default

RE: Vraag over aanschaf mini

Dag mensen,

Wij gaan morgen een proefrit maken in een mini. Heel veel zin in, ben inmiddels echt een beetje verliefd op de foto's die ik heb gezien en kan niet wachten om de auto in het echt te bewonderen! Verkoper geeft in zijn bericht aan dat het gaat om een mini uit 2002 die speciaal fabrieksaf cooper S uitgevoerd is aan de buitenkant (zwart dak, spoiler en S gril in de voorschermen. Dus ik dacht eerst dat het ging om de Mini Cooper S. Dit geeft hij ook aan in de advertentie. Maar volgens de gegevens van RDW is het echter geen cooper S uitvoering, maar een One. Dus ik ben bang dat het enkel een cosmetische make-over is geweest. Nu vraag ik mij af of er een wezenlijk verschil is tussen een cooper S en de one en of het rijplezier bij een one enigszins minder is dan de cooper S (ik mag graag lekker door de bochten scheuren...) Dus stel dat het alleen cosmetisch een cooper S is en qua prestaties een one, wat loop ik dan mis, t.o.v. de prestaties van de cooper S? En zijn er ook pluspunten wat de one wel heeft en de cooper S niet?

En zijn er nog bepaalde punten waar wij écht op moeten letten tijdens de proefrit?

Hopelijk kunnen jullie uiterlijk morgenochtend reageren. We moeten er anderhalf uur voor rijden, dus als we er zijn moet na de proefrit de knoop toch echt gelijk worden doorgehakt.

RE: Vraag over aanschaf mini

Welkom!
Na wat kort google werk kom ik uit qua verschillen tussen een One en Cooper S op onder andere het vermogen.
Een One had 90 pk, een Cooper 116, een Cooper S 160. In een rijtest van Autoweek werd zelfs van de Cooper gezegd dat het vermogen eigenlijk wat te weinig was voor de auto. Het verschil met een One is nogal groot moet ik eerlijk zeggen.
Qua uitrusting e.d. zal het te maken hebben met welke uitvoering origineel geleverd is.

Ik zou zelf nooit genoegen nemen met 1 proefrit in 1 auto. Ik zou op z'n minst in 1 of 2 vergelijkbare auto's rijden. Als het de juiste auto voor jullie is, is een extra ritje van 1,5 uur toch geen probleem?
Op Facebook zijn ook groepen die gericht zijn op de New MINI, ik zou daar zeker ook de vraag stellen.

Nog laatste wijze woorden, probeer zo objectief mogelijk te zijn (is lastig als je al verliefd bent geworden) en neem desnoods iemand mee die niet bevooroordeeld is.
Succes in ieder geval!

RE: Vraag over aanschaf mini

Ja 'racemonster', dit is typisch de mentaliteit van een autohandelaar waar je nu tegenaan loopt. In de advertentie wordt de waan gewekt dat het gaat om de meest begeerlijke uitvoering van het type van de auto, terwijl de eenvoudigste uitvoering feitelijk wordt aangeboden. En -zoals Arie aangeeft- er is een wereld van verschil tussen beide wat motorvermogen betreft.
Je komt dus echt van een koude kermis thuis als je deze koopt, want later moet je jezelf toch toegeven dat je niet 'in de verte' gekocht hebt wat je ambieerde. Overal kom je de 'echte Cooper' (al of niet S) tegen die je eigenlijk had willen kopen en jij rijdt voorlopig rond in de oude wijven uitvoering; wel mooi een MINI, maar niet dat race karretje waar je van droomde.
Bovendien overdrijft de advertentie zo, omdat de gevraagde prijs dan betrekkelijk laag lijkt wanneer je die vergelijkt met de vraagprijs van MINI's die werkelijk wel de verwachte prestaties op de weg leveren. Je wordt echt bedonderd als je hier intrapt.
Doe je ogen open, spaar het geld op wat het kosten moet en koop een heuse Cooper S bij een echte merkdealer en rijd die handelaar voorbij. Wees nuchter.