Mini Mayfair '85

RE: Mini Mayfair '85

hey. mijn vader en ik zijn bezig met een mayfair van 1985. ben zelf op dit moment 16 dus ik heb nog 2 jaartjes voordat de mini klaar moet zijn. ik heb de mini pakweg 1 jaar geleden gekregen van mijn vader omdat ik na mijn 5 havo van plan ben naar het HBO autotechniek te gaan dus dan moest ik wel de basis kennen :P en aangezien ik een fan ben van mini's kwam me vader met de mayfair :D dat is ongeveer het verhaal van het afgelopen jaar. we zijn er druk mee bezig geweest en we zijn ook nog wel even bezig. ik zal me best doen om regelmatig even een update te houden.
ik ben nog even bezig met het sorteren van al de foto's dus morgen zal ik een paar foto's plaatsen van de voorderingen. :D :D

RE: Mini Mayfair '85

dit zijn de foto's van hoe wij de mini hadden gekocht. dit is al van een jaar geleden :






RE: Mini Mayfair '85

Ziet er hard uit, al wel wat plaatdelen vervangen zie ik??

Hoever ben je inmiddels?

RE: Mini Mayfair '85

jah er waren al een paar plaatdelen vervangen. maar goed ook want hoe het oud er uit zag was niet om aan te zien :P

zoiets dus :P de nieuwe voorscherm zagen er ook niet te best uit maar die zijn mooi bewerkt dus die zien er weer als nieuw uit :D

RE: Mini Mayfair '85

ik ben nu inmiddels samen met me vader beland bij het opknappen van de carrosorie. heb nog nooit zoveel roest bij elkaar gezien maar goed. we hebben een beetje de rollen verdeeld, me vader doet al het laswerk en plamuur werk en ik schuur de hele auto. ik zal eerst even proberen het afgelopen jaar zo kort mogelijk uit te leggen aan jullie. paar foto's zouden ook wel leuk wezen toch? :P



nouw daar gaatie dan :
we hebben de Mini in april gekocht. ietsie meer als een jaar terug dus. op dat moment hebben we eerst het voor/achter frame mee naar onze garage genomen (we hebben niet al te veel ruimte en er stond al een andere auto in dus daarom |:( ) we begonnen met het opknappen van het 998cc blokkie.
voor :



na :


dat was even het motorblok in het kort. niet zo heel veel een gedaan omdat mijn vader op dat moment alle kostte betaalde dus daarom. het enigste wat we hebben gedaan is het ontvetten, alle pakkingen en rubbers vervangen, paar onderdelen gestraald, gespoten, nieuw luctfilter, nieuwe bougies, het blok is goed afgesteld en nog een paar kleine dingetjes.

ik zal vanavond verder gaan aan de rest want ik heb nog een lange weg te gaan totdat ik bij het heden ben gekomen ;) ;)

RE: Mini Mayfair '85

ow heel netjes dat blokje!!
wordt vast en zeker een nette mini
succes met je restauratie

RE: Mini Mayfair '85

dankje, ik hoop het ja dat hij netjes word. me vader gaat grotendeels over de carrosorie. maar me vader en ik nemen het voor nu vooral rustig aan omdat ik op dit moment 15 jaartjes jong ben en we hebben niet het meeste geld van de wereld dus daarom. :9~

RE: Mini Mayfair '85

zo eve snel gegeten en we pakken het verhaal weer op. na het blok zijn we verder gegaan aan het voorframe.


het chassis en de wielophanging hebben we eerst moeten scheiden van elkaar. zat pittig vast geroest :)" title="Evil" /> we hebben aan de voorzijde een klein stukje moeten lassen omdat de mini ooit is een fikse opdonder heeft gehad.


ik ben toen verder gegaan met het stralen van de wielophanging. toen dat klaar was (wat een eeuwigheid duurde ;) ) werd het voorframe gestraald.


Sorry voor de onscherpe foto's....ben niet zo goed in foto's maken :9~





we hebben gelijk het blok er in gelegd




RE: Mini Mayfair '85

verder aan het achterframe....
voor het achterframe geld in principe hetzelfde als voor het voorframe. uit elkaar gehaald, schoon gemaakt, gestraald enzovoort dus dit stukje hou ik even kort.
toen we de mini kochten kregen we 3 frames. voor, en 2 voor achter. de ene was super rot maar daar zat wel de ophanging aan en de ander was bijna nieuw. dus we hebben de onderdelen van de rotte er af gehaald en dat frame was naar de schroot gegaan.

deze was het slechts er aan toe van de 2 achter frames



en dit was het frame wat we er nog bij kregen


op dit moment is het achterframe nog niet in elkaar gesleuteld, alles is al wel gestraald en alle nieuwe rubbers zijn ook al binnen maar omdat we op dit moment erg weinig ruimte hebben en we toch bezig zijn met de carrosorie zijn we er nog niet aan toe gekomen.

