Algemeen Mini- en MSCN-nieuws

Welkom bij Mini Seven Club Nederland

Ingediend door Frank 1.6 op ma, 21-02-2022 20:04

Logo 60 jaar Mini Seven Club NederlandEven voorstellen: Mini Seven Club Nederland

Hoe is onze club ontstaan?

Op 4 oktober 1959 rolde de allereerste Mini van de band. Een revolutionair kleine auto ontworpen door Sir Alec Issigonis. Het model werd op de markt gebracht als Moris Mini Minor en Austin Seven en al snel werden er in Nederland twee merkenclubs opgericht. In september 1962 zijn deze clubs samengevoegd tot de Mini Seven Club Nederland.

Voor wie is onze club opgericht?

De Mini Seven Club Nederland is een club voor alle Miniliefhebbers, dus voor alle modellen van 1959 tot nu. Ons doel is Minirijders met elkaar in contact brengen. Onze leden vinden elkaar via ons forum en onze Facebookgroep – en pagina maar vooral op de vele verschillende evenementen die we organiseren.

Waarom zou ik lid worden?

Zondag 25 september, Eindelijk weer een echte Nederlandse Mini Clubdag

Ingediend door Natascha op vr, 16-09-2022 23:07

Aanstaande zondag over een week, 25 september, organiseren wij weer een onvervalste MIni Clubdag. Een gezellige dag voor alle Miniliefhebbers. Weer in Hoevelaken, dus lekker centraal in Nederland en weer op het Expo terrein aan de Koninginneweg 1.
 
Er zullen weer heel wat mooie en bijzondere Mini's en MINI's te bewonderen zijn. Dus het echte ouderwetse Mini's-kijken en bekritiseren blijft een belangrijk onderdeel van deze dag! 

En, natuurlijk ook weer, de Stuurvaardigheid. Ook voor New MINI's! Laten zien hoe goed jij je autootje onder contrôle hebt en dan even lekker knallen over het door ons uitgezette parcours.

En vergeet je kleppendekselracer niet zodat je mee kunt doen met de races. 

Natuurlijk zijn ook de kofferbakverkopers en handelaren weer van de partij en bieden die je de mogelijkheid om juist dat ene modelletje of dingetje of onderdeel, dat je eigenlijk al jaren wilde hebben, nu wel aan te schaffen.

Alle Miniliefhebbers, met en zonder Mini, lid of geen lid van Mini Seven Club Nederland zijn van harte welkom. Meer weten? Kijk dan op deze eventpagina

De Nederlandse Mini Clubdag; een prima gelegenheid om er samen met je vriend, vriendin of met je hele gezin, een leuk dagje uit van maken.

Graag tot ziens in Hoevelaken

Uitnodiging Nederlandse Mini Clubdag

Evenementenoverzicht september

Ingediend door Zeeuwse Sharon op vr, 09-09-2022 10:31

Ook in september zitten we niet stil. 

Op 10 september vieren we ons 60 jarig jubilieum. Via een zwaan-kleef-aan rit vanuit diverse startlocaties in Nederland rijden richting het feest in Someren. 

Eind van de maand is er weer een Nederlandse Mini Clubdag in Hoevelaken. Kom gezellig langs en ontmoet andere Mini-rijders. Er staan weer diverse activiteiten gepland. 

En dan hebben we ook nog de meetings/clubavonden in Enkhuizen, Rotterdam en West-Brabant-west.

evenementen

 

Overzicht evenementen augustus

Ingediend door Zeeuwse Sharon op ma, 25-07-2022 13:02

Augustus

In augustus hebben we diverse soorten evenementen in de kalender staan.

Brabantse Zomerrit

Je hebt drie weken de tijd om de rit te rijden. Ideaal voor gezinnen, met zijn tweetjes of met een klein clubje liefhebbers. Alle informatie over de Zomerrit vindt je hier

Race 

In het weekend van 6 & 7 augustus: Fastest Mini in the world race.

