (Vraagprijs)

Wegens verscheidene redenen te koop, mijn 1275GT.

 

Deze is van 1972, origineel geïmporteerd uit Frankrijk, geassembleerd in België.

Paar maanden terug voorzien van een verse APK waarbij een aantal dingen weer vernieuwd zijn. Technisch gezien zeer goed op orde naar mijn mening. 1293cc met MKIII Cooper S kop, 123 ontsteking, loopt en trekt goed, mede door begin dit jaar vernieuwde (oranje) koppeling. Bandjes zijn nog zeer netjes en voor de ATS velgjes heb ik de naafkapjes. Voor voorzien van hi-lo's en nieuwe remmen/schijven. Van binnen de originele klokken, Symca Rallye stoelen en rolkooi.

De body is volledig deseamed door de vorige eigenaar, die vervolgens de naden afgewerkt heeft met lood en voorzien van een mooi laagje British Racing Green (kan een polijstbeurtje gebruiken - ik heb extra lak met het oog op onderstaand werk). 

De minpunten zijn uiteraard erg belangrijk;

- Kabel naar linker achterremlicht lijkt een breukje te hebben, hiervoor is een kabel tijdelijk binnendoor gelegd.

- Onder het voorraam meerdere plekjes zowel links als rechts waar roestvorming is, de paravan behoeft aandacht of zal op termijn vervangen moeten worden

- De motorkap heeft wat plekjes alsmede beide deuren en boven het slot van de kofferbak, allemaal niet doorgeroest of rot maar verdienen aandacht

- De onderkant van het voorfront heeft aardig wat roest, uitgebreide aandacht (of op termijn) vervangen

- De voorste bodemplaatjes zijn door de vorige eigenaar met carrosserielijm bevestigd, dit kan beter

Geschatte kosten bodywork zijn circa €1500,- afhankelijk uiteraard wat je zelf kan/wil. Ik kan het niet meer en dus de kans om een GT voor een (naar mijn mening) redelijke prijs aan te schaffen met niet extreem veel werk.

Ik heb een map vol historie en bonnetjes, die komt er uiteraard bij. 

 

Mocht er serieuze interesse zijn, stuur me gerust een mailtje dan kan ik uiteraard meerdere foto's toesturen, informatie en evt nummers uitwisselen. Prijs betreft een vraagprijs, bieden mag in alle redelijkheid, naast de auto.

Informatie

Jerome Lelkes
Wagenberg

Contacteer Gerolamo