RE: Mini Mayfair '85

we komen nu steeds dichter bij "nu". na het achter frame zijn we dus begonnen met het omwisselen van beide auto's. mijn vader was voor de mini bezig met een triumph gt6 dus die moest lekker ruim maken voor mijn mini




toen de triumph weg was was de mini aan de beurt :D




we hebben geprobeerd met een katrol de mini op de wagen te trekken. het is gelukt maar heb helaas wel het bumpertje een beetje verbogen


nadat de mini binnen was heeft de restauratie voor ongeveer 2 maanden stilgelegen omdat ik nog even aan me school moest. en toen was het opeens zomer vakantie. toen begon het pas. gelijk de eerste dag even een mooie schuurmachine gekocht. meteen even uitgetest op de voorschermen. dit is allemaal in maart gebeurd ongeveer.

RE: Mini Mayfair '85

roest roest en nog een roest :D het schuren kon eindelijk beginnen


dagje bezig geweest en dan is dit het resultaat.

verdere foto's van het bezig wezen aan de lak :

[img]%20http://58usdq.bay.livefilestore.com/y1p6WWsanJmJsUoJkNo2k1nMN3a3hvy6Ku-…]


maar dan waren we er natuurlijk nog niet. vorige week is de hele mini roestvrij. ik ben nu aan het wachten totdat me vader klaar is met het lassen en plamuren.

RE: Mini Mayfair '85

afgelopen week even bodycoating gehaald zodat ik weer even verder kon.
de bodemplaat voor 1/3e deel gedaan. het deel waar je accubak en je achterbandmal zitten.

ik ga deze week nog even de de andere 2 delen afmaken en dan is het weer wachten op me vader.

omdat ik me schooljaar met succes had afgerond mocht ik wat uitkiezen ter waarde van 100 euro en aangezien ik er een sportief karretje van wil maken (kart-achtig) was ik opzoek naar kuipstoeltjes en een rolkooi. toevallig kwam ik dit tegen :




dit was de afgelopen jaar in het heel kort....vanaf nu zal ik alles wat meer met detail uitleggen en zal het wat minder afgeraffeld wezen. O:)
deze moesten wel plaats maken :

meteen opgehaald dus. helaas lijkt een stoel sterk te verkleuren maar daar doe ik nog wel wat aan.

ook heb ik vorige zondag ( 25 juli 2010 minidag:D) deze gekocht :

ze moesten naast me bed staan omdat er simpelweg geen ruimte meer is in de garage :+) :+)

RE: Mini Mayfair '85

na een hele lange tijd (half jaartje :( ) er niet bepaald grote dingen aan hebben kunnen doen (geldt voor mij en voor me vader) is het werk afgelopen week weer begonnen. me vader moest van de winter onze hele 1e verdieping renoveren dus dat kostte veel tijd & geld. me vader kon er op dat moment alleen aan doorwerken doordat ik gewoon nog niet goed genoeg kan plamuren en lassen dus dat liet ik liever me vader doen. zelf heb ik wel een aantal kleine dingentjes gedaan.

vorige week zaterdag is me vader dus weer begonnen met het plamuren. het laswerk was tegen die tijd al af.








zelf heb ik de 3 tellertjes voorzichtig opgeknapt, alle onderdelen nalopen die ik [u:36fduj3x]niet[/u:36fduj3x] meer wil en ga zo maar door.
zelf ben ik ook nog even opzoek gegaan naar een aantal onderdelen die ik graag op mijn Mini wil hebben. heb o.a. verstralers en een rolkooi gevonden.





zit alleen nog te denken over welke kleur ik de rolkooi wil. de Mini word zelf Tahiti blauw met een wit dak. de rolkooi wou ik of wit of gewoon lekker blauw. :D ik heb mezelf ook voorgenomen om vaker en meer updates te plaatsen aangezien de laatste van Juli komt O:) komende week zal er in ieder geval harder aan gewerkt worden :D :D

groetjes

RE: Mini Mayfair '85

ik heb overigens nog een vraagje, hebben mensen ervaring met de Gaz schokdempers en de Spax Krypton's? ik zit te twijfelen tussen deze 2. de Gaz zijn wel 180 euries goedkoper maar of ze beter zijn.