Op 27 augustus organiseert MINIPARTS24 weer een trackday

Kampeerweekend + rit

Eind augustus is het Noorderweekend met op zaterdag een puzzelrit.  

Clubavonden

En natuurlijk mogen de clubavonden niet vergeten worden. 9 augustus in Rotterdam en 11 augustus in Enschede

 

In memoriam: Martin Blok

Ingediend door Natascha op do, 14-07-2022 16:23

Martin was altijd al een Engelse autoliefhebber en in 2003 werd hij lid van onze club. Samen met zijn vrouw Olga was hij regelmatig te zien bij onze ritten en hij was altijd bereid om iets voor de club te doen. In 2012, dus tien jaar geleden startte hij de SevenMail, onze evenementennieuwsbrief. Dankzij hem wist je op tijd dat er een event aan kwam en hij wist het altijd zo leuk op te schrijven dat je eigenlijk niet thuis kon blijven.

Afgelopen mei was er helaas geen jubileumfeestje, hij moest namelijk noodgedwongen het maken van de SevenMail tijdelijk neerleggen. Geen punt, dat doen we voor je en dan kun je het hopelijk snel weer zelf doen. Maar helaas was dit niet zo, Martin is vorige week overleden. Wij gaan zijn positieve energie enorm missen.

We wensen zijn familie sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. Mocht je ze een berichtje willen sturen dan stellen ze dat zeker op prijs.

Rouwkaart overlijden Martin Blok

Terugblik Bataviaweekend

Ingediend door Natascha op vr, 08-07-2022 16:20

Na lang wachten was het afgelopen weekend zover, het twintigste Bataviaweekend was een feit. De blauw-witte tent stond klaar en het was weer vanouds gezellig. Er was een mooie toertocht uitgezet, het eten was lekker en de kinderen hebben deze keer mooie vliegers geknutseld.

Nog even nagenieten of zien wat er allemaal te doen was? Joop heeft voor een mooie film gezorgd: (klik op de foto om de film te starten)

startscherm film Bataviaweekend 2022

In ons album vind je ook een kleine indruk:

Bataviaweekend, juli 2022

En in onze Facebookgroep staan nog veel meer foto’s van deelnemers.

Veel kijkplezier gewenst. 

Volgend weekend

Het volgende Bataviaweekend is pas in 2023, maar zo lang hoef je gelukkig niet te wachten als je ook een gezellig weekend door wilt brengen met je minivrienden.

Want van 26 - 28 augustus is het Noorderweekend in Exloo, Drenthe  en op 10 september vieren we onze 60ste verjaardag in Someren (NB) en ook hier kun je een weekendje weg van maken.

Overzicht evenementen juli

Ingediend door Zeeuwse Sharon op di, 28-06-2022 22:46

juliIn juli hebben we diverse evenementen in de kalender staan.

Zo hebben we van 1 tot 3 juli een kampeerweekend in de provincie Flevoland. De inschrijving hiervan is inmiddels gesloten. 

Zondag 10 juli wordt voor de 25ste keer de Swetterhage-run georganiseerd. Er kunnen nog zeker 20 Mini's bij. Het doel van deze dag is om te zorgen voor een onvergetelijke dag voor mensen met een fysieke of mentale beperking. In colonne worden de deelnemers, onder begeleiding van 12 motoragenten van Verkeerspolitie Den Haag, begeleid naar de bestemming en weer terug. 

Ook hebben we 2 clubavonden gepland staan: donderdag 14 juli is de clubavond in Rotterdam en woensdag 20 juli in West-Brabant-west.

Eind van de maand start de Brabantse Zomerrit. Net als vorig jaar is deze rit over 3 weken verspreid en kies je zelf uit wanneer je deze wilt rijden. Het is een toertocht met puzzelelement. Je kan deze rit alleen rijden, maar een groepje vormen om gezellig samen te rijden mag ook.  De inschrijving komt nog online, net als verdere informatie over de locatie en uitleg.