groetjes :D

RE: Mini Mayfair '85

Ik heb Spax Krypton, en ben er erg tevreden over maar kheb nog nooit Gaz gehad.
De Spaxs zijn in 20 standen ongeveer instelbaar alleen je stelt ze af en daarna gebruik je ze nooit meer (de rest van de standen dan hé)

Wel duur maarja dan heb je ook wat O:)

Mvg Bart

RE: Mini Mayfair '85

Afgelopen 2 weekjes rustig verder gewerkt. Moest ook het nodige tijd besteden aan school. Het achterframe zit er ondertussen netjes onder. Helaas kwam ik erachter dat vanwege de hil-lo de trompetten/stelen en de veerbollen weer los mogen. |:( helaas moet er ook een deel van me voorschermen eruit geslepen worden voor me velgen. Maar dat komt wel goed :P

Ben toch voor de Spax Krypton's gegaan ipv de Gaz dempers. Weet niet waarom maar voel me vertrouwder bij de Spax. Verder de primer en de lak besteld. Als het goed gaat zijn we volgende week aan de primer toe. :D

RE: Mini Mayfair '85

laatst lekker in het zonnetje de hele mini geschuurd. op dit moment kan ze zo geprimerd worden want we zijn er nog steeds niet aan toe gekomen. komt helaas telkens iets tussen wat moet gebueren |:( ik ben zelf doorgegaan met de trommelremmen. alle onderdelen netjes gestraald en in de lak gezet.

helaas kan ik er komende 2 weken niet aan werken vanwege examens. ik ben nog wel opzoek naar verbreders die zo megespoten kunnen worden. als iemand suggesties heeft zou ik het graag willen horen :) ik zit te denken aan Wood&Picket verbreders. eind zomer wil ik haar rijdend hebben dus we hebben nog een lange weg te gaan :x

Pieter

default

RE: Mini Mayfair '85

Mooie velgjes en mooi vooruitzicht. Ben benieuwd naar nieuwe foto's! d:)b

RE: Mini Mayfair '85

zo hèhè eindelijk zomer vakantie. ben eergister maar weer eens lekker bezig geweest. rolkooi moest nog een kleurtje hebben. verrassend genoeg ben ik hier 2 dagen mee bezig geweest O:)



** 1 tip, ventileer de boel goed, ik stikte zowat :x **

deze maand staat op de planning om de motorruimte en binnenkant de eerste laklagen te geven. en de gehele carrosorie in de primer te zetten. en het voortrein erin te hangen :9~ kan niet wachten op het resultaat.

groetjes

default

RE: Mini Mayfair '85

Waar heb je die rolkooi gekocht?
Mooi ding!

RE: Mini Mayfair '85

2e hands :D voorkooi heb ik er ook bij, FIA gelicenseerd ook nog eens. een aantal mini winkels verkopen deze kooitjes. iet zo moeilijk te vinden dus :)
dankje trouwens!!

default

RE: Mini Mayfair '85

Wat heb je er voor betaald als ik vragen mag?
En is de montage een beetje makkelijk of is het echt een gekloot?

RE: Mini Mayfair '85

Ziet er al netjes uit! Die rolkooi is inderdaad een mooi exemplaar. Alleen voor de looks al, geeft altijd een beetje 'Monte Carlo' gevoel d:)b

RE: Mini Mayfair '85

Ik heb voor deze kooi €180 betaald. Maarja hij was 2e hands. Ik denk dat je tegenwoordig wel het dubbele kwijt bent voor een nieuwe kooi als deze :) naja om de kooi er in te krijgen heeft me pa wel wat deukjes en krasjes in het plaatwerk gemaakt maar in deze staat was dat niet erg. Ook heeft hij een diepe snee in zijn vinger er aan over gehouden dus gemakkelijk ging het verre van :x we moeten de gehele kooi nog vast lassen want de kooi staat er nu nog los in. Ik weet nog niet of dat enige probleme oplevert maar ik denk van niet.

Wat ik eigenlijk met deze mini probeer te bereiken is om er een uitvergrote kart van te maken. Om snelheid geef ik niet zo veel, zolang ik maar lekker vlot bochten ken nemen :D

RE: Mini Mayfair '85

Zo, we zijn weer even verder sinds mijn laatste update. Ik heb goed & slecht nieuws.

- maandag zou mijn mini geprimerd worden (is er nie van gekomen)
- voor 30 juni staat de mini in de primer :D

Me vader heeft het voor nu even druk me andere dingen maar heeft mij beloofd om voor 30 juni de mini in de primer te hebben en de binnenkant + motorruimte zullen al tahiti blauw zijn. Daarna gaan we kijken hoe duur spuiten is.

Ik zal foto's plaatsen als de mini een kleurtje heeft.

Groetjes :)

RE: Mini Mayfair '85

mooi kleurtje :D
nog een weekje voor de primer erop te spuiten,

succes verder, groetjes seffens

RE: Mini Mayfair '85

Helaas is voor het einde van juni verschoven naar de 1e week van juli. Zal dus nog een weekje moeten wachten tot het spuiten van de mini :( maarja ik ben nog lang geen 18 jaar dus rustig aan doen is zo gek nog niet. Binnenkort krijg ik me nieuwe Lucas achterlichten binnen :D verder is mijn hond zeer ziek dus zal de mini alsnog minder tijd krijgen. Ik plaats foto's zodra de mini een kleurtje heeft :P

Gegroet

RE: Mini Mayfair '85

heel goed nieuws, morgen gaat de voorkant, achterkant en de complete linkerkant van de Mini in de primer :) vanwege de kleine ruimte gaat dinsdag de rechterkant in kleur. morgen foto's :D

RE: Mini Mayfair '85

nouw, het was afgelopen maandag zo ver, de mini kreeg 1 kleur ipv 5 verschillende :D
maak u zelf klaar voor een aantal foto's :)" title="Evil" />













dit was het primeren, ik ben nu al begonnen met het schuren op water basis. ben helaas wel 1 klein deukje in de achterklep tegen gekomen die we nu dus niet meer glad krijgen :( maar op de manier waarmee ik met de Mini zal rijden is het niet zo'n groot probleem. als alles geschuurd is dan gaat me vader verder met de motorruimte, kofferruimte en binnenkant in tahiti blauw. alles wat je zegmaar van de buitenkant niet zo ziet. maandag bel ik de spuiter even op voor het prijsje wat hij in zin hoofd had. ondertussen heb ik 2 nieuwe achterlichten gevonden :D

i'll keep you guys opdated 8)

RE: Mini Mayfair '85

ik had nog een klein vraagje, ik vind zelf dat mijn chassisnummer niet helemaal meer leesbaar is, is er een manier om dit weer leesbaar te krijgen of heeft dit geen verdere gevolgen? het lijkt me dat ze tijdens een keuring wel een kijkje nemen bij het chassisnummer. :?

default

RE: Mini Mayfair '85

Hij wordt toch blauw? Dan is t een stuk mooier om een donkere onderlaag te nemen. Maar ziet er super netjes uit allemaal! Goed bezig! d:)b

RE: Mini Mayfair '85

MiniFreak schreef:
ik had nog een klein vraagje, ik vind zelf dat mijn chassisnummer niet helemaal meer leesbaar is, is er een manier om dit weer leesbaar te krijgen of heeft dit geen verdere gevolgen? het lijkt me dat ze tijdens een keuring wel een kijkje nemen bij het chassisnummer. :?



Bij mij werd ie er op afgekeurd! Voor de APK moet het leesbaar zijn.
Ik heb bij de rdw een afspraak gemaakt en ze hebben het nummer opnieuw ingeslagen :)

RE: Mini Mayfair '85

Als je hem dan opnieuw in laat slaan kan je dat het beste doen op een plek die niet zo snel roest zoals de kokerbalk, dan kan je in de toekomst makkelijker de parafaan vervangen.

RE: Mini Mayfair '85

Dit was de donkerste primer verkrijgbaar. donkerder was er niet.

Carlien : ik krabde mezel ook al even achter me oren van, dit kan niet goed zijn. Moet je hier helemaal voor naar Lelystad of kan het bij elk RDW punt? :)

Beumert : mmh die is slim. Je tip Ga ik onthouden!! :)\\_

RE: Mini Mayfair '85

Het opnieuw inslaan kan bij elk RDW-punt. Je moet alleen wel ff een afspraak maken. En als je gaat, zorg er dan voor dat er niks meer aan de mini verbouwd moet worden als je daar staat.

RE: Mini Mayfair '85

oke dankje :D mijn vader zegt dat het wel makkelijk zo kan, ik weet wat er staat dus dan is het wel makkelijk maar als er een vreemde naar gaat kijken dan snap ik dat het lastig is om te lezen. maar we nemen het zekere voor het onzekere :)" title="Evil" />

RE: Mini Mayfair '85

afgelopen week toen ik te werk was heeft me vader stiekem doorgewerkt aan mijn Mini. dit is het reultaat :






het resultaat mag er zeker wezen :D we hebben oktober gepland om de Mini te laten spuiten. prijs nagevraagd. maar max. 300 euries :o aan het einde van de 1e week van augustus willen we de Mini op zijn 4 wielen hebben ivm afmaken mazda mx-5 en klaarmaken PT Cruiser voor vakantie. i'll keep you guys posted!

groetjes

RE: Mini Mayfair '85

300 euro voor een spuitbeurt? Stuur mij een PM met waar graag je dat laat doen!
alvast bedankt

RE: Mini Mayfair '85

Als je zelf al het voorwerk doet en de auto afgeplakt, afgestoft en al in de cabine kunt zetten kan €300 best wel hoor.
Een auto spuiten kost dan nog maar een uurtje, dat is het punt niet.
Maar een goede kennis hebben met een lege spuitcabine is dan wel een voorwaarde, anders vliegt de prijs omhoog.

@Minifreak: mooi project! En succes met het spuiten straks.

RE: Mini Mayfair '85

Morgen gaan vaders en ik weer verder aan de Mini. Ik ben van plan om de bekabeling schoon te maken en te leggen. Ik denk dat het lastig word maar we geven niet zo snel op :D me vader gaat de aandrijfas erin keggen en waarschijnlijk nog wel verder met de ophanging. Morgen meer nieuws..!! 8)

RE: Mini Mayfair '85

MiniFreak schreef:
klaarmaken PT Cruiser voor vakantie. i'll keep you guys posted!



Toevallig toch niet naar Engeland met de PT Cruiser?
Op het park waar wij zitten is het weekend van Mini in the Park ook PT Cruiser treffen... :x

RE: Mini Mayfair '85

ziet er netjes uit
lekker bezig zo

enne mooi kleurtje blauw

RE: Mini Mayfair '85

@Peter : Een club meeting voor PT Cruiser's..??!! :o haha nee wij gaan richting Italië dus helaas niet naar Engeland.

@The Boss : Dankje :D het houdt me van de straat :x

RE: Mini Mayfair '85

Vandaag erg veel gedaan. Waren al vanaf 10 uur lekker bezig en ben net klaar met opruimen. Flink daggie dus. Me vader begon met het bevestigen van de aandrijfassen terwijl ik de kabelboom sorteerde en schoonmaakte. Ik moet eerlijk zijn, kabelboom schoonmaken en sorteren is pannekoek werk met de hoofdletter p |:( maar goed alles moet. We kwamen wel een probleempje tegen. We zijn helaas 1 kogel die in de homokineet zit kwijtgeraakt dus er zit nu 1 te weinig in. Iemand weet of dat een mega probleem word als we gaan rijden..??

In de middag heb ik de kabelboom netjes in de motorruimte gelegd. Eind van de middag hebben me pa en ik de carresorie over de motor heen gelegd en het blokkie ligt er nu los in :D in de avond heb ik nog even de pedalen (en dat frame waarop je rem+koppeling pedaal opzitten) gestraald en netjes in de zwarte lak gezet.

Zaterdag zijn we van plan om verder te gaan.

Groetjes :)

RE: Mini Mayfair '85

vandaag de mini kunnen bekijken

ziet er goed uit
nog lekker wat werk aan maar je heb toch nog tijd genoeg
geniet van het sleutelen

en ben benieuwdt naar het eind resultaat

grtzz The Boss

RE: Mini Mayfair '85

die kogel moet er echt in!!! anders sloop je de homokineet volledig...

RE: Mini Mayfair '85

:( opzoek naar een kogel/2e hands homokineet dan maar.

RE: Mini Mayfair '85

foto's :)







dashboardje + middenconsole vandaag binnen gekregen!! was lastig om er niet op te gaan kwijlen :9~



ik denk dat de volgende foto's weer in oktober komen aangezien we dan van plan zijn om de Mini naar de spuiter te brengen. ondertussen ga ik lekker 3 weken richting het zuiden en me vader heeft het druk met de mazda mx-5 van moeders en onze PT Cruiser. tot ooit maar weer :P

groetjes

RE: Mini Mayfair '85

mooi dashbord man
ziet er goed uit

RE: Mini Mayfair '85

hoe staat het er nu voor

nog vorderingen de afgelopen tijd???